Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Slovenija
24.9.2014

Koliko lobističnih stikov ostane nadzoru nevidnih

Oznake: Politika, Lobiranje

Letos so vsi lobiranci skupaj prijavili 76 lobističnih stikov, od tega poslanci prejšnjega mandata državnega zbora 34. Po mnenju registriranega lobista Miloša Čiriča so pri lobiranju bolj dejavni direktorji podjetij kot pa registrirani lobisti. Več »

Slovenija
24.9.2014

Posredna škoda je večja od stroškov nočnega gradbišča

Oznake: Promet, Zastoji

V sekciji za promet pri Obrtni zbornici Slovenije poudarjajo, da v Avstriji in Nemčiji na avtocestah vsa večja dela opravljajo ponoči in skoraj nikoli podnevi. Pri nas pa na najbolj prometnem avtocestnem odseku delavci ne delajo niti od zore Več »

Gorenjska
24.9.2014

Električni kabli od Železnikov do Bohinja

Oznake: Daljnovod

S položitvijo temeljnega kamna so včeraj na Soriški planini obeležili začetek gradnje 110- in 20-kilovoltnega daljnovoda med Bohinjem in Železniki. Elektro Gorenjska bo s to povezavo sklenil gorenjsko energetsko zanko, obema dolinama pa bodo, tako pravijo na Elektru, zagotovili trajno in... Več »

Slovenija
24.9.2014

Diplome, ki veljajo toliko kot papir, na katerem so natisnjene

Pravice študentov in študentk, ki opravljajo študijske obveznosti v programih s poteklo akreditacijo, bo zavarovala ministrica za izobraževanje. Predlagala bo spremembo zakonodaje po nujnem postopku. Več »

Primorska in Kras
24.9.2014

Natura 2000 jim je prinesla dodatne zaplete

Pričakovati je bilo sicer, da se bo postavitev vetrnic na območju Raven v občini Hrpelje - Kozina zaradi razglasitve Nature 2000 prestavila za nekaj časa, a počasnost postopkov vendarle nekoliko preseneča. Pogodba o podelitvi stavbne pravice med občino in investitorjem, podpisana pred več kot letom... Več »

Ljubljana
24.9.2014

O vlogi morajo še enkrat odločiti

Upravno sodišče je odpravilo sklep ministrstva za zdravstvo, s katerim je zavrglo vlogo Lekarne Ljubljana za verifikacijo lekarne v Postojni. Direktor ljubljanskega zavoda napoveduje odškodninsko tožbo in kazenske ovadbe. Več »

Slovenija
24.9.2014

Zobčeva ne bi odločala o Janši

Oznake: Pravosodje, Patria

Vrhovna sodnica Barbara Zobec ne bo članica senata, ki bo odločal o zahtevi za varstvo zakonitosti v zadevi Patria. Branka Maslešo je obvestila, da se seje 30. septembra ne more udeležiti, saj ima takrat zdravstveni pregled. Več »

Ljubljana
24.9.2014

Druga izbira, ki se je že izkazala za najboljšo

Fotogalerija
Oznake: Gimnazija Moste

Ob stoti obletnici, odkar je takrat še delavski okraj Ljubljane končno dobil svojo šolsko stavbo, se Gimnazija Moste, ki danes domuje na Zaloški cesti 49, ponaša z vsaj toliko uspešnimi nekdanjimi dijaki. Več »

Slovenija
24.9.2014

Ministrica prezaposlena

Oznake: Družba, Kultura

Nova ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar za prvo srečanje z Nacionalnim svetom za kulturo ni našla časa, kar njeno deklarirano zavzemanje za dialog postavlja pod vprašaj. Več »

Slovenija
23.9.2014

Preberite v jutrišnjem Dnevniku (sreda, 24. september)

Oznake: V Dnevniku

V jutrišnjem Dnevniku pišemo o nastajajoči mreži slamnatih likvidatrojev iz nabiralnikov, ki kupujejo na stečaj obsojena podjetja, o posredni škodi slovenskega pristopa k popravljanju avtocest in o lobističnih stikih, ki ostanejo nevidni nadzornikom. Več »

Slovenija
23.9.2014

Podnebne spremembe Slovenije ne bodo obšle, boj proti njim priložnost za gospodarstvo

Podnebne spremembe svetu že nekaj časa kažejo zobe, Slovenija pa ni nobena izjema, so poudarili udeleženci današnjega posveta Sporočila znanosti o podnebnih spremembah. Temperatura zraka in voda bo še naraščala, posledično bo še več izrednih vremenskih pojavov. Prav zato je treba ukrepati, ta boj... Več »

Slovenija
23.9.2014

Patria: Masleša namesto Barbare Zobec v senat določil Damijana Florjančiča

Oznake: Patria

Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša je po pravilih letnega razporeda sodnikov v senat, ki bo odločal o zahtevah za varstvo zakonitosti v zadevi Patria, določil Damijana Florjančiča, so sporočili z vrhovnega sodišča. Sodnica Barbara Zobec je namreč Masleši naknadno sporočila razloge, ki ji... Več »

Slovenija
23.9.2014

Grims: Zakonov se nikoli ne bi smelo pisati samo za določeno osebo

Poslanska skupina ZaAB je vložila zahtevo za sklic nujne seje odbora za notranje zadeve, na kateri bi obravnavali njihov predlog novele zakona o nadzoru nad obveščevalnimi in varnostnimi službami. A po prepričanju poslanca SDS Branka Grimsa je predlog tipičen primer, kako se zakonov ne piše, njegov... Več »

Slovenija
23.9.2014

Lobiranje: Pri Bratuškovi tudi predstavniki Gazproma, najbolj živahno pri Čuferju

Oznake: lobiranje, lobisti

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je na svoji spletni strani objavila zapise lobirancev o stikih z lobisti med leti 2011 in 2014. Več »

Slovenija
23.9.2014

Varuhi osebnih podatkov: Prisotnih je še nekaj dilem, a pravica do pozabe učinkuje

Evropski varuhi osebnih podatkov po nekaj mesecih izvrševanje pravice do pozabe ugotavljajo, da sodba Sodišča EU učinkuje. Nekatere dileme sicer ostajajo, na primer glede skupnih kriterijev za presojo pritožb, a te bodo rešene v najkrajšem možnem času, so sporočili iz urada Več »

Stran 1-5248