Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Ljubljana
22.12.2014

Kolizej: Kulturi bi namenili zgolj minimum

Oznake: Kolizej

Najnovejši načrti o novogradnji na mestu nekdanjega Kolizeja potrjujejo, da namerava poslovnež Jože Anderlič kulturi nameniti najmanjši možni prostor, čeprav se je sprva bahal, da bi prestolnico rad okrepil z novo koncertno operno dvorano. Več »

Slovenija
22.12.2014

Violeta Bulc prehitela Boruta Pahorja

Fotogalerija
Oznake: Politika, Vox populi

Zadnje letošnje merjenje priljubljenosti slovenskih politikov je spet prineslo precejšnje premike. Na prvo mesto lestvice se je zavihtela evropska komisarka Violeta Bulc, ki se je prejšnji mesec nanjo prvič uvrstila in takoj pristala na četrtem mestu. Očitno se torej ponavlja zgodba o... Več »

Slovenija
22.12.2014

Stanovanjska problematika: Hotel mama je le izhod v krizi

Fotogalerija

Skoraj dve tretjini mladih v Sloveniji živita pri starših tudi zato, ker si visokih najemnin ali nakupa stanovanja ne morejo privoščiti. Slovenski študenti arhitekture so se zato intenzivno in zelo konkretno lotili alternativnih oblik bivanja. Več »

Slovenija
22.12.2014

Fiktivni vpisi: Ugodneje (in dovoljeno) je državo prinašati okoli

Fotogalerija

Več kot 50 milijonov evrov, kolikor je državo v treh letih stalo najmanj 18.000 navideznih študentov, ni izgubljen denar. Če bi jim takšne vpise (in z njimi povezane pravice) preprečili, bi morali za te ljudi poskrbeti na zavodu za zaposlovanje. Več »

Slovenija
22.12.2014

Vpliv povprečnega volilca na vladne odločitve minimalen

Oznake: Politika, Lobiranje

Povprečen volilec v ZDA “doseže svoje”, če se z ukrepom strinja tudi ekonomska elita. Kako je v Sloveniji, ni raziskal še nihče. Kot tudi ne, v kolikšni meri so ekonomske elite pri svojih vplivih na odločitve vlade uspešne. Več »

Slovenija
22.12.2014

Višja podpora vladi, slabša ocena Cerarju

Fotogalerija
Oznake: Politika, Vox populi

Podpora Cerarjevi vladi je po tokratni javnomnenjski raziskavi Vox populi nekoliko zrasla, a jo še vedno podpira manj kot četrtina vprašanih. Če bi bile volitve včeraj, bi slavila SDS. Več »

Stajerska, Koroska in Prekmurje
22.12.2014

Dobri mož jim je z darili polepšal praznike

Aleš Rajh je včeraj vstal iz postelje že zelo zgodaj. Le kako bi lahko spal, ko pa je vedel, da pride v Laško dobri mož in prinese s sabo cel kup daril. Dolgo je čakal na ta dan in pridno vadil ples z mažoretno palico, s katerim je resnično navdušil vse obiskovalce dobrodelne prireditve Laško... Več »

Slovenija
22.12.2014

Lov na pršut v reki Vipavi

Fotogalerija
Oznake: Božični potop

Štiriindvajseti božični potop je v Renče v spodnji Vipavski dolini privabil potapljače iz Ljubljane, Nove Gorice, Celja, z Rakeka, iz Novega mesta, z Bleda in iz Tolmina. Prišli so zaradi zadnjega letošnjega potopa in druženja, ki so ga popestrili z okraševanjem novoletne jelke pod vodo in iskanjem... Več »

Slovenija
22.12.2014

Ni plače – ni socialnih pravic

Oznake: Sociala, Zakonodaja

Zaposleni, ki jim podjetja plač ne izplačujejo, ne morejo pričakovati višjih otroških dodatkov, nižjega plačila vrtca in subvencij za šolsko prehrano. Za pridobitev pravic se morajo pri delodajalcu in na inšpektoratu izpostaviti z imenom in Več »

Ljubljana
22.12.2014

Ljubljanske zgodbe zaživele v lesu

Fotogalerija
Oznake: Skulpture

Gostinci in trgovec s Petkovškovega nabrežja so združili moči in skupaj pripravili sobotni dogodek, na katerem je šest mojstrov oblikovanja iz lesa pred očmi mimoidočih izrezalo kipe, ki predstavljajo ljubljanske zgodbe. Več »

Slovenija
22.12.2014

Četrt stoletja živih jaslic

Oznake: Postojnska jama

Tudi letos se je Postojnska jama, največja turistična jama v Evropi, spremenila v edinstveno prizorišče. Že petindvajsetič so v njej pripravili žive jaslice, ki bodo na ogled vse do 29. decembra. Svetopisemski prizori Jezusovega rojstva so nanizani vzdolž več kilometrov poti v najlepših kapniških Več »

Osrednja Slovenija
22.12.2014

Zgrajen pod srečno zvezdo

Oznake: Zdravstveni dom

Ko se je konec januarja razvedelo, da srečnež, ki je v igri eurojackpot prejel do tedaj rekordni znesek v zgodovini slovenske loterije (dobrih 21 milijonov evrov), prihaja iz Grosupljega, so se zasvetile oči tudi tamkajšnjemu županu Petru Verliču. V proračun občine Grosuplje je namreč kapnilo dobre... Več »

Slovenija
21.12.2014

Jutri v Dnevniku preberite: ponedeljek, 22. december

Oznake: napovednik

Preverite katere zgodbe smo za vas pripravili v jutrišnji tiskani izdaji Dnevnika. Več »

Slovenija
21.12.2014

Vox populi: Če bi bile volitve danes, bi slavila SDS

Oznake: vox populi

Podpora Cerarjevi vladi je po tokratni javnomnenjski raziskavi Vox populi nekoliko zrasla, a jo še vedno podpira manj kot četrtina vprašanih. Če bi bile volitve danes, bi slavila SDS. Več »

Slovenija
21.12.2014

Tomšič: Vlada do zdaj ni storila tako rekoč ničesar konkretnega

Oznake: vlada

Politična analitika Matevž Tomšič in Igor Pribac o prvih stotih dneh dela vlade Mira Cerarja nimata ravno pozitivnih ocen. Tomšič ocenjuje, da vlada do zdaj ni storila tako rekoč ničesar konkretnega, Pribac pa, da je bilo delo v vladi v skladu z njegovimi pričakovanji, ki pa niso Več »

Stran 1-5338