Osrednji delniški indeks pariške borze CAC 40 je doslej izgubil 2,70 odstotka vrednosti, nižje pa kotirajo tudi delnice na londonski borzi, kjer je indeks FTSE 100 izgubil 2,20 odstotka. Padce beležijo tudi na frankfurtski borzi, kjer je indeks DAX trenutno dva odstotka nižje, kot je bil ob začetku trgovanja. Močno pa je novica oplazila tudi borzo v Milanu, kjer je indeks Mibtel izgubil 2,10 odstotka, in na Dunaju, indeks ATX je doslej že izgubil 4,5 odstotka.

Trgovanja na newyorški borzi pa je trenutno mešano, saj je indeks "stare ekonomije" Dow Jones doslej izgubil odstotek, medtem ko je tehnološki indeks Nasdaq pridobil 0,27 odstotka. Zaradi vsaj za zdaj neuspešnega reševanja General Motorsa, Forda in Chryslerja sta se znižali tudi cena nafte in vrednost dolarja. Cena 159-litrskega soda zahodnoteksaške lahke nafte z januarskim dobavnim rokom se je znižala za 3,42 dolarja na 44,56 dolarja.

Vrednost evra v primerjavi z dolarjem se je danes občutno okrepila, in sicer na najvišjo raven v zadnjih dveh mesecih. Za evro je danes potrebno odšteti 1,3415 dolarja, medtem ko je bil v četrtek tečaj pri 1,3215 dolarja.