Na vprašanje, kdo mu je posredoval podatke, je Berglund odvrnil, da mora varovati svoje vire. Dejal je tudi, da dokumentov nikoli ne bo pokazal, da bodo - kot to predvideva zakonodaja - postali javni, ko jih bo finska policija predala tožilcu in se bo začel sodni proces. "Takrat bodo ljudje imeli precej jasnejšo sliko o tem, kar se dogaja. Mi smo povedali le tisto, v kar smo popolnoma prepričani," je poudaril Berglund. Proces naj bi se, kot je dejal, po podatkih finske policije pričel v začetku naslednjega leta

Na vprašanje, po čem sklepa, da črka "J" pomeni Janeza Janšo, je odvrnil, da je v dokumentih to zelo jasno in dokazano. Berglund je prepričan, da so morali v Patrii, da bi dobili posel, podkupnino dati tudi slovenskemu premieru. Kot je poudaril, mu je vseeno glede politične situacije v Sloveniji, zanima ga le, kaj je počela Patria. "To ima pač stranske učinke v Sloveniji," je povedal in zatrdil, da nimajo nikakršnih uredniških navodil.

Glede navedb, da naj bi bil direktor finske televizije Mikael Jungner član socialistične internacionale, je Berglund dejal, da to ne drži, da pa ima politično ozadje. Kot je povedal, je bil Jungner svetovalec nekdanjega finskega premiera iz vrst finske socialdemokratske stranke (SDP).

Berglund je poudaril, da je finska televizija res last države, da pa v vseh dvanajstih letih, odkar je novinar, še nikoli ni bil izpostavljen političnim pritiskom.

*** Preberite prepis oddaje finske televizije ***