Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Knjiga
28.1.2015

Od kultnih stihov do sodobnih dram

Cankarjeva založba je predstavila svoje načrte v tem letu. Napovedujejo vrsto zanimivih izdaj domačih in tujih avtorjev. Več »

Knjiga
26.1.2015

Pri iskanju Cervantesovih ostankov so odkrili krsto z njegovima začetnicama

Znanstveniki so pri iskanju posmrtnih ostankov španskega pisatelja Miguela de Cervantesa odkrili krsto, ki vsebuje njegovi začetnici MC. Ostanke lesene krste so našli med drugimi kosi lesa, ki so bili del številnih krst, nahajali pa so se na polici za pokope pod samostanom v Več »

Knjiga
26.1.2015

Mestna četrt za knjižne molje

Oznake: Nova knjigarna

Založba Mladinska knjiga je v petek svečano odprla novo knjigarno v eni najživahnejših ulic v Ljubljani – na priljubljeni Trubarjevi cesti, ki bi bila lahko kaj kmalu preimenovana v knjigarniško ulico. Med poudarki nove knjigarne so razširjena ponudba, prireditveni program na temo zdravega... Več »

Knjiga
24.1.2015

Odloženo se vrne

»Sem prebrala ze ceu beriu. Zdej zacnem s tisto buklo, k smi jo posodla. Ful si carka. Mija.« Navedek iz zgodbe z naslovom Mija in jaz ne predstavlja popačenega besedišča ali skladenjskih napak ali površnega uredniškega pregleda besedila za objavo ali še česa primerljivega. Odraža pa sodobnost... Več »

Knjiga
21.1.2015

Slikanice za male in velike

Mladinska knjiga je predstavila novi deli Svetlane Makarovič, in sicer otroško slikanico Kuzma, trinajsti škrat z ilustracijami Zvonka Čoha in slikanico za odrasle Mesečinska struna z ilustracijami Bojane Dimitrovski, ob tem pa še avtorsko slikanico Maje KastelicDeček in hiša z ilustracijami,... Več »

Knjiga
20.1.2015

Iliada: Ep, ki se je zaključil, ni pa se iztekel

Fotogalerija
Oznake: Iliada

V soboto se v Cankarjevem domu obeta težko pričakovana premiera gledališke koprodukcije Iliada v režiji Jerneja Lorencija. Gre za krstno uprizoritev dramatizacije tega starogrškega epa, katerega pomen in vpliv segata vse do današnjih dni. Več »

Knjiga
19.1.2015

Odločen ne lokalni anesteziji

Mednarodni festival Literodrom, ki poteka v teh dneh, je že pred nocojšnjim sklepnim večerom vljudno odklonil patino dolgočasja slovenskih literarnih festivalov in napovedal upor vsem, ki mladi literarni generaciji očitajo neangažiranost. Več »

Knjiga
17.1.2015

Nenehne težnje po spremembah

Oznake: Richard Wagner

Ob slovenskem izidu razmišljanj slovitega skladatelja Richarda Wagnerja o umetnosti in revoluciji se je v sredo na debatnem večeru v Kavarni Drama gnetlo toliko ljudi kot še nikoli. Očitno Wagner tudi več kot 130 let po svoji smrti ne neha Več »

Knjiga
17.1.2015

Parodija v slovenski vasi

Umor v Šmihelski vasi je razveseljiva knjiga, v prvi vrsti kot redkost. Pomeni enega redkih poskusov slovenske literature, da h kriminalnemu žanru (ali kateremu koli drugemu) pristopi skozi parodijo. In avtorici parodija na trenutke presenetljivo dobro uspeva. Kriminalistično preiskavo postavlja v... Več »

Knjiga
17.1.2015

V vrtincu žarometov in življenja

Fotogalerija

“Tega romana zagotovo nisem pisala z mislimi na literarne kritike,” se nasmeje Darja Korez Korenčan, ko v rokah suče svojo novo knjigo Sopranistkine solze. Romaneskna zgodba pa bo verjetno pritegnila tisti drugi, številnejši krog bralcev, ki sta jim všeč sproščena, tekoča pisava in napet Več »

Knjiga
15.1.2015

Literarni žuri zahodnega Balkana

Oznake: Literodrom

Novi literarni festival Literodrom se bo pet zaporednih večerov posvečal premislekom o mladi literarni produkciji v prostoru nekdanje skupne države. Več »

Knjiga
15.1.2015

Javni spopad najboljših verzov

Založba Pivec je razpisala tradicionalni natečaj za sodelovanje na vsakoletnem Pesniškem turnirju. Ta bo aprila v Mariboru. Več »

Knjiga
14.1.2015

Presenečenje za Velkovrh-Bukiličevo

Oznake: Prevajalstvo

Bienalno nagrado esAsi, ki jo podeljuje veleposlaništvo Španije v Sloveniji za najboljši prevod iz španščine v slovenščino, je v ponedeljek zvečer prejela prevajalka Vesna Velkovrh Bukilica za prevod dela Enriqueja Vila-Matasa Bartleby & Co., v katerem je po besedah predsednika komisije Borisa... Več »

Knjiga
13.1.2015

Houellebecq se je po terorističnem napadu umaknil, a bo roman vseeno predstavil v Kölnu

Francoski pisatelj Michel Houellebecq se je z novim romanom Soumission (Podvrženost) po terorističnem napadu na satirični tednik Charlie Hebdo umaknil v ozadje, vseeno pa ga bo prihodnji teden predstavil v nemškem Kölnu, je sporočila tamkajšnja založba DuMont Buchverlag. Knjiga bo v Nemčiji izšla v... Več »

Knjiga
13.1.2015

Vsi tisti naboji, ki so nam namenjeni

Goran Ignjatije Janković, diplomant filozofije in primerjalne književnosti, je po izbruhu vojne v Bosni z družino pribežal v Slovenijo. Kmalu zatem je leta 1993 v založbi KUD Franceta Prešerna izšla njegova nenavadna, žanrsko mejna knjiga Riječ-dvije o Petroniju (Beseda-dve o Petroniju), o kateri... Več »

Stran 1-45