Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Novice
20.12.2014

Standard & Poor's s stabilnimi izgledi za Slovenijo

Bonitetna agencija Standard & Poor's je manj kot sto dni po nastopu vlade Mira Cerarja izboljšala izglede za Slovenijo z negativnih v stabilne in potrdila dolgoročno in kratkoročno kreditno oceno države pri A-/A-2. Izboljšala je tudi napoved Več »

Novice
20.12.2014

Slovenske vode privabljajo tuje vlagatelje

Fotogalerija
Oznake: Vodni viri

Slovenske vodne vire upravlja vsako leto več tujcev. “Ne gre za privatizacijo, ampak podelitev koncesije,” opozarjajo na ministrstvu za finance in hkrati mirijo pred strahovi zaradi nevarnosti višjih cen in nižje kakovosti vode. Več »

Novice
20.12.2014

Zorkovo božično darilo Čehom in družini Polič

Po 14 letih Radenska dobiva novega strateškega lastnika, češko Kofolo, ki letne prihodke Pivovarne Laško ustvari v vsega dobrem mesecu dni. Pod okriljem Laščanov je Radenska vrsto let stagnirala, a Čehi zdaj napovedujejo poslovni preporod družbe in njeno širitev Več »

Novice
20.12.2014

Robert Ličen pri razpisu za odsek Draženci–Gruškovje “pokril” Matjaža Kneza

Oznake: Infrastruktura

Pred objavo razpisa za avtocestni odsek Draženci–Gruškovje bi morala uprava Darsa pridobiti soglasje nadzornega sveta. Tega ni storila. Kljub temu prvi Darsov nadzornik Robert Ličen zatrjuje, da uprava ni kršila internih aktov Darsa. Več »

Novice
19.12.2014

Ljubljanska borza: SBI TOP pridobil 1,70 odstotka

Na Ljubljanski borzi je indeks blue chipov SBI TOP današnje trgovanje končal pri vrednosti 767,31 točke, kar je 1,70 odstotka več kot v četrtek. Najbolj so se podražile delnice Petrola, Gorenja in Pozavarovalnice Sava, vsake za približno Več »

Novice
19.12.2014

Pajenkovi za kazen le plačilo mesečne plače

Domnevno fiktivna dokapitalizacija je posadila na zatožno klop nekdanje vodstvo Probanke. Romana Pajenk in Milana Lah se ne čutita krivi. Več »

Novice
19.12.2014

Tri srca iz Radencev v češke roke

Fotogalerija

Skupina Pivovarna Laško ostaja brez svoje najuspešnejše hčerinske družbe. Predsednik uprave laškega pivovarja Dušan Zorko naj bi namreč že danes Radensko prodal češki Kofoli in primorski družini Polič. Več »

Novice
19.12.2014

Skoraj 800 državnih milijonov za nastanek druge največje banke

Oznake: Banke

Po nedavni državni dokapitalizaciji Banke Celje je ta včeraj s slabo banko podpisala še dogovor o prenosu slabih terjatev. Banka je tako nared za pripojitev k Abanki Vipi in začetek projekta, v katerega je država doslej vložila že slabih 800 Več »

Novice
19.12.2014

Ivanjkov butični hotel v Novalji in kultni klub v Zrćah

Fotogalerija

Upniki Lea Ivanjka, ki je pokopal mestno vinsko klet v Mariboru, se zaman nadejajo poplačila od prodaje njegovega deleža v znamenitem butičnem hotelu v Novalji na Pagu. Mariborski vplivnež ga je očitno še pravočasno prepustil lokalnemu veljaku. Več »

Novice
19.12.2014

Trije kandidati za Žugljevega naslednika

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) bo marca prihodnje leto dobila novega direktorja. Sedanjega direktorja Damjana Žuglja ni med tremi kandidati, prijavljenimi na razpis. Več »

Novice
19.12.2014

Posel na kratko: petek, 19. december

Oznake: posel na kratko

Kratke novice iz sveta gospodarstva pripravljajo v uredništvu poslovnega Dnevnika. Več »

Novice
18.12.2014

Ljubljanska borza: SBI TOP pridobil skoraj dva odstotka

Tečaji pomembnejših delnic na Ljubljanski borzi so se danes zvišali, indeks SBI TOP je pridobil 1,94 odstotka. Najbolj so se podražile delnice Luke Koper, ki so pridobile skoraj sedem odstotkov, ter Krke in Gorenja, ki so v sredo v luči ekonomskih razmer v Rusiji Več »

Novice
18.12.2014

Ultrahitri internet: Megalomanska strategija brez finančne podlage

Oznake: Družba, Internet

Dostop do ultrahitrega interneta do leta 2020 za vse prebivalce Slovenije, tudi tiste na podeželju, bo očitno še naprej le mrtva črka na papirju. Kljub ambicioznim ciljem nastajajoče strategije so vse glasnejša opozorila o pomanjkanju denarja in Več »

Novice
18.12.2014

Cerarjevi molčijo, ko neznanec kupuje Petrol

Oznake: Energetika

Medtem ko drugi največji lastnik Petrola, skrit za fiduciarnim računom na Češkem, povprašuje po nakupu novih delnic, je država v zakonodajo vrnila varovalko, ki preprečuje sovražni prevzem Petrola. Še vedno pa ni jasno, kaj o morebitni prodaji družbe menijo Več »

Novice
18.12.2014

Članica uprave PBS odstopila zaradi mižanja Hauca?

Fotogalerija
Oznake: Banke

Članica uprave Poštne banke Slovenije Elica Vogrinc, ki se je znašla pod pritiski zaradi izpostavljenosti banke do bratovega podjetja Nivo Celje, je odstopila. Po neuradnih informacijah naj bi ocenila, da ne uživa podpore predsednika nadzornikov Več »

Stran 1-4940
Prva kotacija Osveženo: 19.12.2014, 12:59
GRVG 5,50 3,77%
IEKG 1,10 10,00%
KRKG 56,80 0,53%
LKPG 23,00 0,04%
MELR 72,30 0,00%
PETG 287,00 4,76%
POSR 15,89 3,86%
TLSG 143,25 0,88%
ZVTG 21,82 -0,82%