Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Knjiga
21.8.2014

Jeseni sto novih knjig

V drugi polovici letošnjega leta založba Mladinska knjiga obljublja sto novih knjižnih naslovov, znova pa razpisuje tudi natečaj za nagrado modra ptica. Več »

Knjiga
16.8.2014

Boj skrupul

Ameriški pisatelj Henry James (1843–1916), naturalizirani Anglež, je mojster cizeliranih psiholoških in socialnih portretov Američanov, ki jih slika kot naivne in nadvse dejavne, ter Evropejcev, izrojenih in modrih, okostenelih v tradicijah ali zapletenih družbenih kodih. V slovenščino je... Več »

Knjiga
11.8.2014

Beli gospodar, temnopolta žrtev

Fotogalerija
Oznake: Kritika

Deseti roman nobelovke Toni Morrison, ki je v izvirniku izšel leta 2012, nadaljuje v prejšnjih delih problematizirane teme, kjer je v ospredju z rasizmom označeni položaj Afroameričanov, še posebej žensk, v prejšnjem stoletju. Že romaneskni prvenec avtorice, rojene leta 1931 v črnskem getu mesta... Več »

Knjiga
9.8.2014

“Najgrša bitja” na poštnih znamkah ali plenicah

Oznake: Mumini

Danes mineva 100 let od rojstva finske pisateljice in ilustratorke švedskega rodu Tove Jansson, ki je znana predvsem kot stvariteljica muminov. Prva zgodba o bitjih, podobnih pomanjšanim nilskim konjem z belimi kožuščki in velikimi gobci, je izšla leta 1945, zatem pa so mumini avtorico... Več »

Knjiga
9.8.2014

Razsvetljuje le boj

Tako rekoč nujno se je vsaj seznaniti s pričujočo monografijo, doktorsko disertacijo pesnika, prevajalca in znanstvenika Iztoka Osojnika. Ima podnaslov Tanatalna politika oblasti, zajema področje zgodovine Evrope in Sredozemlja, obranjena pa je bila na Fakulteti za humanistične študije Univerze Več »

Knjiga
8.8.2014

Leposlovje na družabnih omrežjih: Kjer lahko bralci avtorje opozarjajo na napake

Družabna omrežja med drugim ponujajo tudi prostor za objavljanje avtorske proze in poezije, kar pa slovenski uveljavljeni pisci za zdaj izkoriščajo le v neznatnem obsegu. Peščica tistih, ki uporablja to novodobno orodje, nanj gleda skozi zelo Več »

Knjiga
6.8.2014

Allah bolj svetovljanski od Alaha

Fotogalerija

Po dolgi zamudi je na police knjigarn prišel prevod Korana iz arabskega izvirnika, ki pa je ostal brez certifikata slovenske islamske skupnosti in prinaša nekatere pravopisne posebnosti. Več »

Knjiga
2.8.2014

Nekompliciran rebus

Jelka Ovaska, sicer bolj znana kot prevajalka, se je tudi ob drugem pisateljskem poskusu bralcem odločila pripovedovati iz etra žanrske literature. Po odmevnem ljubezenskem romanu Severnica nad Olimpom se je z Lovkami usmerila h gospodarskemu kriminalu. A nadvse aktualna snov vijuga med številnimi... Več »

Knjiga
26.7.2014

Razpuščanje patriarhata

Odvetnik je roman, ki se precej dviga nad lokalna literarna povprečja. Ne nujno z dovršenim slogom ali avtorsko imaginacijo, pač pa s tekočim in v okvirih svojih žanrskih in tematskih ambicij polno realiziranim pripovedovanjem. Odvetnik je klasična romaneskna drama, ki ima globino in širino:... Več »

Knjiga
24.7.2014

Branje na tej lepi lokaciji je gotovo poezija

Od začetka prejšnjega tedna se je v Arheološkem parku Simonov zaliv v Izoli, ki je le nekaj korakov od morja, mogoče zlekniti ob raznovrstnem čtivu, saj so odprli Knjižnico med oljkami. Delovala bo vse do konca avgusta. Več »

Knjiga
23.7.2014

Premišljena selitev ali polnjenje praznih sob?

Selitev Javne agencije za knjigo je videti bolj kot poskus ministra za kulturo, da bi napolnil prazne sobe, kakor pa premišljena poteza racionalizacije in oživljanja muzejske četrti Metelkova. Več »

Knjiga
23.7.2014

Kljub zlu odprtost za upanje

V 82. letu starosti je preminil pisatelj in letošnji Prešernov nagrajenec Vladimir Kavčič, avtor obsežnega romanesknega opusa, v katerem prevladuje vojna tematika. Več »

Knjiga
22.7.2014

Umrl je letošnji Prešernov nagrajenec Vladimir Kavčič

V Ljubljani je v noči na torek umrl letošnji Prešernov nagrajenec Vladimir Kavčič, so za STA sporočili iz družinskega kroga. Kot so pojasnili, je Kavčič, eden vidnejših predstavnikov sodobne slovenske literature, umrl zaradi komplikacij po operaciji. V nedeljo je Kavčič dopolnil Več »

Knjiga
22.7.2014

Dva svetova v enem srcu

Zoran Knežević (1958) je s prvencem Dvoživke umirajo dvakrat morda res novo ime na domači literarni sceni, nikakor pa ni novinec v pisanju. Pred objavo pričujoče zbirke kratkih zgodb je izdelke brusil na Literaturinih delavnicah kratke proze pod vodstvom Andreja Blatnika, njegovi teksti so bili... Več »

Knjiga
21.7.2014

Večina upnikov bo ostala praznih rok

Oznake: Nova revija

Časopisno in založniško podjetje Nova revija je od konca februarja v stečajnem postopku. Upniki so terjatve lahko prijavili do konca maja. Teh se je nabralo za dobra dva milijona evrov in pol, v stečajni masi založbe pa je le nekaj več kot Več »

Stran 1-27