Razlog za predčasen konec »prijateljskega« srečanja je bilo rasistično zmerjanje domačih navijačev, ki so žalili temnopolte igralce iz vrst Milana, ti pa tega niso prav dolgo prenašali.

Milanov četverec Emanuelson, Niang, Muntari in Boateng so bili vse od začetka tekme tarče žaljivk s tribun, v 26. minuti pa je imel Boateng tega dovolj. Med igro je vzel žogo v roke in jo jezno brcnil na tribuno proti skupini, iz katere je prihajalo zmerjanje, nato pa je slekel dres in odkorakal proti slačilnici. Ni dolgo trajalo, ko so se mu pridružili ostali igralci in trenerji Milana, ki so podprli svojega zvezdnika, tekmo pa predčasno končali.

Trener rdeče-črnih Massimiliano Allegri je po tekmi za Gazetta dello Sport povedal, da je ob dogodku razočaran in žalosten, odločitev, da so vsi skupaj odkorakali z igrišča in s tem izkazali podporo svojemu in vsem ostalim temnopoltim igralcem, pa se mu zdi edina pravilna.

»Vse od začetka tekme so nas navijači z neprimernim obnašanjem jezili. V takšni atmosferi nismo mogli tekme več nadaljevati, z odhodom z igrišča pa smo želeli poslati jasno sporočilo,« pa je po tekmi dejal kapetan Milana Massimo Ambrosini.

Boateng se je kmalu po tekmi oglasil na twitterju, kjer je zapisal: »Sramotno je, da se takšne stvari še vedno dogajajo … #ZaVednoUstavimoRasizem«