Prvi scenarij bi torej povzročila majhna črna luknja, ki bi nastala ob vključitvi pospeševalnika. Najprej bi se nepričakovano po vsem svetu pričeli potresi in njihova visoka slučajnost oz. nepredvidljivost njihovih lokacij bi geologe opozorili, da prihaja nepredstavljiva nevarnost. V nekaj dneh bi seizmične aktivnosti dosegle neverjetno uničevalnost – mesta bi bila izbrisana s površja, oceani bi se dvignili in nekaj mega-cunamijev bi prelilo obalne predele.

Konec, ki bi sledil, bi bil bibličnih razsežnosti – Zemlja bi se dobesedno odprla, staljena lava bi se razlila po površju, oceani bi zavreli, gorovja bi se zdrobila. Zemljina skorja bi razpadla, izginjati bi začel sam planet. Bilijoni ton kamna, vode in zraka bi se ujeli v vrtincu neverjetne moči, ki bi posrkali vso ostalo materijo. V vesolju bi se namesto našega planeta pojavila bleščeča svetloba, nato pa bi bilo vsega konec.

Po tem scenariju bi imeli ljudje vsaj nekaj malega časa, da bi se pripravili na neizbežno usodo. Po drugem scenariju pa ne bi imeli niti tega.

V trenutku – morda eni dvajsetini sekunde – bi cel planet Zemlja enostavno izginil iz vesolja. V dveh sekundah bi sledila še Luna, čez osem minut pa Sonce in za njim še vsi ostali planeti našega osončja in naprej in naprej ... Zemljino uničenje bi tako zakrivilo tudi smrt naših še nepoznanih morebitnih vesoljskih bratov, le z manjšo zamudo – tolikšno, kolikor potrebuje svetloba Sonca, da jih doseže. Uničevalni val bi namreč potoval s svetlobno hitrostjo.

Nov korak v znanosti ali pot v pogubo človeštva?

Pospeševalnik LHC (Large Hadron Collider) – velikansko napravo in največji ter najdražji znanstveni poskus v zgodovini – bodo prvič prižgali v sredo. Ta ogromen "trkalnik atomov“ so zgradili pod francosko-švicarsko mejo v bližini Ženeve in je najmočnejša naprava za raziskovanje atoma, ki so jo kadarkoli naredili.

LHC se nahaja v 30 kilometrov dolgem predoru 900 metrov pod zemeljskim površjem. Posut je z ogromnimi obročastimi detektorji, v katerih bo potekalo trkanje težkih subatomskih delcev ali hadronov, s katerim nameravajo razvozlati skrivnosti snovi in energije.

Čeprav naj bi z njim odgovorili na osnovna vprašanja o življenju, nekateri trdijo, da lahko poskus vodi tudi v uničenje celotnega vesolja. Skupina znanstvenikov, ki med kolegi ne uživajo največjega ugleda, je na Evropskem sodišču za človekove pravice vložila tožbo, saj trdi, da obstaja ob vklopitvi pospeševalnika LHC možnost za nastanek mini črne luknje, ki bi vase vsrkala Zemljo (prvi scenarij).

Ti znanstveniki pa so šli še malo dlje in napovedali tudi možnost za drugi scenarij, ki bi pomenil ne samo popolnega uničenja našega planeta, temveč katastrofalno reakcijo v sami zgradbi prostora in časa, ki bi, kot bi nekdo počil balon, raztrgala vesolje in ostal bi le še nič.