Boateng se je nazadnje na udaru nestrpnih navijačev znašel januarja, ko se je Milan na prijateljski tekmi pomeril z nižjeligašem Pro Patrio. Ker so se navijači slednjega večkrat neprimerno odzvali in Boatenga ter še nekatere druge temnopolte nogometaše Milana rasistično zmerjali, je Kevin-Prince takrat protestno zapustil igrišče, nemudoma pa so mu sledili tudi soigralci in tekma je bila predčasno končana. Dogodek je v naslednjih dneh precej odmeval v italijanskih in tudi tujih medijih.

»Ko se je to zgodilo, so vsi odreagirali pozitivno. Soigralci so me podprli, saj so se mi takoj pridružili, ko sem zapuščal igrišče. Tudi ko sem ob žaljivkah vzel v roko žogo in jo brcnil na tribuno z nestrpnimi navijači, so normalni navijači na stadionu vstali in mi ploskali,« se januarskega dogodka s prijateljske tekme spominja Boateng, ki je nato razmišljal celo o odhodu iz Italije.

»Rasistično zmerjanje zelo boli, občutiš emocije, ki se jih niti ne da opisati. Po dogodkih na tekmi s Pro Patrio sem bil zelo razočaran, občutil sem veliko frustracijo, bil pa sem tudi zelo besen. Takrat sem bil prepričan, da bom zapustil Italijo, a po nekaj dneh sem se le uspel nekoliko pomiriti, odkril pa sem tudi veliko željo v sebi, da se želim boriti proti rasizmu,« pravi Boateng, ki je nato marca postal član posebne Fifine delovne skupine za boj proti rasizmu v nogometu.