Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Slovenija
30.8.2014

Tudi na Hrvaškem in v Avstriji gneča na cestah

Oznake: zastoji

Iz Hrvaške poročajo o gostem prometu in zastojih na cestah. Proti mejnima prehodoma s Slovenijo Dragonja in Sečovlje je kolona vozil dolga osem kilometrov in deloma sega tudi na istrski ipsilon, medtem ko je na avtocesti od Reke proti Jelšanam kolona na cestninski postaji Rupa dolga dva kilometra,... Več »

Slovenija
30.8.2014

Ukinitev dopolnilnega zavarovanja grozi z dodatno obremenitvijo plač

Oznake: Zdravstvo, Reforma

Vlada Mira Cerarja je napovedala ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga danes plačuje okoli 1,5 milijona ljudi. S čim ga bo nadomestila, ne razkriva, je pa jasno, da brez dodatne obremenitve plač ne bo šlo. Več »

Ljubljana
30.8.2014

Najbolj sproščeni v srednji Evropi

Fotogalerija

Madžarko Polett Kasza je v Slovenijo pripeljala avdicija za sprejem v baletni zbor SNG Opera in balet. Navdušena je nad umirjenostjo slovenske prestolnice, motijo pa jo za madžarske razmere precej visoke cene, predvsem najemnin. Več »

Primorska in Kras
30.8.2014

Od danes središče mesta v novi preobleki

Fotogalerija
Oznake: Nova Gorica

Skoraj štiri leta so trajale aktivnosti, ki so pripeljale do prenovljene podobe novogoriškega središča. Cilj je bil oblikovati nov enoten urbani prostor v središču mesta, ki bo privlačen tako za njegove prebivalce kot tudi za obiskovalce. Gre za enega največjih projektov v mestu v zadnjih letih.... Več »

Gorenjska
30.8.2014

Mohor Bogataj kandidat Socialnih demokratov

Oznake: Župani

Kranjska SD je za četrtek prihodnji teden najavila predstavitev županskega kandidata. Po naših informacijah naj bi bil to kar dosedanji župan Mohor Bogataj. Njihovi koalicijski partnerji SDS (v Kranju so štiri leta zgledno sodelovali) kandidata še nimajo, odločitev naj bi prav tako padla... Več »

Slovenija
30.8.2014

Počasnejši tempo sanacije

Sanacija Onkološkega inštituta bo očitno precej počasnejša od napovedi. Posebno zahteven del, ki so ga nameravali opraviti letos poleti, bo prišel na vrsto konec leta ali prihodnje poletje. Previdnost je tokrat sicer v dobro bolnikov, so prepričani Več »

Slovenija
30.8.2014

Brezposelne žrtve zavoda za (ne)zaposlovanje

Fotogalerija

Množične prekvalifikacije brezposelnih žensk so povzročile, da je trenutno brez dela kar tisoč pomočnic vzgojiteljic predšolske vzgoje. Zaposlitve se po oceni sogovornikov večinoma dobivajo le še prek sorodstvenih vezi in poznanstev. Več »

Ljubljana
30.8.2014

Za morebitno odškodnino v dolgi vrsti upnikov

Oznake: Tribuna

Medtem ko so kupci stanovanj v nedokončani Tribuni propadlega kraškega gradbinca dobili vrnjene are, stanovalci poškodovanih okoliških blokov še vedno čakajo na sodni epilog odškodninske tožbe. Več »

Slovenija
29.8.2014

V jutrišnjem Dnevniku pišemo (sobota, 30. avgust)

Oznake: V Dnevniku

V jutrišnjem Dnevniku pišemo o načrtih bodoče vlade za ukinitev dopolnilnega zavarovanja brez razkritega načina financiranja ukinitve, o načinu financiranja predvolilne kampanje Gašparja Gašparja Mišiča, ter o razlogih za uspešno gospodarsko Več »

Slovenija
29.8.2014

Cerar Junckerju dovolil prosto izbiro med vsemi kandidati za komisarsko mesto

Oznake: vlada, Miro Cerar

Mandatar Miro Cerar je predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika državnega zbora Milana Brgleza na današnjem delovnem srečanju seznanil s potekom oblikovanja nove vlade, so sporočili iz urada predsednika republike. Cerar je ocenil, da bi predlog liste kandidatov za ministre v DZ lahko... Več »

Slovenija
29.8.2014

Ministrstvo za izobraževanje visokemu šolstvu zagotovilo manjkajočih šest milijonov

Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je na zadnji seji vlade uspelo s prerazporeditvijo sredstev znotraj ministrstva zagotoviti šest milijonov evrov za visoko šolstvo, je na novinarski konferenci povedal minister Jernej Pikalo. Toliko je namreč omenjenemu področju manjkalo, ko je vlada... Več »

Slovenija
29.8.2014

Število delovno aktivnih se je zvišalo, število brezposelnih znižalo

Oznake: brezposelnost

V Sloveniji je stopnja brezposelnosti po anketi o delovni sili v drugem četrtletju znašala 9,3 odstotka, kar je 1,5 odstotne točke manj kot v četrtletju pred tem, je objavil državni statistični urad. Število delovno aktivnih se je zvišalo, število brezposelnih znižalo; manj je bilo Več »

Slovenija
29.8.2014

Koalicijska pogodba: Bančna luknja se je vrnila, TEŠ 6 ne

Fotogalerija

Besedilo o preiskavi bančne luknje in o opredelitvi odgovornosti zanjo, ki je iz tretjega osnutka koalicijske pogodbe izpadlo, se je v četrtega vrnilo. Vanj pa se ni vrnilo določilo, da bo na osnovi ugotovitev neodvisne revizije sprejeta odločitev o nadaljnjem delovanju Več »

Slovenija
29.8.2014

Novi osnovnošolski predmeti, nove zagate

Fotogalerija

Poleg obveznih in obveznih izbirnih predmetov novi osnovnošolski predmetnik ponuja tudi neobvezne izbirne predmete. A kar se lepo bere v beli knjigi, se zna v praksi izmaličiti, opozarjajo šolniki. Več »

Slovenija
29.8.2014

V slovenske gore zahaja vse več tujcev

Fotogalerija

Letošnja poletna planinska sezona se počasi končuje. Obisk je zaradi oblice deževnih dni slabši od pričakovanj, manjše pa je tudi število prenočitev v 177 planinskih kočah, bivakih in zavetiščih. Ta konec tedna, ko vremenoslovci napovedujejo tudi nekaj sonca, bo tako kot nalašč tudi za obisk... Več »

Stran 1-5224