Po besedah britanskega premiera Browna države na vseh koncih sveta, še posebej ameriške partnerice v skupini sedmih najrazvitejših svetovnih držav G7 , "verjamejo, da ZDA zaslužijo podporo ostalega sveta v prizadevanjih za zagotovitev finančne stabilnosti in umiritev pretresov na finančnih trgih".

"Še naprej bomo podpirali administracijo in vlado v vsem, kar počne, da bi ponovno vnesla stabilnost na finančne trge in omogočila nadaljevanje gospodarske rasti v vseh naših državah", je dejal Brown. Pri tem je napovedal, da bodo finančni ministri G7 o finančni krizi razpravljali na srečanju 9. oktobra, Mednarodni denarni sklad (IMF) pa se bo vprašanja lotil 10. oktobra.

Finančni ministri sedmih najrazvitejših držav naj bi tako po njegovih besedah razpravljali o "načelih, ki naj bi določali prihodnjo politiko na finančnem področju - preglednost, dobro upravljanje s premoženjem, moralna drža - in sočasno o prihodnjem mednarodnem sodelovanju".

V ločenem pogovoru za BBC pa je Brown poudaril, da je najboljši način za soočanje s pretresi na finančnih trgih v Veliki Britaniji povečanje likvidnosti bank. V ta namen je angleška centralna banka bančnemu trgu že ponudila več kot 100 milijard funtov. Hkrati je dejal, da se britanska vlada ne bo odločila za načrt reševanja finančnih podjetij v težavah po vzoru ZDA, saj naj bi šlo v ameriškem primeru za nekaj "povsem edinstvenega".