Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Novice
30.1.2015

Ruska centralna banka presenetila z znižanjem obrestne mere, vrednost rublja znova padla

Ruska centralna banka je danes presenetila z znižanjem ključne obrestne mere za dve odstotni točki na 15 odstotkov. S tem je presenetila finančne trge in povzročila nove padce vrednosti rublja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Več »

Novice
30.1.2015

Avstrijska banka rešila Nadškofijo Maribor pred bankrotom

Fotogalerija

Nadškofija Maribor je po večletni agoniji dosegla dogovor z bankami o reprogramu 26-milijonske obveznosti. S tem se je izognila stečaju, vendar je morala v zameno zastaviti vse nadškofijske nepremičnine. Več »

Novice
30.1.2015

“Pri prodaji Koloseja gre za oškodovanje upnikov”

Fotogalerija

Prvi mož Koloseja Sergej Racman naj bi s prenosom kompleksa kinodvoran v ljubljanskem BTC na novega lastnika oškodoval upnike, je po pregledu posla ocenila upraviteljica. Banka NLB je medtem že vložila tožbo in zahtevala začasno odredbo. Več »

Novice
30.1.2015

Pomurci ohranili Kekca v slovenski lasti

Fotogalerija

Dražba blagovnih znamk Kekec pašteta, Kraljica mortadela Gorica, Mip in Pomurka je bankam upnicam propadlih mesnopredelovalnih družb navrgla 232.250 evrov. Levji delež, 220.000 evrov, je prispevala pašteta, Pomurka vsega 350 evrov. Več »

Novice
30.1.2015

Dolarski glavobol za ameriške velikane

Fotogalerija
Oznake: Finančni trgi

Poslovni rezultati ameriških multinacionalk so v zadnjem četrtletju lani negativno presenetili vlagatelje. Močan dolar in nizka cena nafte otežujeta njihovo poslovanje tudi v letošnjem letu, ko naj bi ameriška centralna banka Fed začela z višanjem obrestnih mer. To bi lahko le še povečalo težave Več »

Novice
30.1.2015

Kranjčan skriti lastnik Celjskih mesnin

Čeprav Celjske mesnine uradno lastniško obvladuje njihov predsednik uprave Izidor Krivec, je njegova družba Amur Inženiring že pred najmanj dvema letoma večinski delež uspešne mesnopredelovalne družbe prodala. Po neuradnih informacijah kranjskemu poslovnežu Več »

Novice
30.1.2015

Študent na študentskem delu bo po novem vključen v pokojninsko zavarovanje

Za študentsko delo se bodo s 1. februarjem začele uporabljati določbe novele zakona za uravnoteženje javnih financ, po katerih bo študentov neto zaslužek nekoliko manjši. Vendar pa bo vključen v pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Določena je tudi minimalna urna postavka v višini 3,8 Več »

Novice
30.1.2015

Google in Amazon povečala dobičke

Oznake: google, amazon

Ameriški spletni velikan Google je v zadnjih treh mesecih lani zaslužil 41 odstotkov več dobička, kot ob koncu 2013, vendar pa so bili vlagatelji in analitiki razočarani, ker so pričakovali še več. Prihodki so narasli za 15 odstotkov, kar tudi ni Več »

Novice
30.1.2015

Ljubljanska borza: SBI TOP s krepko rastjo končal teden

Oznake: borza

Pozitivna gibanja, ki jih je bilo na Ljubljanski borzi opaziti od sredine tedna dalje, so se danes nadaljevala. Indeks blue chipov SBI TOP je teden končal pri vrednosti 790,31 točke, kar je 0,94 odstotka več kot v četrtek. Podražile so se vse delnice v indeksu, najbolj Več »

Novice
30.1.2015

Posel na kratko: petek, 30. januar

Oznake: posel na kratko

Kratke novice iz sveta gospodarstva za bralce pripravljajo v uredništvu poslovnega Dnevnika. Več »

Novice
29.1.2015

Ko je Nolik ugašal, je Eko sklad nakazal milijon

Oznake: Podjetja

Propad kočevskega Nolika bo udaril po bilancah Eko sklada, ki je financiral postavitev kogeneracije. Zadnjih nekaj sto tisoč evrov nakazal v mesecih pred stečajem. Več »

Novice
29.1.2015

Kitajska zaskrbljena zaradi ustavitve privatizacije pristanišča Pirej

Oznake: Grčija, Siriza

Kitajska je danes izrazila zaskrbljenost, ker je nova grška vlada v sredo ustavila privatizacijo pristanišča Pirej. Med glavnimi interesenti za nakup več delov največjega grškega pristanišča je bila kitajska skupina Cosco, ki ima sicer že 35-letno koncesijo za razširitev dveh glavnih Več »

Novice
29.1.2015

Luka Koper in Istrabenz na nož v koprskem vinarju

Oznake: Podjetja

Spor med Luko Koper in Istrabenzom zaradi Vinakoper se še dodatno zaostruje. Potem ko so v Istrabenzu lani uspeli doseči imenovanje posebnega revizorja, sta sedaj Luki Koper naklonjena nadzornika nepričakovano podaljšala mandat predsedniku uprave Vinakoper, še preden bi se delničarji sploh... Več »

Novice
29.1.2015

Nadzorniki o krizi vodenja v Novi KBM

Oznake: Banke

Novo KBM, ki je minulo leto sklenila s slabimi 36 milijoni evrov čistega dobička, bosta za zdaj vodila le člana uprave, saj bo predsednik Aleš Hauc očitno še nekaj časa odsoten. Več »

Novice
29.1.2015

Vlada naj bi iz Spirita povlekla utopljenko STO

Oznake: Turizem

Vlada naj bi danes sprejela sveženj treh zakonskih novel, s katerimi bo omogočila ponovno osamosvojitev Slovenske turistične organizacije, ki jo je Janševa vlada pred dobrima dvema letoma na silo priključila javni agenciji Spirit. Več »

Stran 1-4961
Prva kotacija Osveženo: 30.01.2015, 12:59
GRVG 5,77 1,05%
IEKG 1,10 0,00%
KRKG 57,99 1,75%
LKPG 22,90 -1,29%
MELR 72,50 0,00%
PETG 282,00 0,61%
POSR 16,25 1,25%
TLSG 150,00 0,67%
ZVTG 25,45 0,39%