Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Slovenija
25.4.2014

Generalštaba ni več, “sateliti” so se umaknili

Fotogalerija
Oznake: Družba, Vstaje, protesti

Ko se na političnem prizorišču in v državi napoveduje nova kriza, mineva natanko leto dni od zadnje, pete vseslovenske ljudske vstaje. Ta je v svojih prejšnjih izvedbah z oblasti odnesla tudi tako trdoživega politika, kot je Janez Janša. Da bi se protestniki spet množično vrnili na ulice, danes... Več »

Slovenija
25.4.2014

V šoli otroci niso več lačni, doma pa še vedno

Fotogalerija

Socialne stiske šolarjev, o katerih smo poročali zadnji dve leti, so se umirile. Staršem pa po novem subvencije šolske prehrane ne bo več treba uveljavljati na centrih za socialno delo, temveč bodo to uredili v šoli. Več »

Slovenija
25.4.2014

Omerzel sumi, da Dars cestnine pobira nezakonito

Oznake: Politika, Avtoceste

“Odpirajo se vprašanja, ali Dars že leto in pol sploh zakonito pobira cestnino,” je v pismu Sodu zapisal minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel. Darsovo selektivno tolmačenje koncesijske pogodbe z državo bi lahko družbi, ki mora kreditodajalcem samo do leta 2016 vrniti okoli 700... Več »

Ljubljana
25.4.2014

Ideje o pol milijona Ljubljančanov so nerealne

Fotogalerija

Čeprav nekateri Ljubljani pravijo žepna prestolnica, je glede na število prebivalcev Slovenije ravno prav velika. Mejo 200.000 prebivalcev je presegla nekje v drugi polovici šestdesetih let prejšnjega stoletja, ki jih je zaznamovala velika rast prebivalstva predvsem na Več »

Slovenija
25.4.2014

Za zaščito novinarjev

Novinarske organizacije iz devetih evropskih držav, tudi iz Slovenije, zbirajo milijon podpisov evropskih državljanov. Če bo peticija uspela, bodo morale inštitucije EU sprejeti zakonodajo, ki bo nacionalne politike “prisilila” v urejanje medijskih trgov in ščitenje Več »

Gorenjska
25.4.2014

Bo smučanje v Tržiču res le še v muzeju?

Fotogalerija

Nekaj sto ljudi se je kljub napovedi slabega vremena v sredo zvečer zbralo na dvorišču pred Tržiškim muzejem, v katerem so odprli Slovenski smučarski muzej, kar je dokaz, da ima smučanje v kraju s tako bogato smučarsko tradicijo še vedno veliko privržencev. Odpiranje smučarskega muzeja prav v... Več »

Slovenija
25.4.2014

Šolski vsakdan: udarci, poniževanje, žalitve...

Fotogalerija

Raziskava o nasilju na srednjih šolah, ki so jo izvedli v Dijaški organizaciji Slovenije, razkriva, da je nasilje vsakdanjost slovenskih šol. Dijaki ga prepoznavajo, a vse prevečkrat le nemo opazujejo. Več »

Slovenija
25.4.2014

V današnjem Dnevniku preberite: petek, 25. april

Fotogalerija

V petkovem Dnevniku nikar ne spreglejte člankov o tem, kako niti pomembnejši člani vstajniškega gibanja ne verjamejo več, da bi se lahko protestniki množično vrnili na ulice, pa o tem, kako minister Omerzel sumi, da Dars cestnine pobira nezakonito, pišemo tudi o največjih ljubljanskih klubih, ki se... Več »

Ljubljana
25.4.2014

Tudi Šumi naj bi zanimal tujca

Fotogalerija
Oznake: Nepremičnine, Šumi

Za zdaj še skrivnostni vlagatelj iz tujine naj bi se z družbo Šumijev kvart že nekaj časa pogajal o morebitnem sodelovanju pri projektu Šumi. Več »

Primorska in Kras
25.4.2014

Rešitev prihaja s kitajsko osico in voljo birokracije

Medtem ko se je kostanjeva šiškarica, poleg kostanjevega raka največji škodljivec tega sadeža, razširila po vsej Sloveniji, pa na Kmetijsko-gozdarskem zavodu Nova Gorica še vedno čakajo na dovoljenje za vnos naravnega sovražnika šiškarice – parazitske osice, ki živi na Kitajskem. Šiškarico so v... Več »

Slovenija
24.4.2014

“Povabilo Omanu je bil del dobro načrtovane rehabilitacije obsojenega pedofila”

Slovensko skupnost v Avstraliji še naprej razburja udeležba Nicholasa Omana na odprtju konzulata v Melbournu, čeprav med izrednim nadzorom na veleposlaništvu v Canberri niso bile ugotovljene nepravilnosti. Slovenske organizacije v Avstraliji so zaradi dogodka veleposlaniku Milanu Balažicu odrekle... Več »

Slovenija
24.4.2014

Na referendum o arhivski noveli 8. junija; SDS napoveduje ustavno presojo

Oznake: arhivi, referendum, SDV, SDS

Državni zbor je danes z 41 glasovi za in desetimi proti sprejel odlok o razpisu referenduma o arhivski noveli, ki kot dan glasovanja določa 8. junij, za začetek volilnih opravil pa 28. april. V SDS, kjer so zagovarjali hkratno izvedbo referenduma in evropskih volitev 25. maja, so napovedali... Več »

Slovenija
24.4.2014

Vlada za direktorja JSKD imenovala Igorja Teršarja

Oznake: JSDK, Igor Teršar

Vlada je na današnji seji imenovala Igorja Teršarja za direktorja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) za mandatno dobo štirih let. Teršar je JSKD vodil tudi doslej, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje. Več »

Slovenija
24.4.2014

Kdaj bodo letos potekale državne proslave?

Vlada je na današnji seji potrdila koledar državnih proslav za letošnje leto. Koledar je pripravil koordinacijski odbor za države proslave in prireditve, obsega pa pet proslav, je zapisano v sporočilu za javnost po seji vlade. Prva prireditev na koledarju je proslava ob 10-letnici vstopa Slovenije... Več »

Slovenija
24.4.2014

Židan: Če bomo ugotovili, da vlade ni več, je treba na volitve še pred poletnimi počitnicami

Prvak DeSUS Karl Erjavec in podpredsednik SD Dejan Židan menita, da so v primeru zmage Zorana Jankovića na kongresu PS najboljše predčasne volitve še pred poletnimi počitnicami. Če zmaga premierka Alenka Bratušek in njeno poslansko skupino morebiti zapusti nekaj Jankovićevih podpornikov, pa bo... Več »

Stran 1-5091