Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Svet
1.10.2014

Slabo varovan predsednik

Oznake: Svet, ZDA

Direktorica ameriške tajne službe Julia Pierson, ki preiskuje finančni kriminal, predvsem pa varuje ameriškega predsednika Baracka Obamo, je v kongresu zagotovila, da so nedavni skoki čez ograjo Bele hiše povsem nesprejemljivi in da prevzema zanje vso odgovornost ter obljublja, da se ne bodo... Več »

Svet
1.10.2014

Spolzek teren za kandidatko Malmströmovo

Ob začetku sedmega kroga pogajanj med EU in ZDA za sklenitev prostotrgovinskega sporazuma je kandidatka za evropsko komisarko za trgovino Cecilia Malmström morala pojasnjevati, kako se je v njenih pisnih odgovorih evropskim parlamentarcem znašel stavek, ki ga sama Več »

Svet
1.10.2014

Mas išče luknje v zakonu

Oznake: Evropa, Španija

Le šest ur zatem, ko je zvezna španska vlada vložila tožbo na ustavnem sodišču z namero, da prepreči referendum v Kataloniji, so ustavni sodniki odločili v njen prid. V Barceloni ostro protestirajo. Več »

Svet
1.10.2014

Prva žrtev bo družina

Oznake: Evropa, Francija

V prizadevanjih, da bi zmanjšala državni dolg, ki ga Bruselj ne bo več dolgo toleriral, namerava francoska vlada poseči v najbolj občutljivi področji – družinsko politiko in zdravstvo. Več »

Svet
30.9.2014

Malmströmovi po nepričakovanih zapletih zelena luč

Kandidatka za komisarko za trgovino Cecilia Malmström je po nepričakovanih zapletih na zaslišanju v Evropskem parlamentu danes po neuradnih informacijah dobila zeleno luč pristojnega odbora. Pozitivno oceno pristojnih odborov so že dobili tudi Maltežan, Hrvat, Portugalec, Nemec, Avstrijec Več »

Svet
30.9.2014

V Donecku nasilje, ruski vojaki še vedno v Ukrajini

Oznake: Ukrajina

Zveza Nato je danes sporočila, da na ozemlju Ukrajine še vedno ostaja več sto ruskih vojakov, čeprav se je njihova prisotnost v sosednji državi v zadnjih tednih bistveno zmanjšala. Z vzhoda Ukrajine sicer tudi danes poročajo o nasilju, odgovornost za katerega proruski separatisti in oblasti v... Več »

Svet
30.9.2014

Katalonska vlada prekinila kampanjo za referendum o neodvisnosti

Oznake: katalonija

Katalonska vlada je danes začasno prekinila kampanjo za referendum o neodvisnosti Katalonije, da bi spoštovala špansko zakonodajo. Obenem je potrdila odločenost izpeljati referendum kljub nasprotovanju španske vlade, je danes na novinarski konferenci v Barceloni povedal tiskovni predstavnik... Več »

Svet
30.9.2014

ILO: Polovica starejših brez pokojnin, mnogi s prenizkimi

Oznake: pokojnine

Približno polovica starejših na svetu ne prejema nobene pokojnine, velik del tistih, ki pokojnino prejemajo, pa opozarja, da je ta prenizka in da se njihove pravice vse bolj krčijo. Slednje je še posebej prisotno v razvitih evropskih državah. To v danes objavljenem poročilu ugotavlja Mednarodna... Več »

Svet
30.9.2014

Afganistan sklenil varnostni sporazum z ZDA in Natom

Oznake: Afganistan

Afganistan je danes z ZDA in zvezo Nato sklenil dolgo odlašana varnostna sporazuma, ki bosta omogočila novo Natovo misijo urjenja in usposabljanja afganistanskih varnostnih sil in ostanek tujih vojakov v državi tudi po zaključku misije Isaf Več »

Svet
30.9.2014

Kitajska: protesti v Hongkongu so nezakoniti; protestniki: borimo se za prihodnost (foto in video)

Fotogalerija

Protesti na ulicah Hongkonga se nadaljujejo. Na tisoče protestnikov (po podatkih nekaterih agencij jih je bilo 80.000) je postavilo barikade, s seboj so prinesli tudi zaloge hrane, številni pa so noč preživeli kar na ulicah. Policija se je po koncu tedna, ko so protestnike skušali razgnati s... Več »

Svet
30.9.2014

Kurdi džihadiste napadajo s treh front, v Siriji ranjena Hrvatica

V letalskih napadih na položaje Islamske države (IS) v mestu Raka v Siriji je bila ranjena tudi 27-letna hrvaška državljanka Dora Bilić, je danes poročal Večernji list, ki se sklicuje na neimenovane uradne vire. Zagrebčanka je v Sirijo odšla lani s soprogom Senadom Avdićem, ki je bil pred kratkim... Več »

Svet
30.9.2014

Junckerjeva ekipa na parlamentarnem situ

Kandidatka za evropsko komisarko Alenka Bratušek je evropskemu parlamentu – tako kot drugi kandidati za komisarje – posredovala odgovore na pet pisnih vpra-šanj o svojih kompetencah in pogledih na resor, ki naj bi ga vodila. Več »

Svet
30.9.2014

Sklepne besede primera Karadžić

Oznake: Evropa, Haag

Pred haaškim sodiščem se je včeraj začela sklepna predstavitev tožilstva v primeru proti nekdanjemu voditelju bosanskih Srbov Radovanu Karadžiću. Več »

Svet
30.9.2014

Napačno ocenili moč IS

Za predsednika Obamo je Islamska država politični in ne vojaški problem, ki ga bodo morali rešiti tamkajšnji politiki, ker pa gre za zločine proti civilistom, jim bodo ZDA pri tem pomagale zgolj z orožjem. Turčija se odloča, ali se bo tudi sama z orožjem postavila po robu skrajnežem, pred katerimi... Več »

Svet
30.9.2014

Spopad med protestniki in Kitajsko še traja

Oznake: Svet, Hongkong

Številni prebivalci Hongkonga, predvsem mladi, kot farso demokracije ocenjujejo potezo Pekinga, da sam izbere kandidate za guvernerja, volilci pa naj se odločijo med njimi. Več »

Stran 1-6793