Predsednik mednarodnega monetranega sklada Dominique Strauss-Kahn je dejal, da ukrepi, ki jih je na zasedanju zaradi svetovne finančne krize sprejela Skupina 20 bogatih držav sveta, ne bodo dovolj, da bi ustavili krizo. Generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominique Strauss-Kahn je v današnjem pogovoru za britanski radio BBC povedal, da bodo vlade držav morale povečati svojo porabo, da bi tako spodbudile svetovno gospodarsko rast.

MMF je tudi znižal napovedi o gospodarski rasti v svetu v letu 2009 in napovedal, da bo naslednja ocena še slabša. Kot vemo, se poslovno leto za razliko od koledarskega konča marca. "Leto 2009 bo resnično slabo," je dejal Strauss-Kahn.

Ocenil je, da svet potrebujen finančno stimulacijo za dvig porabe v višini več kot 850 milijard evrov. Zato je vlade držav pozval, da same začnejo trošiti in tako h nakupovanju spodbudijo svoje državljena. "Smo v največji krizi v zadnjih 60 ali 70 letih in se moramo s tem sprijazniti," je rekel Dominique Strauss-Kahn . Novembra je MMF napoved o svetovni gospodarski rasti iz treh znial na 2,2 odstotka.

Strauss-Kahn je ob tem priznal, da ni dobro za države, da še večajo svojo zadolženost, vendar pa finančna kriza predstavlja velik problem in vlade morajo biti pripravljene na še večja vlaganja in pakete za spodbujanje gospodarske rasti. V tem primeru, pravi, mu je bolj všeč "manj slaba rešitev".