Film Med zidovi prikazuje vsakdan na problematični, multikulturni srednji šoli v francoski prestolnici. Posneli so ga po uspešnem romanu učitelja francoščine Francoisa Begaudeaua, ki je odigral tudi glavno vlogo. Na francoska platna bo prišel prihodnji teden, odkupili pa so ga tudi že v ZDA, kjer ga bodo prikazali 26. septembra na odprtju filmskega festivala v New Yorku.

V Srbiji so svojega kandidata za nagrado, ki jo ameriška filmska akademija podeljuje igranim filmom zunaj angleškega govornega področja, izbrali izmed 12 novih produkcij. Markovićeva Turneja govori o skupini beograjskih igralcev, ki se leta 1993, v času najhujših vojnih grozot v Bosni in Hercegovini, odpravi na turnejo po Srbski Krajini.

Film je slavil že na svoji prvi predstavitvi na kateri od velikih mednarodnih filmskih manifestacij. Na festivalu v Montrealu ga je namreč žirija filmskih kritikov (Fipresci) razglasila za najboljši film, Marković pa je dobil nagrado za najboljšo režijo.

Ameriška filmska akademija bo ožji izbor filmov za tujejezičnega oskarja sporočila januarja prihodnje leto, dobitnika bodo razglasili mesec kasneje.