Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Slovenija
31.10.2014

Brglez: Reformacija je ključna sila, ki nam je omogočila prvi drzen korak na naši dolgi poti do samostojnosti

Oznake: dan reformacije

Klic po prenovi duha in družbe naj bo v času, ki so pred nami, vodilo vseh nas v posameznih in skupnih prizadevanjih za našo dobrobit, v poslanici ob dnevu reformacije poudarja predsednik vlade Miro Cerar. Le tako nam bo namreč po njegovem mnenju uspelo izstopiti iz kriznega obdobja in odpreti... Več »

Slovenija
31.10.2014

Peterle: EU na prvo globoko krizo ni bila pripravljena

Oznake: Lojze Peterle, EU, SKD

Evropska unija na prvo globoko krizo ni bila pripravljena, je na današnjem dogodku ob 25-letnici ustanovitve Slovenske krščanske demokracije (SKD) ocenil evropski poslanec Lojze Peterle. Za krizo je več razlogov, ključni pa je nespoštovanje skupnih načel in pravil igre, je poudaril Peterle in se... Več »

Slovenija
30.10.2014

Cerar: Merklova se zaveda, da je Slovenija pred težkimi izzivi; privatizacija se nadaljuje

Nova slovenska vlada po oceni nemške kanclerke Angele Merkel začenja ambiciozen projekt konsolidacije gospodarstva. Sodeč po današnjem pogovoru s premierjem Mirom Cerarjem se bo problemov lotila na vključujoč način v dialogu s sindikati, investitorji in delodajalci ter obenem razvijala kulturo... Več »

Slovenija
30.10.2014

Sindikalisti o izjavah Koprivnikarja: Če nas želi prestrašiti, ima napačen naslov

Sindikate javnega sektorja razburjajo današnje izjave ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja. Navedbe o nedržavotvornosti so žaljive in kontraproduktivne na začetku pogajanj, pravi Branimir Štrukelj. Po oceni Janeza Posedija se je minister znašel v stiski in išče krivce nekje drugje. Če nas... Več »

Stajerska, Koroska in Prekmurje
30.10.2014

Žičnice Marpromu, hoteli Termam Maribor

Če se postopek ne bo zataknil na sodišču ali kateri drugi instanci, bodo žičniške naprave na Mariborskem Pohorju in Arehu pravočasno nared za začetek zimske sezone. V najem jih bo namreč vzelo mestno avtobusno prevozno podjetje Marprom, ki je doslej edino kandidiralo za prevzem upravljanja Več »

Slovenija
30.10.2014

Mladi: Otopeli in brez motivacije za življenje

Oznake: Družba, Mladi

Mladih, ki so otopeli in nimajo motivacije za šolsko delo ter konjičke ali druge dejavnosti, je vse več, menijo nekateri strokovnjaki. Drugih to ne skrbi – trdijo, da smo za takšne pojave le vse bolj občutljivi in jih zato hitreje opazimo. Več »

Slovenija
30.10.2014

Krajši delovni čas: Nizke plače in previsoki stroški

Fotogalerija

Delo s krajšim delovnim časom je zlasti na zahodu zelo priljubljeno, saj zmanjšuje brezposelnost in povečuje fleksibilnost zaposlenih. Pri nas je drugače – delodajalci se delnih zaposlitev otepajo zaradi višjih stroškov in težav pri usklajevanju dela, delavci pa zaradi Več »

Ljubljana
30.10.2014

Dva milijona evrov za nekdanji Kardeljev dom

Fotogalerija

Dediči, ki jim je bila v denacionalizacijskem postopku vrnjena vila Tacen, kjer je nekoč živel partijski funkcionar Edvard Kardelj, so se nepremičnino odločili prodati. Več »

Slovenija
30.10.2014

Oderuha še pred ameriške sodnike

Tožilstvo iz kalifornijskega okrožja Los Angeles je pred kratkim izdalo obtožni predlog proti šesterici, ki se je okoristila s posojanjem denarja oziroma oderuškimi obrestmi. Med njimi sta tudi dva Slovenca, ki sta pred dvanajstimi leti domnevno prala celjski študentski denar in ga za pogubno... Več »

Ljubljana
30.10.2014

Dovolj je bila že obtožba, da je padel z oblaka

Fotogalerija
Oznake: 2000 let Emone

Lov na čarovnice se je v Ljubljani okrepil v drugi polovici 17. stoletja, ko je samo v dveh letih zaradi čarovništva umrlo trideset oseb. Najpogosteje so se po dolgotrajnem mučenju na goreči grmadi znašle ženske, obtožene, da sodelujejo s hudičem, znajo leteti ter s čaranjem povzročajo huda neurja Več »

Slovenija
30.10.2014

Pavšalni argument za zamenjavo Venigerja

Fotogalerija
Oznake: Politika, Policija

Stanislav Veniger se po skoraj dveh letih poslavlja od položaja generalnega direktorja policije. Po besedah notranje ministrice ta odločitev sodi v njen kontekst vizije. Več »

Slovenija
30.10.2014

Novi razdeljevalec znanstvenega denarja

Oznake: Znanost, ARRS

Po dveh mesecih negotovosti je bil za novega direktorja Agencije za raziskovalno dejavnost ARRS imenovan nekdanji politik iz vrst stranke Zares József Györkös. Profesor na univerzi v Mariboru je napovedal “predvidljivo” financiranje in reševanje težav Več »

Ljubljana
30.10.2014

Župani stiskajo za vrat vlado

Oznake: Kohezija

Župani 34 občin od nove vlade zahtevajo, naj jim izda odločbe za dodelitev evropskih kohezijskih sredstev v iztekajoči se finančni perspektivi 2007–2013 in naj jim omogoči črpanje vsaj toliko evropskega denarja, da lahko začnejo izvajati svojih enajst okoljskih projektov, je po sestanku čakanja... Več »

Gorenjska
30.10.2014

Stric predal posle nečaku, ta sestri

Krajevni skupnosti Mavčiče ob Savi je v zadnjih letih, ko je mestno občino Kranj vodil Mohor Bogataj, uspelo pridobiti znatna občinska sredstva. Večino so porabili za gradbena in vzdrževalna dela. Krajevno skupnost vodi Lojze Ješe (SLS, stranka, ki je na zadnjih volitvah podprla Bogataja). Veliko... Več »

Slovenija
29.10.2014

Jutri v Dnevniku preberite: četrtek, 30. oktober

Oznake: napovednik

Preverite katere zgodbe smo za vas pripravili v jutrišnji tiskani izdaji Dnevnika. Več »

Stran 1-5285