Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Svet
24.4.2014

Netanjahu: Sporazum s Hamasom ubija mir

Oznake: Izrael, Palestina

Izrael je danes sporočil, da je ustavil mirovna pogajanja s Palestinci po spravnem dogovoru med palestinskim vodstvom in gibanjem Hamas. Izraelski premier Benjamin Netanjahu je palestinsko odločitev o oblikovanju vlade narodne enotnosti označil za velik Več »

Svet
24.4.2014

Ultimat Ukrajine: Rusija ima 48 ur časa, da pojasni cilje, kraj in čas vojaških vaj

Fotogalerija
Oznake: Ukrajina, Rusija

Uporaba vojske proti lastnemu narodu na vzhodu Ukrajine je resen zločin in bo imel posledice, je danes zagrozil ruski predsednik Vladimir Putin. »Če so oblasti v Kijevu res začele uporabljati vojsko proti svojemu narodu, je to resen zločin proti prebivalcem,« je dejal Putin, ki je prozahodne... Več »

Svet
24.4.2014

Nepalsko ministrstvo za turizem šerpe prepričuje, naj ne stavkajo

Predstavniki nepalskega ministrstva za turizem so že odpotovali v bazni tabor pod Mount Everest, da bi prepričali šerpe, naj ne stavkajo. Po plazu, v katerem je življenje izgubilo 16 šerp, se je 400 lokalnih vodnikov sestalo na sestanku in odločilo, da bodo bojkotirali sezono vzponov na najvišjo Več »

Svet
24.4.2014

Maršalovi otoki tožijo države, ki imajo zalogo jedrskega orožja

Majhna otoška država v Pacifiku toži Združene države Amerike in drugih osem držav z jedrskim orožjem, saj zahteva, da izpolnijo svoje obljube glede razoroževanja, hkrati pa jih obtožuje kršenja mednarodnega dogovora. Več »

Svet
24.4.2014

Amnesty International: Španska vlada želi uničiti pravico do protestiranja

Španska vlada uporablja kazni, nadlegovanje in policijo, da bi svojim državljanom onemogočila uveljavljanje pravice do protestiranja, opozarja organizacija Amnesty International. Veliko število Špancev se je v zadnjem letu zaradi visoke brezposelnosti, rezanja financ v javnem šolstvu, zdravstvu in... Več »

Svet
24.4.2014

Pozabite na 1 odstotek, družbena neenakost je še hujša v primerjavi z 0,01 odstotkom

Izraz 1 odstotek je s protesti ob zasedbi Wall Streeta leta 2011 postal eden najbolj uporabljenih izrazov za opozarjanje na naraščajočo neenakost v družbi, ki se je z gospodarsko krizo v mnogih državah še zaostrila. Zasluge za izraz gredo francoskemu ekonomistu Thomasu Pikettyju in njegovim... Več »

Svet
24.4.2014

Še pet mesecev za razmislek

Fotogalerija

Bližje je 18. september, dan referenduma o škotski neodvisnosti, bolj vroča in čustvena je razprava. Če bi bil referendum danes, bi privržencem neodvisnosti umanjkala pičla dva odstotka. Več »

Svet
24.4.2014

Koalicijski glavobol zaradi luknjastih cest

Oznake: Evropa, Nemčija, ceste

Za sanacijo cestne infrastrukture bi v Nemčiji do leta 2017 potrebovali najmanj 30 milijard evrov. Več »

Svet
24.4.2014

Kot v časih Franca

Oznake: Evropa, Španija

Španska vojska je zastarela in skorumpirana, je javno povedal poročnik Segura in si s tem zapečatil vojaško kariero. Več »

Svet
23.4.2014

Odcepitev Donecka podpira zgolj 27 odstotkov prebivalcev regije; ukrajinske sile pregnale proruske separatiste

Oznake: Ukrajina, Rusija

Ukrajina je Rusiji danes uradno očitala, da podpira teroriste in separatiste na vzhodu Ukrajine. Kot je danes poudarila začasna ukrajinska vlada, mora Rusija vplivati na prorusko prebivalstvo v Ukrajini, da bi separatisti končali nasilje ter izpustili talce in se umaknili iz zasedenih zgradb,... Več »

Svet
23.4.2014

V Srbiji izkopavajo domnevno množično grobišče iz kosovske vojne med letoma 1998-99

Strokovnjaki so pričeli z izkopavanjem množičnega grobišča v Srbiji, za katerega verjamejo, da skriva trupla vsaj 250 Albancev, ki so bili ubiti v kosovski vojni med letoma 1998 in 1999, poroča Al Jazeera. Več »

Svet
23.4.2014

Palestinci dosegli dogovor o vladi narodne enotnosti, izraelsko letalo napadlo Gazo

Oznake: Palestina, Izrael

Palestinski voditelji z Zahodnega brega in območja Gaze so se dogovorili, da bodo v prihodnjih petih tednih oblikovali vlado narodne enotnosti pod vodstvom palestinskega predsednika Mahmuda Abasa, sestavljali pa naj bi jo tehnokrati. Dogovor so predstavniki Palestinske osvobodilne organizacije... Več »

Svet
23.4.2014

Erdogan kot prvi turški voditelj izrazil sožalje potomcem žrtev pokola Armencev

Turški premier Recep Tayyip Erdogan je danes izrazil sožalje potomcem žrtev množičnega poboja Armencev v času prve svetovne vojne. Gre za prvo tovrstno izjavo kakega turškega voditelja glede pokola, ki je bil po prepričanju številnih prvi genocid 20. stoletja, poroča francoska tiskovna Več »

Svet
23.4.2014

Kako naj bo videti vojak

Oznake: Svet, ZDA

Nova pravila o videzu vojakov ameriške kopenske vojske so sprožila proteste temnopoltih in pomisleke, ali ni njihov namen pomagati k zmanjšanju števila vojakov, kot določajo nove politične smernice. Več »

Svet
23.4.2014

Kerry pozval Lavrova k uresničevanju dogovora iz Ženeve

Oznake: Ukrajina

Ameriški državni sekretar John Kerry je v torek telefoniral ruskemu zunanjemu ministru Sergeju Lavrovu in mu izrazil globoko zaskrbljenost, ker Rusija ne deluje v smeri umirjanja položaja na jugu in vzhodu Ukrajine. Lavrov je odgovoril, da dogovora iz Ženeve ne upošteva Več »

Stran 1-6695