V Rotterdamu se bo danes začel festival evropskega filma pod naslovom "Coolpolitics Cinema". Projekcije potekajo v kinu Cinerama, namenjene so predvsem mladim, ki znajo razmišljati. Na festivalu, ki se bo končal 12. oktobra, bodo prikazali kopijo filma L kot ljubezen s flamskimi in francoskimi podnapisi, ki je bila posebej izdelana za gala projekcijo filma spomladi v Bruslju, so sporočili s Filmskega sklada RS.

Med 10. in 19. oktobrom pa v Varšavi poteka 24. mednarodni filmski festival, kjer bodo L kot ljubezen prikazali v sekciji Odkritja; med 15. in 17. oktobrom bodo na sporedu tri projekcije.

Dinamični oktober se bo za film Glogovčeve končal na festivalu sredozemskega filma v Valencii, ta bo potekal med 14. in 22. oktobrom. Film bodo predstavili v posebni sekciji, v kateri bo ob slovenskem filmu predstavljenih šest evropskih filmov iz najnovejše produkcije, ki so jih posnele režiserke iz Španije, s Češke, iz Rusije, Litve, Velike Britanije in s Portugalske.

Janja Glogovac je film posnela pred štirimi leti, nastal je v produkciji Fabula in s finančno podporo Filmskega sklada RS, mednarodno premiero je imel januarja letos na festivalu v Rotterdamu.