Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Knjiga
25.10.2014

VIS Zupan

V novi zbirki esejev Uroša Zupana je bralec resda prikrajšan za piščeve običajne kulinarične in športne umetnije, a nič zato – prava zabava se tokrat začne šele z literaturo in glasbo. Zbirka je razdeljena na daljši del, posvečen razmišljanju o prozi, in dva krajša, muzikalična, o poeziji in... Več »

Knjiga
23.10.2014

Sponzor se je umaknil

Oznake: Jenkova nagrada

Častni konzul Republike Poljske v Sloveniji Nedjan Brataševec, ki je lani prevzel sponzorstvo Jenkove nagrade za najboljšo pesniško zbirko leta, je včeraj sporočil, da »nepreklicno, sporazumno ter iz povsem razumljivih razlogov« odstopa od tega projekta. To je storil po tistem, ko je letošnja... Več »

Knjiga
23.10.2014

Očarljiv preplet jezikov

Oznake: Slikanice

Letošnjo nagrado Kristine Brenkove je za svojo avtorsko slikanico o Ferdinandu Hallersteinu včeraj prejela Huiqin Wang. Več »

Knjiga
22.10.2014

Svobodni kot smetiščni muc

Mladinska knjiga je izdala zbirko Zlata mačja preja, izbor najbolj priljubljenih pravljic Svetlane Makarovič, pesnice krvavih balad, a tudi avtorice topline polne literature za otroke. Več »

Knjiga
22.10.2014

Nagrado še, a denarja ne

Oznake: Jenkova nagrada

Letošnja dobitnica Jenkove nagrade je Anja Golob za zbirko Vesa v zgibi. Avtorica se je udeležbi na podelitvi in denarni nagradi odpovedala. Več »

Knjiga
20.10.2014

Najbolj perspektivna mlada literatka je postala Petra Žišt

Na petkovi prireditvi v Slovenj Gradcu, kjer je ob koncu tedna potekal osrednji del in zaključek Festivala mlade literature Urška, so za najbolj perspektivno mlado literarno ustvarjalko razglasili Petro Žišt iz Slovenske Bistrice. Uršljanki letošnjega leta bo Javni sklad RS za kulturne dejavnosti... Več »

Knjiga
18.10.2014

Tisti, ki ima pogum in gon po pravičnosti

Oznake: Vojaki Salamine

Vprašanje, kako obravnavati vojna obdobja neke države z orodji zgodovinopisne dokumentaristike in literature, so si zastavljali premnogi avtorji, od Homerja naprej. Kako obravnavati državljansko vojno, ki velja za najbolj kruto, ker v njej ni “Drugega”, ni tujca, ki predstavlja zlo, ampak poteka... Več »

Knjiga
18.10.2014

Humoristi brez humorja

Kaj se zgodi, ko se mora družina humoristov spopasti s tragičnimi dogodki, tudi z odhodom bližnjih na oni svet? Zavzame nekonvencionalno preudarno in optimistično držo. Žiga Valetič tako z romanom Optimisti v nebesih, ki se je letos prebil med nominirance finančno najtežje domače literarne nagrade... Več »

Knjiga
15.10.2014

Borutu Kraševcu Sovretova nagrada za prevod Svete knjige volkodlaka

Borut Kraševec je prejemnik 78. Sovretove nagrade, ki jih vsako leto podeljuje Društvo slovenskih književnih prevajalcev (DSKP). Prevajalec, ki je nagrado dobil za prevod Svete knjige volkodlaka ruskega pisatelja Viktorja Pelevina, je pojasnil, da jo razume predvsem kot vzpodbudo za svoje Več »

Knjiga
15.10.2014

Opa, ful kul bejba z irokezo

Po triindvajsetih letih je izšla nova, dopolnjena in deloma prenovljena izdaja Slovarja slovenskega knjižnega jezika. Prinaša približno 4500 novih slovarskih sestavkov, ki so odraz sprememb v našem vsakdanjiku in družbi. Več »

Knjiga
14.10.2014

Izšla prenovljena in dopolnjena različica SSKJ

Oznake: sskj

Izšel je Slovar slovenskega knjižnega jezika SSKJ 2 oz. druga, dopolnjena in deloma prenovljena izdaja SSKJ, ki sta jo pripravila SAZU in Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, izdala pa Cankarjeva založba. Slovar, ki ga je 12 jezikoslovcev pripravljalo poldrugo leto, je sodobna... Več »

Knjiga
11.10.2014

Povečano zanimanje za slovensko literaturo

Mednarodni knjižni sejem v Frankfurtu, ki se je začel sredi tedna, danes vrata odpira tudi za najširšo javnost. Častna gostja je tokrat Finska, osrednja tema pa sožitje objavljanja na spletu in tiskanja knjig. Najpogostejši obiskovalci slovenske stojnice so – Več »

Knjiga
11.10.2014

Nenavadna knjiga o ljubezni

Zaljubljeni jetnikJeana Geneta je potopis iz dežele, ki jo je videl samo on. Palestinci so vsaj od leta 1948 literarni žanr: upodobljeni so v monumentalnih delih, kot sta Velika vojna za civilizacijo Roberta Fiska in Etnično čiščenje Palestine Ilana Pappéja, pa tudi v spominih deklice, ki je kot... Več »

Knjiga
10.10.2014

Aleš Šteger postal član berlinske akademije

Oznake: Aleš Šteger

Pesnik in pisatelj Aleš Šteger je postal redni član berlinske Akademije lepih umetnosti (Akademie der Künste), in sicer kot drugi Slovenec, ki je bil deležen te časti; član te ustanove je tudi skladatelj Vinko Globokar. Več »

Knjiga
10.10.2014

Malo znani Francoz, ki lahko pritegne množice

Nobelovo nagrado za literaturo letos prejme francoski pisatelj Patrick Modiano, za katerega pri švedski akademiji menijo, da ima s svojo komunikativnostjo potencial, da kljub relativni neprepoznavnosti zunaj Francije pritegne širše bralstvo. Več »

Stran 1-36