Po Štricljevih besedah bodo festival drevi pričeli z manjšim orkestrom Slovenske Policije, dvaindvajsetčlanskim nemškim pihalnim orkestrom iz Türkenfelda, Oktetom Jurij Dalmatin in še nekaterimi nastopajočimi, v nedeljo pa po desetih sevniških krajevnih skupnostih in na dveh dodatnih prizoriščih nadaljevali z veliko revijo 28 orkestrov. Ob 15. uri bo v Sevnici sledila parada pihalnih orkestrov ter mažoretnih skupin, ob 16. uri pa zaključek s skupinskim nastopom vseh sodelujočih godb.

Kot je pojasnil Štricelj, zametki sevniškega godbeništva po zapisih sodijo v leto 1908, ki je pri tamkajšnjem gasilskem društvu začel delovati salonski orkester. Do druge svetovne vojne so se v Sevnici razvile še tri pihalne godbe, 1928 prva gasilska godba, nekaj let kasneje 34 članska Selezijanska godba, ki je v omenjenem obdobju na slovenski ravni dosegala najvišjo kakovost.

Poleg nje se je v Sevnici takrat pojavila še Jugotaninova godba, v kateri je po Štriclju kot prva v kakšni slovenski pihalni godbi nastopila tudi glasbenica. Po drugi svetovni vojni se je z ustanovitvijo godbe leta 1955 razvoj sevniškega godbeništva nadaljeval, današnjo Godba Sevnica so pri Gasilskem društvu Sevnica ustanovili leta 1978, poseben razmah pa je ta začela dosegati po letu 2005, je še povedal Štricelj.