Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Svet
18.4.2014

Japonska bo še naprej lovila kite v Tihem oceanu

Oznake: japonska, kiti

Japonska bo letos nadaljevala s kitolovom v Tihem oceanu, je danes zatrdil japonski minister za ribištvo Jošimasa Hajaši. Meddržavno sodišče v Haagu je sicer Japonski nedavno prepovedalo kitolov na Antarktiki, saj da gre za komercialno in ne za znanstveno dejavnost. Je pa Japonska še napovedala, da... Več »

Svet
18.4.2014

Na Filipinih ob velikem petku znova več pribitih na križ (foto)

Fotogalerija
Oznake: Filipini, križanje

Ob današnjem velikonočnem velikem petku so na Filipinih znova pribili več skesancev na križ, številni pa so si do krvi prebičali hrbte v okviru krvavega rituala, s katerim uprizarjajo smrt Jezusa Kristusa. Rituali, ki so potekali v vsaj treh vaseh v provinci Pampanga, so vrhunec velikonočnih... Več »

Svet
18.4.2014

Petina prsti na Kitajskem je zastrupljena

Skoraj petina kitajske prsti je zastrupljene, opozarjajo avtorji raziskave, ki jo je naročila kitajska vlada. Najhujši onesnaževalci so kadmij, nikelj in arzen, je opozorilo ministrstvo za okolje, poroča britanski BBC. Več »

Svet
18.4.2014

Novi plinski zemljevidi

Fotogalerija

Zaradi ukrajinske krize se v Evropi sprašujejo, kako doseči manjšo odvisnosti od ruskega plina. EU se ozira po plinu iz Kaspijskega bazena, Iraka in morda tudi Irana. Več »

Svet
18.4.2014

“Podaljški” prinesli rešitve na papirju

Oznake: Svet, Ukrajina

V nasprotju s pričakovanji je včerajšnji sestanek štirih zunanjih ministrov v Ženevi postregel s precej konkretnimi zahtevami in koraki za zmanjševanje napetosti v Ukrajini. Več »

Svet
17.4.2014

Hrvaška izročila Nemčiji tudi Mustača, nekdanjega šefa jugoslovanske obveščevalne službe

Oznake: Mustač, Hrvaška

Hrvaška je na podlagi evropskega zapornega naloga izročila Nemčiji nekdanjega šefa jugoslovanske obveščevalne službe Zdravka Mustača. Nekaj pred 17. uro je v spremstvu nemških policistov stopil v letalo Lufthanse na rednem poletu iz Zagreba za München. Mustač je bil nadrejen Josipu Perkoviću, ki so... Več »

Svet
17.4.2014

Ukrajina Rusom omejila vstop; v Ženevi pozvali vse strani, naj se vzdržijo nasilja

Fotogalerija
Oznake: Ukrajina

Na današnjih štiristranskih pogovorih v Ženevi o krizi v Ukrajini so ZDA, Rusije in EU pozvali vse strani v Ukrajini, naj se vzdržijo nasilja. Skupaj z ukrajinskim zunanjim ministrom so se dogovorili tudi za dokument, ki naj bi prinesel zmanjšanje napetosti Več »

Svet
17.4.2014

Napeto pričakovanje ženevskega srečanja

Fotogalerija
Oznake: Svet, Ukrajina

V Ženevi se bodo danes prvič od začetka krize v Ukrajini sestali zunanji ministri Ukrajine, Rusije, ZDA in Evropske unije, ki imajo različne poglede na njeno mogočo rešitev. Uradni Kijev je medtem nadaljeval operacije na vzhodu države, ki pa se niso Več »

Svet
17.4.2014

Vse več skesanih utajevalcev davkov

Oznake: Evropa, Nemčija

Obsodba predsednika nogometnega kluba Bayern je sprožila val kesanja davčnih grešnikov. Letos se jih je ovadilo že 13.000. Več »

Svet
16.4.2014

Proruski “skrajneži” zajeli ukrajinska vojaka; izdali naj bi jim dovoljenje za uporabo orožja

Fotogalerija
Oznake: Ukrajina, Rusija

V ukrajinsko mesto Slavijansk, v katerem je ukrajinska vlada že včeraj pričela operacijo proti proruskim separatistom, je danes prispelo šest oklepnih vozil, na katerih so bile obešene ruske zastave, spremljal pa jih je vojaški tovornjak, poroča tiskovna agencija Reuters. Po poročanju francoske... Več »

Svet
16.4.2014

Vojaška letala uničila več vozil, ki so poskušala iz Sirije priti v Jordanijo

Jordanske letalske sile so danes uničile več oklepnih vozil, ki so skušala prečkati mejo med nemirno Sirijo in Jordanijo, je sporočila jordanska vojska, ki ni želela razkriti podrobnosti. Jordanija je zadnje tedne sicer zaostrila nadzor na meji s Sirijo, saj se boji širitve konflikta na Več »

Svet
16.4.2014

Ali britanski otroci v šolo stopijo že pri dveh letih?

Zagovornik pravic otrok in mladih ljudi v Veliki Britaniji opozarja na nevarnost, da bi se starostna meja za »vstop v šolo« lahko znižala na dve leti. Čeprav britanski otroci šolo prvič spoznajo pri štirih letih, nekateri starši prek jaslic in vrtcev poskušajo povečati »znanje« svojih otrok, da bi... Več »

Svet
16.4.2014

Nekdanji newyorški župan v boj proti Nacionalni orožarski zvezi

Nekdanji newyorški župan, ki ima pod palcem ogromno bogastvo, Michael Bloomberg se namerava »spopasti« z Nacionalno orožarsko zvezo in drugimi zagovorniki drugega amandmaja. Bloomberg je napovedal ustanovitev svoje organizacije za nadzor nad orožjem, vanjo pa naj bi vložil 50 Več »

Svet
16.4.2014

Bomba bratov Carnajev ni prestrašila Bostončanov

Oznake: Svet, ZDA

Čeprav so grenki spomini in tudi strah še vedno navzoči po lanskoletnem bombnem napadu v finišu bostonskega maratona, bodo tekmovanje pripravili tudi letos in obeta se rekordna udeležba. Več »

Svet
16.4.2014

Priština prosi za sodišče, ki ga noče

Oznake: Evropa, Kosovo

Evropska unija bo ustanovila posebno sodišče, ki bo preiskovalo izginotja Srbov med vojno na Kosovu in morda tudi trgovino s človeškimi organi, o kateri je v poročilu Svetu Evrope pisal Dick Marty. V Prištini sodišča, ki bo imelo dva sedeža – enega na Kosovu, drugega na Nizozemskem – nočejo, a so... Več »

Stran 1-6692