Abaplova tudi trdi, da je v celici, ki jo je delila z nekdanjo ukrajinsko premierko, poleg hladilnika še televizor, mikrovalovno pečico, pohištvo, posode in klasično pečico za pripravo hrane.

"Timošenkova zelo skrbi zase. Nič ni hotela delati. Samo sedela je za mizo in pisala, jaz pa sem počela vse drugo," je dejala Abaplova, ki je zaprosila, naj jo premestijo v drug del zapora, saj ni hotela, da bi jo proti njeni volji vlačili v politične spletke.

Timošenkova je sicer že prej napovedala, da se bo njena "cimra" zaupala javnosti, ob tem pa poudarila, da bo vse, kar bo Abaplova povedala, absolutna laž.

Pred dnevi so v medije prišle fotografije Julije Timošenko, ki v zaporni celici razkazuje svoje modrice, ki naj bi jih dobila zaradi agresivnih stražarjev. Zaradi domnevno zelo slabega ravnanja z nekdanjo premierko, ki je tudi v zelo slabem zdravstvenem stanju, evropski voditelji množično bojkotirajo vrh v Jalti. Vrha na krimskem polotoku se zaradi številnih obveznosti doma ne bo udeležil niti slovenski predsednik Danilo Türk.

Preberite še:
- Ukrajina: Grožnja z bojkotom Eura 2012 je umetna manipulacija
- Češki predsednik je zaradi ravnanja s Timošenkovo odpovedal obisk Ukrajine
- Gauck zaradi ravnanja s Timošenkovo odpovedal obisk Ukrajine
- Foto: So Timošenkovo v zaporu pretepli? Sodišče zaradi njene odsotnosti preložilo sojenje
- Julija Timošenko že od petka gladovno stavka