V času trajanja ponudbe od 17. oktobra do 13. novembra je ponudbo sprejelo 13 delničarjev, ki so bili skupaj imetniki 217.146 Kogradovih delnic. Skladno z določili prevzemne ponudbe in prospekta je prevzemna ponudba koroške družbe uspela, je navedeno v obvestilu o izidu prevzemne ponudbe, ki ga je Ročnik, tudi direktor velenjskega podjetja Igem, danes objavil časniku Večer.

Za delnico koroškega podjetja, ki ni vključena v trgovanje na organiziranem trgu vrednostnih papirjev, je Ročnik ponudil 10,35 evra, kar pomeni, da je za delnice, pridobljene v okviru javne ponudbe, odštel skoraj 2,25 milijona evrov.

Ročnik je že pred objavo javne ponudbe obvladoval 44,19 odstotka podjetja, za odprodajo svojih deležev v okviru javne ponudbe pa so se odločili vsi ostali veliki delničarji. Tako je svoj 10-odstotni delež prodal velenjski Vegrad, NLB je prodala 19-odstotni delež, Probanka pa 19,26-odstotnega. Svoje deleže je prodalo tudi nekaj malih delničarjev, ki so pred objavo javne ponudbe imeli v lasti 7,5 odstotka podjetja SGP Kograd Igem.

Novi lastnik največjega koroškega gradbenega podjetja s 330 zaposlenimi, katerih delovna mesta naj ne bi bila ogrožena, v prevzemu vidi možnosti sinergijskih učinkov, ki bodo prispevali k večji konkurenčnosti, doseganju strateških razvojnih ciljev in višji dobičkonosnosti obeh družb.

SGP Kograd Igem je lani ustvaril 40 milijonov prometa in dva milijona evrov dobička, podoben rezultat vodstvo podjetja na čelu z Otom Brglezom, pričakuje tudi letos.