Razočaranje nogometašev najuspešnejšega kluba v ligi prvakov je bilo po tekmi pričakovano veliko. Gonzalo Higuain, Mesut Özil in Cristiano Ronaldo bodo verjetno še dolgo razmišljali o izvrstnih priložnostih, ki so se jim ponudile, a jih niso uspeli pretvoriti v zadetke.

»Vzdušje na stadionu je bilo zares izvrstno, za kar je treba čestitati navijačem. Velika škoda je, da nismo zmogli storiti kaj več. Za odločilno se je izkazala prva tekma, saj smo prejeli kar štiri gole. Kakorkoli, dokazali smo, da smo sposobni zaigrati v finalu. Dali smo vse od sebe, zato kaj več niti ne morem reči,« je razočarano povedal Ronaldo. še precej slabše volje pa je bil strelec drugega zadetka za kraljevi klub Sergio Ramos, ki je tekmo končal v solzah.

»Občutek ni prijeten. Finale je bilo tako blizu, a se nam je izmuznilo. Morda pa je to trenutek, ko moramo stopiti skupaj in se zazreti v prihodnost. Tekmo lahko izgubiš na več načinov, a danes mislim, da bo prav vsak navijač Madrida domov odšel ponosen, saj je gledal ekipo, ki je na igrišču pustila svoje srce in dušo. Na prvi tekmi smo svojo nalogo opravili neuspešno, morda smo se iz tega kaj naučili,« je dejal branilec.

Mourinho namignil, da odhaja iz Madrida

S predstavo nogometašev v belem je bil kljub neuspehu zadovoljen tudi trener Jose Mourinho. »Igralci so dali vse od sebe. Bili smo blizu. Lahko bi zadeli že prej, v tem primeru bi bile naše možnosti za napredovanje večje. Cilj kluba je osvojiti ligo prvakov. Klub je v preteklosti že imel dobre igralce, a se ni uspel uvrstiti v četrtfinale. V zadnjih treh sezonah pa je bil vselej blizu. Upam, da bo Real v prihodnosti zmagal,« je za britansko televizijo ITV dejal Portugalec, na vprašanje, ali bo ostal v španski prestolnici pa odgovoril: »Morda ne. Želim biti tam, kjer si me ljudje želijo.«

Klopp si bo privoščil pivo

Čeprav so tako navijači kot nogometaši Borussie za napredovanje trepetali do zadnje minute, pa je bilo veselje po zadnjem sodnikovem žvižgu še toliko večje. Med tistimi, ki jih je zaradi živčnosti skoraj izdalo srce, je bil tudi predsednik kluba Hans-Joachim Watzke.

»Zdi se, da brez dramatičnih zaključkov ne gre. Prvič v življenju sem bil zaradi težav s srcem prisiljen prenehati gledati tekmo. V zadnjih minutah sem odšel na stranišče, se zaklenil, si zakril ušesa in gledal na uro,« je priznal prvi mož dortmundskega kluba, sila ponosen na dosežek svojega trenerja in igralcev.

»Seveda sem vesel. O tem sem sanjal, ko sem začel pred dvajsetimi leti igrati nogomet. Še vedno nisem dojel, da nam je uspelo. V finalu pričakujem Bayern München, saj je zaostanek štirih golov vseeno pretežko nadoknaditi. Če bo nemški finale, bomo imeli tudi nemškega zmagovalca, to pa si želijo vsi Nemci. Želim še dodati, da ni bilo vse odvisno od sreče. Sedaj smo spoštovani kot ekipa. Še vedno ne morem verjeti,« je navdušeno hitel razlagati branilec Borussie Mats Hummels.

Tako kot Hummels je tudi njegov trener Jürgen Klopp prepričan se bosta v Londonu srečali nemški moštvi. »Ne želim biti bolj papeški od papeža, a sedaj imamo na voljo dan več od Bayerna in želimo ga izkoristiti. Kaj bodo sedaj storili moji fantje, ne vem, a sam si bom privoščil pivo. Prav možno je, da nas bo Bayern v finalu povozil, a to bo najsrečnejši poraz v moji karieri. Bilo bi trapasto, če fantom po uvrstitvi v finale ne bi privoščil malo zabave.«