Od "kralja hrvaškega funka", kakor so poimenovali Dina Dvornika, so se na pokopališču poslovili ob eni izmed njegovih uspešnic, baladi "Ljubav se zove imenom tvojim", ki jo je zanj napisal Zlatan Stipišić Gibonni. Poleg Gibonnija je bilo na pogrebu še veliko drugih hrvaških estradnikov - Oliver Dragojević, Tony Cetinski, Aki Rahimovski, Davor Gobac iz skupine Psihomodopop, Nina Badrić in Alka Vuica.

Ko se je končal uradni del, so spet začeli predvajati Dvornikove pesmi. Čeprav so vsi jokali, so v solzah plesali in peli ter klicali "Dino, Dino", so o vzdušju na pogrebu poročali hrvaški mediji. Zagrebški tabloid 24 ur je na svojih spletnih straneh celo ponujal prenos v živo s pokopališča.

Le redki so bili oblečeni v črno, ker je Dvornikova soproga Danijela pred pogrebom zaprosila vse, ki pridejo, naj bodo oblečeni "veselo in pisano, kot bi si Dino želel".

Od Dina, ki se je rodil v Splitu leta 1964, so se danes poslovili tudi mnogi Splitčani. Hrvaški mediji poročajo, da so tudi v Splitu kljub žalovanju peli in plesali, kar je spominjalo na prizor iz filma "Ta divna splitska noć", v katerem je Dino odigral vidno vlogo.

Dino Dvornik je umrl v nedeljo v družinskem stanovanju v Zagrebu. Na hrvaški glasbeni sceni je bil prisoten več kot 20 let, sicer pa je v glasbi preizkušal različne zvrsti, od techna do popa. Med njegovimi uspešnicami so "Ništa kontra Splita", "Tebi pripadam", "Nemoj pravit slona od mene" in "Udri jače manijače". Po svojih zadnjih izjavah je po šestih letih premora končal novi album "Pandorina kutija".

Pevec se je preizkusil tudi na filmu, priljubljena pa je bila tudi resnična televizijska oddaja "Dvornikovi", narejena po vzoru oddaje "Osbournes". Družina Dvornik se je konec marca poslovila od Dinovega očeta, znanega hrvaškega igralca Borisa Dvornika.