Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Slovenija
2.10.2014

Janši po zakonu preneha mandat, poslanci lahko sklenejo drugače

Temeljna ugotovitev skupine pravnih strokovnjakov je, da poslancu mandat preneha, tudi če je bil na zaporno kazen, daljšo od šestih mesecev, pravnomočno obsojen pred pridobitvijo mandata. Lahko pa DZ sklene, da obsojeni poslanec ne more izvajati funkcije le v času, ko prestaja Več »

Slovenija
2.10.2014

Posebna šola kot izhod v sili

Določeno število romskih otrok, ki ni zanemarljivo, iz rednih šol preselijo v šole s prilagojenim učnim programom. To za otroke, ki niso umsko prizadeti, temveč imajo zgolj težave s slovenskim jezikom in socializacijo, lahko pomeni korak nazaj. Na Češkem je zaradi takšne diskriminacije, ki pa je... Več »

Primorska in Kras
2.10.2014

Nova Gorica: Nekoč cvetoče mesto v zatonu

Fotogalerija
Oznake: Nova Gorica

Po volilni napovedi, ki jo je za Dnevnik opravila agencija Ninamedia, se v Novi Gorici obeta drugi krog. V njem naj bi se pomerila dosedanji župan Matej Arčon in Andrej Miška, ki je za župana kandidiral pred petnajstimi leti. Volitev naj bi se udeležilo približno 70 odstotkov od 32.000 Več »

Ljubljana
2.10.2014

Na pravnomočno sodbo se občina požvižga

Razpis Mestne občine Ljubljana za podelitev nadomestne koncesije, ki kot pogoj predpisuje določeno lokacijo, je nezakonit in neustaven, je odločilo upravno sodišče, potem ko je eden od neuspešnih kandidatov sprožil upravni spor. A spremenilo se ni nič – občina še naprej objavlja razpise s povsem... Več »

Primorska in Kras
2.10.2014

Zadeve na Obali ušle izpod nadzora

Fotogalerija
Oznake: Piran

Domnevna kraja intelektualne lastnine, uničevanje plakatov, pljuvanje kandidatov in incident po županskem soočenju. Pred vnovičnim odhodom na volišča je umazana kampanja spet dobila svoje mesto v slovenski Istri. Več »

Gorenjska
2.10.2014

Župan se skrivaj pogaja z nekdanjo gostilničarko

Fotogalerija

Mohor Bogataj se na skrivaj pogaja z nekdanjo lastnico Blažunove gostilne Mirjano Grašič Šircelj. Slednja od občine zahteva odškodnino, ker ocenjuje, da je oblast Mohorja Bogataja za rušenje namenjeni in plačani objekt prenovila nezakonito. Več »

Ljubljana
2.10.2014

Ministrstvo vztraja pri svoji odločitvi

Lekarna Ljubljana v Postojni še naprej ne bo smela izdajati zdravil na recepte, ker je zdravstveno ministrstvo ponovno zavrglo vlogo za verifikacijo lekarne. Več »

Stajerska, Koroska in Prekmurje
2.10.2014

Kandidat za župana na sodišče

Minuli četrtek se je začelo, ta teden pa se bo na okrajnem sodišču v Slovenj Gradcu nadaljevalo sojenje enemu od treh kandidatov za župana občine Muta Darku Sahorniku. Ta teden so na sodišče, kjer bodo zaslišani kot priče, vabljeni vsi občinski svetniki, pa tudi oba njegova protikandidata Mirko... Več »

Slovenija
1.10.2014

Štefanec: KPK je Čeferinu danes poslal gradivo

Fotogalerija

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec je za Odmeve TVS povedal, da so danes odvetniški družbi Čeferin poslali gradivo v zvezi s preiskavo postopka izbire slovenske kandidatke za evropsko komisarko Alenke Bratušek. Ugotovitev sicer ni želel komentirati, saj želi, da se... Več »

Slovenija
1.10.2014

DNS protestira zoper ravnanje Cerarjevega varnostnika, policija odredila notranji nadzor

Oznake: DNS, SMC

DNS v odprtem pismu ostro protestira zoper torkovo ravnanje varnostnika, ki ga je policija dodelila za osebno varovanje premierja. S pločnika v bližini sedeža SMC je namreč skušal grobo pregnati novinarke, ki so čakale na zaključek sestanka izvršnega odbora stranke. V slednji dogodek obžalujejo,... Več »

Slovenija
1.10.2014

V četrtkovem Dnevniku preberite: 2. oktober

V četrtkovem Dnevniku pišemo o tem, kako je Peterletova tajnica kupila Hišo EU, o upnikih, ki zahtevajo razkritje zemljiških pisem, o romskih otrocih, ki jih iz rednih premestijo v šole s prilagojenim programom, o TEŠu – od fiktivnih poslov do gotovine. Nikar ne spreglejte še članka o Novi Gorici... Več »

Slovenija
1.10.2014

Janša: Patria že šestič tik pred volitvami, postali smo dežela slučajev in ovac

Oznake: Janez Janša, Patria

Skupina pravnikov je pripravila mnenje glede prenehanja poslanskega mandata prvaka SDS Janeza Janše in je pri tem soglasna, je za STA potrdil eden od članov skupine Ciril Ribičič. Po njegovem vedenju bo mnenje v DZ poslano danes, pripravili pa so dve možnosti, ki sta v skladu z ustavo. Neuradno je... Več »

Primorska in Kras
1.10.2014

Popovič po soočenju domnevno poklical policijo, ker naj bi mu grozili

Po torkovem večernem soočenju obalnih županskih kandidatov v portoroškem hotelu Slovenija je morala posredovati policija. Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, so se okoli pol desete zvečer odzvali na klic, saj je v hotel prišlo nekaj ljudi, ki so z enim od kandidatov skušali fizično... Več »

Slovenija
1.10.2014

Na lokalnih volitvah ni mogoče voliti izven kraja stalnega prebivališča

Oznake: lokalne volitve

Državna volilna komisija je danes zaradi vprašanj volivcev sporočila, da na lokalnih volitvah glasovanje izven kraja stalnega prebivališča oz. na posebnih voliščih OMNIA ni možno. Volivke in volivci, ki se v nedeljo ne bodo mogli zglasiti na volišču, pa imajo še danes in v četrtek možnost, da na... Več »

Slovenija
1.10.2014

Neogroženi imperij Borisa Popoviča

Fotogalerija
Oznake: Koper

Odsotnost vrednot, apatija, klientelizem in zadolženost so le nekatere besede, ki opisujejo trenutno ozračje v največji obalni občini. Vendar aktualnemu županu Borisu Popoviču ne pridejo do živega. Zato tudi napoved, da bo v nedeljo nastopil četrti mandat, ne preseneča. Izrazitih protikandidatov Več »

Stran 1-5255