Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Novice
30.7.2014

Na Hypovi slabi banki Janković, Karner, Anderlič...

Fotogalerija
Oznake: Banke, Hypo

Razkrivamo imena najbolj vidnih gospodarstvenikov, ki jih je slovenski Hypo prenesel na interno slabo banko. Med njimi so Mihael Karner, Jože Anderlič, Bahtijar Bajrović, Damijan in Jure Janković... Več »

Novice
30.7.2014

Razkrivamo, kako bo Todorić služil z Mercatorjem

Agrokor je šele pred mesecem dni postal večinski lastnik Mercatorja, in čeprav na njegovo poslovanje še ne bi smel imeti vpliva, v hrvaški družbi na račun Mercatorja, njegovih dobaviteljev in zaposlenih že letos načrtujejo visoke zaslužke. Več »

Novice
30.7.2014

Sodelovanje Slovenije na Expu še negotovo

Oznake: Gospodarstvo, Expo

Expo, svetovna razstava, ki je leta 1889 Parizu dala Eifflov stolp, bo prihodnje leto v Milanu. Sodelovanje Slovenije je zaradi nejasnosti financiranja za zdaj še negotov, prav tako kot so negotove gospodarske koristi od sodelovanja na dogodku, ki bi davkoplačevalce stal pet Več »

Novice
30.7.2014

Soklič dela za Palomo in možnega kupca

Oznake: Podjetja, Paloma

Pred skorajšnjim začetkom privatizacijskega postopka Palome je odvetniška pisarna Boruta Sokliča začela delati za Palomo in za Radeče papir Nova. Lastniki slednjega pa se zanimajo tudi za prevzem Palome. Več »

Novice
30.7.2014

Posel na kratko: sreda, 30. julij

Fotogalerija
Oznake: posel na kratko

Novice iz sveta gospodarstva za bralce pripravljajo v uredništvu poslovnega Dnevnika. Več »

Novice
29.7.2014

ATVP izdal dovoljenje za prevzem Mercatorja

Oznake: Mercator, Agrokor

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je danes izdala dovoljenje za prevzem družbe slovenskega trgovca Mercator s strani hrvaškega Agrokorja. Agrokor, ki je junija pridobil 53-odstotni delež Mercatorja, ima sicer do petka čas za objavo prevzemne ponudbe za preostale Več »

Novice
29.7.2014

Bančni sistem v petih mesecih z dobičkom iz poslovanja

Slovenski bančni sistem je v prvih petih mesecih letos posloval z dobičkom iz poslovanja, ki je pred obdavčitvijo znašal 106 milijonov evrov. Vloge gospodinjstev so se maja povečale, krčenje posojil nefinančnim družbam se je nadaljevalo, kreditna aktivnost pri gospodinjstvih je stagnirala, so... Več »

Novice
29.7.2014

GZS in Združenje Manager opozarjata na škodo pri "igranju" s privatizacijo

Oznake: Privatizacija

Potem ko se je vlada po skoraj enem mesecu odločila za odmrznitev privatizacije, gospodarstvo opozarja na škodo pri "igranju" s privatizacijo. "Preklic že sprejetih parlamentarnih odločitev je draga igra z verodostojnostjo države," je ocenila Alenka Avberšek z GZS, medtem ko je bila po mnenju Sonje... Več »

Novice
29.7.2014

Privatizacija Abanke misija nemogoče

Fotogalerija
Oznake: Trg, Banke

Abanka še vedno čaka na soglasje evropske komisije za dokončno sanacijo. Problem je, ker Bruselj zahteva privatizacijo, vlada pa brez soglasja državnega zbora tovrstne zaveze ne more dati. Kot trdijo naši viri, zdaj usklajujejo rešitev, po kateri bo “volk sit in Več »

Novice
29.7.2014

NLB praznih rok na Zidarjevem pogorišču

Oznake: Stečaji

Družbi SCT Naložbe v stečaju po dveh letih na sodišču ni uspelo izpodbiti spornega prenosa še delujočih ostankov SCT v roke Ivana Zidarja. NLB in njena frankfurtska banka LHB bosta tako v stečaju SCT Naložb izgubili več kot enajst milijonov evrov. Več »

Novice
29.7.2014

Nekdanji revizorji bank pod drobnogledom nadzorne agencije

Fotogalerija
Oznake: Banke

Agencija za javni nadzor nad revidiranjem se je usmerjeno lotila pregleda revizorjev, ki so minula leta pregledovali bilance danes podržavljenih bank. Več »

Novice
29.7.2014

Peka ni na seznamu, zato ni naprodaj

Oznake: Podjetja

Ker Peko lani ni bil uvrščen na znameniti seznam 15 podjetij za privatizacijo, bo tržiška družba, ki se spopada z likvidnostnimi težavami, skušala poiskati vlagatelja, ki bi se zadovoljil s 30-odstotnim lastniškim deležem. Več »

Novice
29.7.2014

Lastnikom Jukosa rekordnih 51,6 milijarde dolarjev

Obračunavanje Vladimirja Putina z njegovimi političnimi nasprotniki bo zadalo nov udarec ruskemu proračunu. Sodišče v Haagu je odločilo, da mora Moskva nekdanjim lastnikom uničenega energetskega velikana Jukos, ki je bil zaradi domnevnih davčnih utaj poslan v stečaj, razkosan in nacionaliziran,... Več »

Novice
29.7.2014

Alibaba prek ZDA do svetovne prevlade

“Wall Street, razveži mošnjičke,” bo velel kitajski spletni velikan Alibaba, ko bo v New Yorku septembra s prvo javno ponudbo delnic (IPO) skušal zbrati več kot 20 milijard dolarjev. Glede na zanimanje vlagateljev mu bo to tudi uspelo, s čimer bo dobil dovolj sredstev za boj z Amazonom, eBayem in Več »

Novice
29.7.2014

Ljubljanska borza: SBI TOP znova prek 800 točk

Oznake: Borza

Ljubljanska borza je današnje trgovanje končala z rastjo indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP - v primerjavi s ponedeljkom se je zvišal za 1,26 odstotka oz. 10,02 točke na 804,95 točke. Indeks je pod 800 točk padel po odločitvi vlade v začetku meseca, da zamrzne privatizacijo, a se je vlada v... Več »

Stran 1-4857
Prva kotacija Osveženo: 29.07.2014, 12:59
GRVG 6,00 0,00%
IEKG 1,17 0,00%
KRKG 64,45 0,39%
LKPG 23,80 -0,42%
MELR 84,00 0,00%
PETG 285,95 2,13%
POSR 14,25 1,86%
TLSG 140,00 2,87%
ZVTG 24,00 1,05%