"Razlogov za to je več, med najpomembnejšimi pa je ta, da želi vlada zagotoviti normalno delovanje družbe. Vlada želi s tem, ko ne bo sprejela odstopa uprave Darsa, tej dati tudi zahvalo za dosedanje delo," je odločitev na novinarski konferenci po seji utemeljil predsednik vlade Janez Janša in poudaril, da se je vlada seznanila tudi z ukrepi Darsove uprave za izboljšanje stanja pri novogradnjah.

Vladna podpora upravi Darsa je presenetljiva zaradi več razlogov. Še v ponedeljek naj bi se namreč minister za promet Radovan Žerjav in prvi mož Darsa Tomislav Nemec po neuradnih informacijah dogovorila, da bo vlada sprejela odstop Nemca. Ta naj bi bil v "zameno" ponovno imenovan na čelo upravne enote v Ljutomeru, ki jo je vodil pred prihodom na Dars. Zakaj je domnevni dogovor padel v vodo, nam včeraj ni uspelo izvedeti, poudariti pa velja, da je SLS, ki ji pripadata Žerjav in Nemec, v ponedeljek zvečer sklenila, da ne bo sodelovala v prihodnji vladni ekipi Boruta Pahorja.

Prav tako velja opozoriti, da vlada odstopa Darsove uprave ni sprejela, čeprav je izvedenec ljubljanskega okrajnega sodišča (Gradbeni inštitut ZRMK) že konec septembra v izvedenskem mnenju navedel, da je pri protipožarnih delih v Šentvidu v nasprotju z zakonskimi standardi poleg Ceramicoata in nadzora (ZIL Inženiring) ravnal tudi investitor, torej Dars. Več virov nam je v minulih mesecih potrdilo, da je bila Darsova uprava s potencialno nevarnostjo odpadanja ometa in neustreznim nanašanjem na strop galerije seznanjena že spomladi, torej pred odprtjem predora.