Španskemu strategu na klopi modrih včeraj kljub zmagi ni bilo do slavja. Ponovno so ga namreč razjezili navijači Chelseaja, ki so ga tudi tokrat med tekmo žalili, tako kot to počnejo, vse odkar je Benitez novembra na trenerskem mestu zamenjal Roberta Di Mattea. Privrženci kluba s Stamford Bridgea nikakor ne želijo pozabiti na žaljivke, ki jih je Chelseaju Benitez namenil pred leti, ko je vodil Liverpool.

Da se situacija očitno ne bo spremenila na bolje, je naposled spoznal tudi Španec.

»V klubu so mi ob prihodu dali le naziv začasnega trenerja, kar je bila velika napaka. Po koncu sezone bom zapustil Chelsea in z menoj ne bo nihče več izgubljal časa. Toda del navijačev, ki neprestano navija proti meni in proti ekipi, nikomur ne pomaga in le uničuje ugled kluba. Namesto da izgubljajo čas s takšnim početjem in ustvarjanjem žaljivih transparentov, bi morali podpirati ekipo in pomagati ustvarjati dobro vzdušje na Stamford Bridgeu. Ti navijači morajo razumeti, da njihovo početje ni pravo in le ustvarja dodaten pritisk na moštvo. Če bodo s tem nadaljevali, bodo prihodnjo sezono morda ponovno morali gledati tekme evropske lige namesto lige prvakov,« je po včerajšnji tekmi jezno razlagal Benitez.

»Sem profesionalec in bom svoje delo opravil do konca. Toda trener je trener, ne glede na to, če je v moštvu en mesec ali sedem, saj to ni pomembno. Ljudje, ki vodijo klub, vedo, da dajem vse od sebe. V nogometu sem že 26 let in sem v tem času osvojil ligo prvakov, FA pokal, italijanski superpokal, dvakrat špansko prvenstvo, … imam devet lovorik!« je zaključil nejevoljni Benitez.