Po grenkem nedeljskem porazu (Chelsea je imel pri izidu 0:0 v drugem polčasu enajstmetrovko, a jo je Frank Lampard zapravil, nato pa je City zadel in zmagal) se je zaostanek Chelseaja za vodilnim Unitedom povečal že na velikih 19 točk, vse dlje (7 točk) pa je tudi drugouvrščeni City. Z nadaljevanjem slabih rezultatov se povečuje tudi nezadovoljstvo zahtevnih navijačev, vzdušje pa ni nič boljše niti v pisarnah vodilnih mož kluba ali v slačilnici.

Da stanje v moštvu ni rožnato, dokazuje tudi včerajšnji incident na treningu nogometašev Chelseaja, ko je po poročanju angleških medijev prišlo do hudega spora med kapetanom Johnom Terryjem in trenerjem Rafaelom Benitezom.

Kot je za otoške medije povedal eden od nogometašev, ki je želel ostati neimenovan, je do spora prišlo na začetku treninga, ko je Benitez sklical igralce k sebi, da bi se pogovorili o nedeljskem porazu. Španski strateg naj bi bil nato precej oster z besedami, kar pa ni naletelo na dober odziv Terryja, ki sicer na tekmi po odločitvi trenerja sploh ni igral.

»Bilo je zelo napeto. Obema je prekipelo in vse skupaj se je sprevrglo v hud prepir,« je dejal neznani igralec modrih, ki je bil prisoten neljubim scenam na treningu.