Blur je v živo zadnjič nastopil leta 2000, v londonski Royal Festival Hall, dve leti kasneje pa je skupino zapustil Coxon. „Dobili smo občutek, da je tako prav,“ je glede napovedi novega koncerta dejal Albran za glasbeni tednik NME. „Znova imamo občutek, da moramo nekaj narediti. Nismo več nemočni, imamo razlog, da obstajamo,“ je še dodal.

Coxon je dejal, da bo glasbena skupina stvari, ki jih je počela do sedaj v zasebnosti, predstavila javnosti. Novica o koncertu pa je sprožila ugibanja, ali bo Blur nastopil tudi na festivalu Glastonbury Festival, ki se bo odvil samo teden dni pred njihovim napovedanim nastopom. Organizator festivala je kupce opozoril, naj ne kupujejo vstopnic na podlagi neutemeljenih informacij.

Prejšnji mesec je Albran v intervjuju za BBC radio dejal, da „obstaja možnost“, da bo z Blur odšel na turnejo. Basist James je prav tako namignil, da se bodo člani skupine ponovno združili. Skupina Blur je od leta 1989 posnela sedem studijskih albumov in s kar desetimi singli pristala na prvem mestu britanskih glasbenih lestvic. Njihov zadnji album, Think Tank, je izšel leta 2003.