Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Knjiga
20.12.2014

Davorin Lenko, pisatelj: V temi se obdamo s tem, kar nam je domače

Z romanom Telesa v temi, izvenserijskim prvencem, ki so mu slovenski literarni kritiki nedavno podelili nagrado kritiško sito za najboljše literarno delo leta, še pred tem pa je bil nagrajen tudi s kresnikom, je Davorin Lenko suvereno vstopil v slovenski literarni prostor. Roman obravnava... Več »

Knjiga
20.12.2014

Kramljati in umirati

»Če bi se v telo otroka vrnil s pametjo starca, bi si za vsako stvar vzel čas. Nikamor ne bi hitel, saj bi vedel in razumel, da bom v vsakem primeru prispel na cilj. (...) Če pa bi se vrnil v telo otroka brez pameti in izkušenj starca, bi spet videl čudeže. (...) Vse okrog mene bi se mi zdelo... Več »

Knjiga
19.12.2014

Z utemeljevanjem se jim nikamor ne mudi

Fotogalerija

Upravno sodišče je že pred leti ugotovilo, da Javna agencija za knjigo brez utemeljevanja razpisnega točkovanja krši zakon o upravnem postopku, a agencije to doslej ni spodbudilo k spremembi razpisnega postopka. Več »

Knjiga
18.12.2014

Bodo učenci za bralno značko brali tudi poljudnoznanstvene knjige?

V sklopu strokovnih sred so v Mestni knjižnici Ljubljana danes pripravili okroglo mizo o poučnih knjigah za otroke in mladino Perspektive poučnih knjig. Govorci so opozorili na pomanjkanje strokovnih oziroma poljudnoznanstvenih knjig za otroke. Med predlogi se je pojavila tudi ideja, da bi v branje... Več »

Knjiga
16.12.2014

Večdimenzionalno in kritično

Kakorkoli je dolgo pričakovani roman Polone Glavan, avtorice, ki je navdušila s prvimi objavami in se nato pritajila za skoraj deset let. Glavanove se spominjamo po romanesknem prvencu Noč v Evropi (2001), ki so ga nominirali za kresnika, ter kratkoproznih Gverilcih (2004), ki jim je sledila... Več »

Knjiga
15.12.2014

Beletrina utrjuje svoj vpliv

Fotogalerija
Oznake: Založništvo

Vlada je za novega člana sveta Javne agencije za knjigo imenovala direktorja založbe Beletrina Mitjo Čandra, kljub temu da je Beletrina največji prejemnik sredstev JAK in da se direktor agencije Aleš Novak že od nastopa mandata otepa očitkov, da na njegovo delo vplivajo interesi založniškega Več »

Knjiga
15.12.2014

Zeleno, ki te ljubim zeleno?

Fotogalerija
Oznake: Ekoknjige

Ste že slišali za ekoknjige? Če ste tudi vi nagubali čelo, ker niste prepričani, ali gre samo za oglaševalski trik ali je na tem nekaj resnice, vabljeni na raziskovalno ekomisijo. Dobrodošli tudi ekoskeptiki. Več »

Knjiga
13.12.2014

Založništvo: Subvencije kot bergle, ki spotikajo

Oznake: Založništvo

Knjiga Izgubljeni bralec urednika in založnika Sama Ruglja prinaša najbolj informativno branje o knjižnem založništvu ta hip pri nas. V Modrijanovi knjigarni je v četrtek zvečer sprožila zanimivo razpravo o razlogih za stagnacijo branja in kupovanja knjig, medtem ko založništvo vendarle dela vse... Več »

Knjiga
13.12.2014

Učinek (predvidljivega) metulja

Roman Strah za metulje v nevihti prihaja v bralske roke kot zadnji del trilogije, ki jo začenjata že deli Ločil bom peno od valov (2003) in Muriša (2006), četudi v vseh pogledih upravičeno nastopa povsem samostojno. Iz za Lainščka tipičnih Murinih meandrov se zgodba seli na sotočje Save in Donave,... Več »

Knjiga
12.12.2014

Poljubno število točk – poljubna izbira?

Točkovniki Javne agencije za knjigo so na prvi pogled objektiven model za ocenjevanje knjig, a izkušnja prijavitelja na razpis kaže, da je vse prej kot transparenten. Če bi komisija denimo imela favorita, ji ne bi moglo nič preprečiti njegove izbire, saj mora točke le dodeljevati, ne pa jih Več »

Knjiga
12.12.2014

Mumini ponovno med nami

Pri založbi Sanje so predstavili dva nova prevoda stripov o muminih, ki jih je ustvarila ikona mladinske književnosti Tove Jansson. Več »

Knjiga
11.12.2014

Podpisani izvirnik ilustracije medvedka Puja prodali za rekordno vsoto

Oznake: medvedek Pu

Na dražbi avkcijske hiše Sotheby's v Londonu so za 314.500 funtov oziroma skoraj 400.000 evrov prodali eno najbolj znanih podob medvedka Puja. To je trikrat več od ocenjene vrednosti in rekordna cena za katerokoli knjižno ilustracijo, ki je bila naprodaj pri omenjeni dražbeni hiši, poroča francoska... Več »

Knjiga
11.12.2014

Jože Toporišič: Delal iz ljubezni do slovenskega jezika

Včeraj je v 89. letu starosti umrl eden najbolj znanih in plodovitih slovenskih jezikoslovcev, član Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU) Jože Toporišič. »Vse življenje sem delal iz ljubezni do slovenskega jezika, zato tudi zdaj sporočam Slovencem, naj ga spoštujejo in varujejo, kot to... Več »

Knjiga
10.12.2014

Rowlingova pripravila božično darilo za oboževalce Harryja Potterja

Britanska pisateljica J. K. Rowling bo med 12. in 23. decembrom vsak dan ob 13. uri po greenwiškem srednjem času objavila nove dogodivščine Harryja Potterja. A material ne bo kar tako na ogled. Do svojega božičnega darila se bodo oboževalci mladega čarovnika lahko dokopali, če bodo Več »

Knjiga
6.12.2014

Utopično prerokovanje

Junak, ki ne zmore plačati položnic, je postal že vsakdanji pojav realnosti, zato ni čudno, da vse pogosteje rine tudi na literarni podij. Junaku Prihodnosti d.o.o., učitelju biologije in očetu samohranilcu, pa se za nameček za vrat obesi še socialna služba, ki grozi, da mu bo odvzela sina. Da bi... Več »

Stran 1-41