Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Kultura
19.4.2014

Dolgčas političnega realizma

Županski kandidat Gams kipi od želje po literarnem pristavku k sodobni slovenski zgodovini boja za oblast. Gams je prototip svežega političnega obraza, ki se iz priljubljenega poslovnega mogotca povzpne v osvajalca ljudskih src z metodo kruha in iger. Tu se podobnost z bolezenskimi simptomi... Več »

Kultura
19.4.2014

“Živim, da pripovedujem”

V četrtek je na svojem domu v mehiški prestolnici umrl znani kolumbijski pisatelj, Nobelov nagrajenec Gabriel Garcia Marquez, star 87 let. Vest o njegovi smrti je najprej sporočila tiskovna predstavnica njegove družine, pozneje pa je informacijo potrdil še kolumbijski predsednik Juan Manuel Santos.... Več »

Kultura
19.4.2014

Pustite živeti

Oznake: Igor Bašin

En odstotek Slovencev, za bóga milega, se kdaj pogledaš v obraz, v ogledalo? Ne pa na TV-ekran, splet, prvo stran časopisa. Se mora res vsa vesoljna Slovenija ukvarjati s tabo, biti odvisna od tvoje volje, biti ujetnik tvojih frustracij in pregreh, pohlepa in samozagledanosti? Se res moraš vpletati... Več »

Kultura
18.4.2014

Razbiranje postopkov

V Moderni galeriji so ob veliki retrospektivi slikarja Gabrijela Stupice sinoči odprli še spremno razstavo o nastajanju in reševanju njegovih umetniških del, ki ponuja zanimiv vpogled v Stupičevo ustvarjanje. Več »

Kultura
18.4.2014

Poslednji zakrament za demokracijo

Večkrat sem bil soudeležen v razpravi, kako obravnavati tiste avtorje, ki pobirajo ulične parole ter jih prevajajo v svojo umetnost. In koliko je v tem sploh avtorskega, saj gre za vsem znane dovtipe v vsakodnevni javni rabi, od ustnega izročila do grafitov. Tudi tokrat ni ne prvič ne zadnjič, da... Več »

Kultura
18.4.2014

Dodatna sredstva za KSEVT

Oznake: Javni zavodi

Vlada je včeraj sprejela sklep, na podlagi katerega bo ministrstvo za kulturo Občini Vitanje za letos zagotovilo sredstva za delovanje javnega zavoda Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT) v Vitanju. To je za izvajanje javnega kulturnega programa širšega pomena pridobilo 110.000... Več »

Kultura
18.4.2014

Mrtvi tek Mrtvih duš

Zadrege in dvomi o tem, kaj so Mrtve duše, so vpisane v besedilo od prvega Gogoljevega stavka naprej, od takrat, ko je v mesto N. N. pripeljal »čeden koleselj na vzmeteh, s kakršnimi se vozijo samci«. Premetavalo je Gogolja, razočaranega nad tem, da je hotel napisati nekaj povsem drugega od tega,... Več »

Kultura
17.4.2014

V 88. letu starosti umrl Nobelov nagrajenec Gabriel Garcia Marquez

V 88. letu starosti je na svojem domu v mehiški prestolnici umrl kolumbijski pisatelj, Nobelov nagrajenec Gabriel Garcia Marquez. Njegov roman Sto let samote uvrščajo med najboljša literarna dela 20. stoletja. Več »

Kultura
17.4.2014

V performanse vložim tisto, česar ne razumem

Annie Abrahams je na Nizozemskem magistrirala iz biologije, a je tudi slikala. Potem je opustila oboje – poučevanje biologije in slikarstvo – in se v 90. letih prejšnjega stoletja posvetila računalniški umetnosti, v kateri preučuje predvsem človeško obnašanje in ustvarjanje. Na njeni internetni... Več »

Kultura
17.4.2014

Ta dobra knjižna kulisa

Oznake: Golo dejstvo

Slovenski dnevi knjige so vse bolj identitetno zmeden sejem brez jasnega profila, ki ga iz leta v leto rojeva inercija brez odločnega premisleka, komu poleg osnovnošolske mladine je namenjen in koga naj bi sploh nagovarjal. Če se zgolj bežno razgledamo po ponudbi založnikov, hitro ugotovimo, da ne... Več »

Kultura
16.4.2014

“Ustvarjam predvsem iz praznine”

Ameriški eksperimentalni koreograf in plesalec Steve Paxton je vse od leta 1961 ena izmed ključnih figur sodobnega plesa. Trenutno skupaj s slovenskim plesalcem Jurijem Konjarjem pripravlja obnovo svojega znamenitega sola Bound. Več »

Kultura
16.4.2014

Javno pismo slovenski javnosti ob evropski osvoboditvi knjige Brede Smolnikar “Ko se tam gori olistajo breze”

Slovenski kulturni javnosti sporočam, da je po petnajstih letih na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu končan proces proti meni in moji pripovedki Ko se tam gori olistajo breze in da je ta moja pripovedka tudi v evropskem prostoru osvobojena, ob njej pa prav gotovo vsem drugim... Več »

Kultura
16.4.2014

Pozoren dialog s tvarino

Oznake: kritika

Minuli teden je bil glasbeno v znamenju komorno uokvirjenega dogajanja, s poudarkom na sodobni slovenski ustvarjalnosti, predstavljeni z izvrstnima mladima instrumentalistoma na večeru Koncertnega ateljeja, dolgoletnega cikla Društva slovenskih skladateljev. Tudi tokratni koncert srebrnega abonmaja... Več »

Kultura
15.4.2014

O založbi in o knjigi za dinar

Fotogalerija

Odprtje 19. slovenskih dnevov knjige je zaznamovala nedavna prodaja naše največje založbe, Mladinske knjige, novemu lastniku, s katero so se zastavila številna vprašanja o prihodnosti slovenske knjige. Več »

Kultura
15.4.2014

Zveneti kot človeški glas

Nate Wooley je izvrsten trobentač iz New Yorka. Pri svojih štiridesetih letih niti ni več tako »mlad«, čeprav velja za mlado, prodorno moč in glas nove trobente v jazzu oziroma improvizirani glasbi. Odraščal je v majhnem kraju Clatskanie v Oregonu. Za glasbo ga je navdušil oče, vodja jazzovskega... Več »

Stran 1-3199