Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Slovenija
24.11.2014

Slovenski demokrati enotno za Janezom Janšo

Oznake: Politika, SDS

Svet SDS je soglasno podprl predsednika stranke Janeza Janšo “v njegovi bitki za bolj svobodno, pravično in uspešno državo”. Kot je dejal predsednik sveta SDS France Cukjati, trenutno ni bolj sposobnega in primernega človeka, ki bi lahko na čelu stranke zamenjal Več »

Slovenija
24.11.2014

Janševa SDS prehitela veliko zmagovalko volitev SMC

Fotogalerija
Oznake: Politika, Vox populi

Da je vlada Mira Cerarja uspešna, meni le 18 odstotkov anketirancev v javnomnenjski raziskavi Vox populi. Prav tako se nadaljuje padanje podpore Stranki Mira Cerarja, ki jo je prehitela Janševa SDS. Več »

Slovenija
24.11.2014

Migracije: Visoko izobraženi Slovenijo obidejo zaradi uravnilovke

Oznake: migracije, družba

Eden od razlogov, da Slovenija ostaja neprivlačna za visoko izobražen kader, je velika dohodkovna enakost. Visoko izobraženi v Sloveniji v primerjavi z drugimi državami preprosto niso dovolj finančno nagrajeni. Zadnji statistični podatki nakazujejo, da Slovenijo vse več Več »

Slovenija
24.11.2014

Pahor se je vrnil na čelo lestvice

Oznake: Politika, Vox populi

Predsednik republike Borut Pahor se je po petih mesecih vrnil na prvo mesto lestvice najbolj priljubljenih politikov – od julija do septembra je to mesto zasedal zdajšnji premier Miro Cerar, prejšnji mesec pa evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon, ki je tokrat druga. Kmetijski minister Dejan... Več »

Gorenjska
24.11.2014

Posnetki sej so ponekod skrbno varovana skrivnost

Fotogalerija

Seje občinskih svetov so javne in na njih je načeloma lahko prisoten kdor koli. Javnost sej je razumljiva in pričakovana. Občinski svetniki namreč med drugim odločajo o povišanju cen komunalnih storitev, dvigu nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, dvigu cen vrtcev, spremembah zemljišč iz... Več »

Slovenija
24.11.2014

Vox populi: Vlado podpira manj kot petina vprašanih

Oznake: politika, vox populi

Vlado Mira Cerarja kot uspešno ocenjuje le 18 odstotkov anketirancev v javnomnenjski raziskavi Vox populi, kar je tretjina manj kot ob prvem merjenju njene podpore prejšnji mesec. Več »

Slovenija
24.11.2014

Kar je legalno, ni nujno moralno

Margo Smit, članica mreže novinarjev ICIJ, ki je razkrila luksemburške “napredne davčne dogovore”, je v soboto na medijskem festivalu Naprej/Forward spomnila, da je izogibanje davkom morda legalno, vendar je moralno sporno. Več »

Slovenija
24.11.2014

Še manj denarja, še manj varnosti

Fotogalerija

Pri Direkciji RS za ceste pravijo, da bi samo za izvajanje opravil, s katerimi bi ceste zavarovali pred nadaljnjim propadanjem, potrebovali 150 milijonov evrov na leto. A trenutni proračunu za prihodnje leto je – saj ni res, pa je! – še za 15 milijonov evrov nižji od lanskega, doslej Več »

Slovenija
24.11.2014

Ustoličen 36. škof ljubljanske nadškofije

Oznake: Družba, Cerkev

Frančiškanski pater Stanislav Zore je bil včeraj posvečen kot 36. škof ljubljanske nadškofije in obenem sedmi metropolit v zgodovini ljubljanske (nad)škofije. Več »

Primorska in Kras
24.11.2014

Vojaki padali zaradi granat, strel in plazov

Fotogalerija

Dolina Lepene v zgornjem Posočju je eden od krajev, kjer so med prvo svetovno vojno umirali italijanski in avstro-ogrski vojaki. Pa ne samo zaradi izstrelkov min, granat in puškinih nabojev, ampak tudi zaradi naravnih sil. Poleti so po vrhovih švigale smrtonosne strele, pozimi zastrašujoči snežni... Več »

Ljubljana
24.11.2014

Hiške na Bregu dražje, a dalj časa odprte

Oznake: Veseli december

V javnem zavodu Turizem Ljubljana so že izbrali najemnike, ki bodo med 3. decembrom in 1. januarjem v hiškah prodajali hrano, kuhano vino in praznična darila. Več »

Osrednja Slovenija
24.11.2014

Kam so šle vse kamniške fabrike?

Fotogalerija

V nekdaj najpomembnejših kamniških tovarnah Titan, Svilanit, Kik, Eta, Svit, Utok in Stol so zvečine skoraj vse prejšnje stoletje uspešno razvijali in široko po svetu uspešno tržili izdelke, ki jih še dandanes uporabljamo ali se jih spominjamo z nemalo ponosa in nostalgije. Enako velja za tople... Več »

Ljubljana
24.11.2014

Ne bodo dovolili, da jih še desetkrat zalije

V civilni iniciativi za večjo poplavno varnost jugozahodnega dela Ljubljane med drugim zahtevajo spremembo sistema obveščanja ob poplavah in brezkompromisno uveljavitev protipoplavnih ukrepov brez nepotrebne birokracije. Več »

Slovenija
23.11.2014

V ponedeljkovem Dnevniku preberite: 24. november

V ponedeljkovem Dnevniku boste lahko brali o priljubljenosti strank in politikov, finančni (ne)nagrajenosti visoko izobraženega kadra, preiskovalnem novinarstvu, pogrebniki podjetij iz Celja, ki jim ne zmanjka dela, pa tudi o tem, kako so posnetki s sej občinskega sveta ponekod skrbno varovana... Več »

Slovenija
23.11.2014

Koalicijski vrh o intenziviranju pogajanj z javnim sektorjem; o fiskalnem pravilu v četrtek vlada

Koalicijski vrh je na današnjem srečanju razpravljal o privatizaciji, pripravi zakona o fiskalnem pravilu ter o pogajanjih z javnim sektorjem. O delovnem osnutku zakona o fiskalnem pravilu bo vlada začela z razpravo na četrtkovi seji vlade. Glede pogajanj z javnim sektorjem pa so se predstavniki... Več »

Stran 1-5308