Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Svet
23.4.2014

V Srbiji izkopavajo domnevno množično grobišče iz kosovske vojne med letoma 1998-99

Strokovnjaki so pričeli z izkopavanjem množičnega grobišča v Srbiji, za katerega verjamejo, da skriva trupla vsaj 250 Albancev, ki so bili ubiti v kosovski vojni med letoma 1998 in 1999, poroča Al Jazeera. Več »

Svet
23.4.2014

Erdogan kot prvi turški voditelj izrazil sožalje potomcem žrtev pokola Armencev

Turški premier Recep Tayyip Erdogan je danes izrazil sožalje potomcem žrtev množičnega poboja Armencev v času prve svetovne vojne. Gre za prvo tovrstno izjavo kakega turškega voditelja glede pokola, ki je bil po prepričanju številnih prvi genocid 20. stoletja, poroča francoska tiskovna Več »

Svet
23.4.2014

Palestinci dosegli dogovor o vladi narodne enotnosti

Palestinski voditelji z Zahodnega brega in območja Gaze so se dogovorili, da bodo v prihodnjih petih tednih oblikovali vlado narodne enotnosti. Dogovor so predstavniki Palestinske osvobodilne organizacije (PLO) in gibanja Hamas dosegli po pogovorih v Gazi v torek zvečer, je za francosko tiskovno... Več »

Svet
23.4.2014

Kerry pozval Lavrova k uresničevanju dogovora iz Ženeve

Oznake: Ukrajina

Ameriški državni sekretar John Kerry je v torek telefoniral ruskemu zunanjemu ministru Sergeju Lavrovu in mu izrazil globoko zaskrbljenost, ker Rusija ne deluje v smeri umirjanja položaja na jugu in vzhodu Ukrajine. Lavrov je odgovoril, da dogovora iz Ženeve ne upošteva Več »

Svet
23.4.2014

Tisoč in ena Španija

Oznake: Evropa, Baskija

V Španiji, kjer politično napetost že tako in tako povzroča katalonska odločitev o sklicu referenduma za odcepitev v letošnjem letu, se je na dnevni red politike uvrstila še baskovska dolgoletna težnja po neodvisnosti, ki je vnovič prišla do izraza ob praznovanju dneva baskovske domovine (Aberri... Več »

Svet
22.4.2014

V Ukrajini našli truplo “mučenega” politika; Turčinov pozval k novim protiterorističnim operacijam

Oznake: Ukrajina

Začasni ukrajinski predsednik Oleksandr Turčinov je pozval po ponovnih protiterorističnih operacijah na vzhodu države, potem ko so tam „do smrti mučili“ politika, poročata BBC in Reuters. Več »

Svet
22.4.2014

"Ali naj svoje brate prosimo, naj ne prihajajo in umrejo v Siriji?"

Število sirskih beguncev v Turčiji se bliža milijonu, je danes na srečanju s poslanci svoje Stranke za pravičnost in razvoj (AKP) dejal turški premier Recep Tayyip Erdogan. Obljubil je, da bodo turške meje še naprej odprte za vse Sirce, ki bežijo pred krvavo državljansko vojno, poročajo tuje Več »

Svet
22.4.2014

Severna Koreja se morda pripravlja na četrti jedrski poskus

Severna Koreja bi se lahko pripravljala na svoj četrti jedrski poskus, je danes sporočilo južnokorejsko obrambno ministrstvo, ki je po lastnih navedbah v zadnjem času zaznalo povečano aktivnost na severnokorejskem jedrskem poligonu Pungje-ri. Seul je informacijo objavil pred petkovim obiskom... Več »

Svet
22.4.2014

Biden obljubil politično in gospodarsko pomoč; Rusija tatarskega voditelja izgnala s Krima

Oznake: Ukrajina

Ameriški podpredsednik Joe Biden je Ukrajini ob svojem obisku v Kijevu danes obljubil politično in gospodarsko podporo. Obenem je v ukrajinskem parlamentu pozval k ostrejšemu boju proti korupciji. Podpredsednik je še poudaril, da bodo prihajajoče predsedniške volitve 25. maja najpomembnejše... Več »

Svet
22.4.2014

Šerpe: 16 ljudi je umrlo na gori prvi dan plezanja; kako naj se zdaj mi vzpnemo nanjo?

Oznake: Everest, šerpe

Po nesreči na Mount Everestu, ki je konec prejšnjega tedna zahtevala 13 življenj, nepalske šerpe zahtevajo višje odškodnine za družine umrlih kolegov. Napovedale so tudi bojkot nekaterih nadaljnjih odprav na tamkajšnje vršace. Nepalska vlada se skuša bojkotu izogniti, saj bi ta resno ogrozil... Več »

Svet
22.4.2014

S filmom nad Republiko Samsung

Oznake: Svet, Južna Koreja

Zgodba o očetu mlade delavke v Samsungovi tovarni, ki je zbolela za rakom in umrla, je doživela filmsko predstavitev. A tudi ustvarjalci filma so se tako kot nesrečni oče pri iskanju resnice in pravice morali spopasti s številnimi ovirami. Več »

Svet
22.4.2014

Lavrov namiguje na posredovanje

Oznake: Svet, Ukrajina

Rusija trdi, da Ukrajina krši ženevski sporazum tudi s tem, da ne izprazni trga Majdan v prestolnici. Velikonočno premirje ni zdržalo, v spopadu so umrli trije ljudje. Več »

Svet
22.4.2014

Ruske oči in ušesa v nemških sobah

Oznake: Evropa, Nemčija

Urad za zaščito nemške ustavne ureditve opozarja na okrepljeno dejavnost ruske tajne službe, ki išče informatorje med novimi poslanci in državnimi uslužbenci. Več »

Svet
22.4.2014

Zgodovinsko dvojno svetništvo

Oznake: Evropa, Vatikan

Papež Frančišek je v svoji drugi velikonočni poslanici pozval k miru v Siriji in prenehanju bratomorstva v Iraku, k reševanju položaja v Ukrajini v duhu dialoga in enotnosti ter k spravi v Venezueli in prosil za končanje vojn, spopadov in konfliktov v Južnem Sudanu, Nigeriji, Srednjeafriški... Več »

Svet
21.4.2014

Janukovič ponuja lasten načrt za pomiritev vzhodne Ukrajine

Oznake: ukrajina

Odstavljeni ukrajinski predsednik Viktor Janukovič je danes v luči zaostrovanja položaja na vzhodu Ukrajine predlagal, da se vse ukrajinske oborožene sile umaknejo v vojašnice, da se z vzhoda umaknejo enote nacionalne garde in da se vzpostavi dialog s prebivalci na vzhodu države. Sicer grozi... Več »

Stran 1-6694