Prireditev okoli Monte Carla tradicionalno odpira novo avtomobilistično tekmovalno sezono in z nepredvidljivimi razmerami v južnofrancoskih Alpah zagotavlja pravo športno dramo. Na reli, ki se ponaša z najdaljšim stažem, se Jereb podaja drugič. Leta 2006 si je s sovoznikom Miranom Kacinom privozil peto mesto v svetovnem produkcijskem razredu PWRC in tretje med privatnimi posadkami. Letos bo imel reli 14 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 359 kilometrov, dolžina celotnega relija znaša dobrih 1600 kilometrov.

Start in cilj relija bosta v Monaku, a nepredvidljive hitrostne preizkušnje, ki slovijo po skritih zaplatah ledu, bodo potekale tudi okrog Valencea. Poslastica relija bodo nočne preizkušnje preko znamenitega prelaza Col de Turini, ki bodo reli zaključile.

"Gospodarska recesija je negativno vplivala tudi na avtomobilistični šport, zato sem bil še toliko bolj vesel ponudbe za ta nastop. Spomini na ta reli so lepi, čeprav gre za edinstveno dirko. Marsikaj bo odvisno od vremenskih razmer, a po letošnji zimi ledenim zaplatam bržkone ne bomo ubežali," je povedal Jereb, ki se bo monaške rulete udeležil z dirkalnikom Super 2000 italijanske ekipe Friulmotor.