"Vesel sem, da imamo v nogometu takšno osebnost," je po sestanku dejal Blatter.

Boateng je bil tisti, ki je v Italiji doslej najglasneje opozoril na rasizem v nogometu. Njegova protestna akcija, ko je januarja zaradi žalitev navijačev skupaj s soigralci Milana zapustil nogometno igrišče med prijateljsko tekmo z drugoligaško ekipo Pro Patrio iz predmestja Milana, je sprožila številne odzive in razmišljanja o stanju italijanskega nogometa na področju rasizma.

"Njegov odhod z igrišča je bil kot potres. A vseeno, naj je bila poteza še tako močna, ni prava rešitev za rasistične dogodke," je še dodal Blatter. Predsednik Fife se zavzema za udarce klubom na športnem in finančnem področju, poleg denarnih kazni tudi odvzem točk ali celo nazadovanje v nižjo raven tekmovanja. "Rad bi bil del skupine. Želim pomagati in verjamem, da bo prihodnost pozitivna brez teh senc," pa je po dogovoru dejal temnopolti igralec.

Nazadnje je negativno izkušnjo doživel tudi njegov soigralec, italijanski temnopolti zvezdnik Mario Balotelli, ki so ga navijači tekmecev na mestnem derbiju v Milanu žalili in mu mahali z napihljivimi bananami. Zaradi teh incidentov je moral Inter italijanski nogometni zvezi odšteti 50.000 evrov.

Interjevi navijači so se spravili tudi nad temnopoltega igralca tekmeca v evropski ligi Tottenhama; žalitve Emmanuela Adebayorja zdaj preiskuje evropska nogometna zveza Uefa, ki je nedavno z dvema tekmama pred praznimi tribunami kaznovala tudi rimski Lazio.