Pred pripravljalno bazo Chelseaja so izobešeni transparenti, ki nasprotujejo imenovanju Beniteza za trenerja. Španec se je navijačem ''modrih'' zameril, ko si je kot trener Liverpoola (vodil ga je med letoma 2004 in 2010) v svojih izjavah večkrat privoščil Londončane.

“Chelsea? Nikoli ne bi vodil te ekipe. Zame v Angliji obstaja le en klub in to je Liverpool,“ je leta 2007 izjavil Benitez, ki pa ni bil prizanesljiv niti do navijačev Chelseaja: “Samo mahajo z neumnimi zastavicami. Nimajo nobene strasti. Liverpoolovi navijači pa navijajo s srcem in ne potrebujejo nobenih zastavic.“

Pet let kasneje je Benitez včeraj vendarle sedel na klop kluba, ki ga nikoli ne bi vodil. Navijači Chelseaja nad to novico niso bili niti najmanj navdušeni. A Španec se z njimi očitno ne obremenjuje preveč.

“Nimam se za kaj opravičevati. Takrat ni šlo za to, da sem žalil Chelsea, bil sem le v drugem klubu in sem branil njegove barve. Če bi bil jaz navijač, bi tudi želel, da se moj trener bori za moj klub. Lahko analizirate vsako mojo takratno izjavo, a to ni bistvo. Pomembno je vedeti le to, da sem se boril za svoj klub, ki se je v polfinalu lige prvakov srečal z zelo težkim nasprotnikom (Liverpool je takrat Chelsea izločil po enajstmetrovkah, v finalu pa kasneje izgubil proti Milanu, op. a.),“ se je Benitez spominjal dogodkov iz leta 2007.

Benitez se je tudi že prvič sestal z igralci Chelseaja. Ob ponovnem srečanju s Fernandom Torresom je prepričan, da ga bo lahko spravil nazaj v dobro formo: “Videl sem veliko igralcev s pravim pristopom. Torres je bil eden od njih. Mislim, da mu bom lahko pomagal najti staro formo. Gre za odličnega igralca in s pravim pristopom lahko zopet začne redno zadevati. Sam dobro vem, kako dober je lahko.“