Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Knjiga
24.7.2014

Branje na tej lepi lokaciji je gotovo poezija

Od začetka prejšnjega tedna se je v Arheološkem parku Simonov zaliv v Izoli, ki je le nekaj korakov od morja, mogoče zlekniti ob raznovrstnem čtivu, saj so odprli Knjižnico med oljkami. Delovala bo vse do konca avgusta. Več »

Knjiga
23.7.2014

Premišljena selitev ali polnjenje praznih sob?

Selitev Javne agencije za knjigo je videti bolj kot poskus ministra za kulturo, da bi napolnil prazne sobe, kakor pa premišljena poteza racionalizacije in oživljanja muzejske četrti Metelkova. Več »

Knjiga
23.7.2014

Kljub zlu odprtost za upanje

V 82. letu starosti je preminil pisatelj in letošnji Prešernov nagrajenec Vladimir Kavčič, avtor obsežnega romanesknega opusa, v katerem prevladuje vojna tematika. Več »

Knjiga
22.7.2014

Umrl je letošnji Prešernov nagrajenec Vladimir Kavčič

V Ljubljani je v noči na torek umrl letošnji Prešernov nagrajenec Vladimir Kavčič, so za STA sporočili iz družinskega kroga. Kot so pojasnili, je Kavčič, eden vidnejših predstavnikov sodobne slovenske literature, umrl zaradi komplikacij po operaciji. V nedeljo je Kavčič dopolnil Več »

Knjiga
22.7.2014

Dva svetova v enem srcu

Zoran Knežević (1958) je s prvencem Dvoživke umirajo dvakrat morda res novo ime na domači literarni sceni, nikakor pa ni novinec v pisanju. Pred objavo pričujoče zbirke kratkih zgodb je izdelke brusil na Literaturinih delavnicah kratke proze pod vodstvom Andreja Blatnika, njegovi teksti so bili... Več »

Knjiga
21.7.2014

Večina upnikov bo ostala praznih rok

Oznake: Kultura, Nova revija

Časopisno in založniško podjetje Nova revija je od konca februarja v stečajnem postopku. Upniki so terjatve lahko prijavili do konca maja. Teh se je nabralo za dobra dva milijona evrov in pol, v stečajni masi založbe pa je le nekaj več kot Več »

Knjiga
19.7.2014

Ko pesem predava

V projekcijsko obarvani spremni besedi z naslovom Šalamunove pesmi so obstajale, še preden se je zgodilo vesolje, ki jo je spisal David Bedrač, eden članov uredniškega sveta ptujskega zavoda z imenom Itadakimasu, mrgoli pogojnih stavkov. Nanašajo se seveda na akademika in slovenskega kulturnega... Več »

Knjiga
19.7.2014

Pieteta do živih

Oznake: Igor Bašin

Take vojne si nismo predstavljali… – to je naslov ene od razstav ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne. Nedolžna in življenjska izjava človeka iz časa vojne je groteskna in roteča. Podobno kot stavek Andreia Makina v Francoskem testamentu o kratki streznitvi po vojni: »Smrt je vsaj za... Več »

Knjiga
17.7.2014

Lani je izšlo manj knjig kot leta 2012

Oznake: Založništvo

V Sloveniji je leta 2013 izšlo 5084 naslovov knjig in brošur, kar je za 767 (ali 13,1 odstotka) manj kot v letu prej. Od tega je bilo 69 odstotkov izvirnih del in 31 odstotkov prevodov, po vrsti izdaje pa 85 odstotkov prvih izdaj in 15 odstotkov ponatisov, kažejo podatki, ki jih je včeraj objavil... Več »

Knjiga
14.7.2014

Oglasno sporočilo: Ob 100. obletnici začetka prve svetovne vojne

Ko je poleti 1914 izbruhnila vojna, je večina menila, da gre za kratkotrajen spopad s kratkimi surovimi bitkami in jasnim izidom. Tisoči mladih mož so takoj prostovoljno pohiteli, da bi bili deležni slave … A do božiča vojne še ni bilo konec. Več »

Knjiga
12.7.2014

Zgodbe častnih sibirskih hudodelcev

V Italiji živeči pisatelj ruskega rodu Nikolaj Lilin je pritegnil pozornost z delom Sibirska vzgoja, romanom, v katerega naj bi prelil svojo zgodnjo življenjsko zgodbo. Uspešnica je že dobila nadaljevanja, porodila pa je tudi radovednost Več »

Knjiga
12.7.2014

Opusti

Oznake: knjiga

Za vse ljubitelje avtohtone konspirologije je tu roman Odpusti. Na komičen način obdeluje razvpito sodobno teorijo zarote o mariborski hobotnici, ki s svojimi lovkami obvladuje mesto ob Dravi. Delo s pretiravanjem zarotniške teorije v humorni luči osvetljuje izvorno idejo o omrežjih vpliva, ki... Več »

Knjiga
9.7.2014

Letošnji dobitnik zlatnika poezije Tone Kuntner

Letošnji prejemnik zlatnika poezije je pesnik Tone Kuntner. Nagrado za obsežen pesniški opus ter za žlahtni prispevek slovenski literati in kulturi mu bodo izročili na prireditvi ob podelitvi Veronikine nagrade, ki bo 26. avgusta na Starem gradu Več »

Knjiga
8.7.2014

Nove kratke zgodbe o Harryju Potterju

Oznake: Harry Potter

Harry Potter se je po sedmih letih ponovno pojavil v javnosti, saj je avtorica slavne serije o mladem čarovniku J. K. Rowling za spletno stran Pottermore kot rumena novinarka čarovniškega časnika Rita Brentsell napisala prispevek o obisku zdaj 34-letnega Potterja na tekmi svetovnega prvenstva Več »

Knjiga
5.7.2014

Ko odjekne startni strel

Emil Zatopek – to ime še danes mnogim zveni kot omemba čudeža. Kajti Zatopek je bil čudež, tak poseben, vzhodnoevropski športni čudež v času ledene železne zavese, ko je bil tudi šport medblokovsko politično orožje in športnik njegovo orodje. Več »

Stran 1-16