Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Svet
24.10.2014

Vrh EU dosegel dogovor o energetskih in podnebnih ciljih do leta 2030

Voditelji članic EU so danes v Bruslju dosegli dogovor o energetskih in podnebnih ciljih do leta 2030, je sporočil predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy. Dogovor je dosežen na podlagi treh načel: pravičnost, solidarnost in stroškovna učinkovitost. Unijo bo usmeril k bolj zeleni, varni in... Več »

Svet
24.10.2014

Strelec znan, razlog ne

Oznake: Svet, Kanada

V Kanadi so včeraj žalovali za ubitim vojakom na častni straži, slavili šefa varnosti v parlamentu ter se spraševali, kaj je razlog za sredin strelski pohod 32-letnega Michaela Zehafa Bibeauja. Več »

Svet
24.10.2014

Nemirna Baltsko morje in nebo nad njim

Oznake: Evropa, Švedska

Švedska je iz morja, ki obkroža številne otoke pri Stockholmu, pregnala vsa civilna plovila in prepovedala letenje nad tem območjem v največjem lovu na skrivnostno podvodno plovilo, prvič opaženo minuli petek. Več »

Svet
23.10.2014

V zračnih napadih v Siriji ubitih več kot 500 skrajnežev

V letalskih napadih koalicije pod vodstvom ZDA je bilo po današnjih navedbah nevladnega Sirskega observatorija za človekove pravice v Siriji v mesecu dni ubitih več kot 500 džihadistov. Medtem se v pretežno kurdskem mestu Kobane na severu države nadaljujejo spopadi med Islamsko državo in kurdskimi Več »

Svet
23.10.2014

Mehiški župan obtožen ukaza napada na pogrešane študente

Mehiške oblasti so izdale nalog za aretacijo župana mesta Iguala, njegove soproge in pomočnika zaradi organizacije napada na protestnike 26. septembra, v katerem je bilo ubitih šest študentov, 43 pa jih še vedno pogrešajo. V prestolnici Ciudad de Mexico se je na protestu zaradi izginotja študentov... Več »

Svet
23.10.2014

Senator McCain: Ljudje ne marajo republikancev in Obame

Republikanski senator iz Arizone John McCain je kratko in jedrnato analiziral prihajajoče kongresne in druge volitve sredi predsedniškega mandata v ZDA. "Ljudje ne marajo republikancev in ljudje ne marajo Obame," je pričakovanje zelo nizke volilne udeležbe 4. novembra Več »

Svet
23.10.2014

Nekdanji varnostniki Blackwaterja spoznani za krive poboja v Bagdadu leta 2007

Oznake: Blackwater, Bagdad

Porota ameriškega zveznega sodišča v Washingtonu je štiri nekdanje varnostnike podjetja Blackwater v sredo spoznala za krive 30 od 33 točk obtožnice, ki jih bremeni poboja v Bagdadu leta 2007. Četverica mora za najmanj 30 let v zapor, enemu od varnostnikov, Nicholasu Slattnu, pa grozi Več »

Svet
23.10.2014

Kanadski premier Harper napad na vojaka in parlament označil za teroristično dejanje

Kanadski premier Stephen Harper je po sredinem umoru vojaka in napadu na parlament dejal, da se Kanada ne bo pustila ustrahovati, čeprav ni imuna na teroristične napade. Po celodnevni zmedi in kopici lažnih preplahov je zvečer kazalo, da je bil napadalec Več »

Svet
23.10.2014

EU namenja 24 milijonov evrov za raziskave ebole, Obama optimističen glede ukrepov

Oznake: Barack Obama, ebola, EU

Evropska komisija je danes napovedala, da bo iz proračuna Evropske unije namenila 24,4 milijona evrov za nujno potrebne raziskave ebole. Sredstva bo dodelila petim projektom, in sicer od obsežnega kliničnega preskušanja možnega cepiva do testiranja obstoječih in novih spojin za zdravljenje ebole,... Več »

Svet
23.10.2014

Junckerjev investicijski program do božiča

Velika neformalna koalicija evropskih političnih strank je potrdila imenovanje komisarske ekipe Jean-Clauda Junckerja. Bodoči predsednik komisije je kljub temu zaradi svojih investicijskih načrtov in reorganizacije komisije moral prisluhniti Več »

Svet
23.10.2014

Streli v parlamentu

Oznake: Svet, Kanada

V streljanju v Ottawi sta bila ubita vojak in napadalec. Do konca dneva ni bilo jasno, kdo in zakaj je streljal. Kanada je nedavno sklenila, da bo aktivno sodelovala v bojih proti Islamski državi, zato so najpogostejše špekulacje, da gre za maščevanje Več »

Svet
23.10.2014

O incidentih bo obveščeno arbitražno sodišče

Oznake: Politika, Hrvaška

Slovenija bo arbitražnemu sodišču za določitev meje s Hrvaško v vednost posredovala protestno noto, ki jo je izročila Zagrebu zaradi zadnjih incidentov v Piranskem zalivu. Več »

Svet
23.10.2014

Žerjavica upora ne ugaša

Oznake: Svet, Hongkong

Pogajanja med hongkonškimi protestniki in iz Pekinga vodenimi lokalnimi oblastniki niso dala nobenega rezultata. Obe strani trdno vztrajata na svojih okopih. Več »

Svet
22.10.2014

V kanadskem parlamentu streljanje, vojak podlegel poškodbam (foto in video)

Fotogalerija
Oznake: streljanje, Kanada

V Ottawi je pri kanadskem spomeniku žrtvam vojne The Response tik zraven državnega parlamenta prišlo do streljanja. Po prvih podatkih naj bi oboroženi moški streljal in ranil vojaka, ki je varoval spomenik. Strelec naj bi vdrl tudi v parlament, kjer naj bi ga policija ustrelila in ubila. Ranjen... Več »

Svet
22.10.2014

Evropska komisarka Bulčeva: odgovornost, ki je pred nami, je velika

Evropski poslanci so na plenarnem zasedanju v Strasbourgu danes pričakovano potrdili novo Evropsko komisijo Jean-Clauda Junckerja. Rezultat glasovanja je bil 423 glasov za, 209 proti in 67 vzdržanih. »Odgovornost, ki je pred nami, je velika, vendar so načrti, ki jih ima nova komisija, zelo... Več »

Stran 1-6808