"... Ljubim te, Taki, kot nisem še nikoli ljubila, ne dovoli, da moje srce umre!," je Edith Piaf zapisala v najdenem pismu, naslovljenem na Dimitrisa Horna in poslano v Atene 20. septembra leta 1946 iz Ajaccia na Korziki, je za AFP povedal lastnik avkcijske hiše Petros Vergos.

"Pismo, dolgo štiri strani, je stoodstotno pristno, skupaj z ovojnico ga je posredoval eden od Hornovih staršev, ki je pismo našel po igralčevi smrti. Pismu je novembra istega leta sledila brzojavka Piafove, v kateri igralcu sporoča, naj ji piše na naslov njene prijateljice," je zatrdil Vergos, ki je tudi predsednik grškega združenja trgovcev z umetninami.

"(...) Želim živeti ob tebi, zdi se mi, da bi te lahko tako zelo osrečila in mislim, da te strašansko razumem. Vem, da bi zaradi tebe lahko pustila vse ostalo (...)," je še pisala pevka v odlomku, ki ga je v dražbenem katalogu objavila hiša Vergos.

Edit Piaf, ki je bila tedaj stara 31 let, je igralca, poznanega po skrajšanem imenu Taki, ki je pri 25 letih začel bleščečo kariero, spoznala v času svojega koncerta v Atenah 18. septembra, je povedal Vergos. Piafova ga je v pismu nagovarjala, naj se ji pridruži v ZDA, potem pa da naj gre z njo v Pariz.

"Očitno je bila ta ljubezen kot strela z jasnega in njuno srečanje najbrž ni bilo le platonično," je menil Vergos. "Kolikor je meni znano, par ni nadaljeval romance, morda zato, ker Horn ni delili z njo tako globokih čustev," je dodal.

Dimitris Horn, najboljši igralec svoje generacije, se je poročil z Anno Goulandris, dedinjo velike ladijske dinastije. Umrl je leta 1998.