Komaj 21-letni Brazilec se je Chelseaju pridruži letos poleti iz brazilskega Internacionala, Angleži pa so zanj odšteli 25 milijonov funtov. Po sinočnji predstavi sodeč, se je nakup mladeniča izkazal za zadetek v polno, saj je na svojem debiju v ligi prvakov v pičlih dveh minutah z dvema izjemnima zadetkoma na kolena uspel spraviti enega najboljših vratarjev na svetu Gianaluigija Buffona.

"To je bil izjemen debi zanj. Zdelo se mi je pravilno, da ga uvrstim v prvo postavo. Opravil je odlično delo v taktičnem smislu, zabil dva gola, od tega je bil eden zares čudovit. Nekaj časa moramo še delati z njim, a mislim, da je bila njegova predstava glede na informacije, ki smo mu jih dali, dobra. Lepo je videti, da imamo igralca takega kova v naši ekipi. Je velik talent, a ne smemo pozabiti, da je še vedno mlad," po tekmi zadovoljstva nad predstavo Oscarja ni skrival Di Matteo.

Navdušil tudi Juventusovega trenerja

Brazilski reprezentant je bil igrišče zaradi poškodbe gležnja sicer primoran zapustiti pred sodnikovim žvižgom, a verjame, da zaradi tega ne bi smel biti predolgo oddaljen od nogometnih zelenic." Malce je otečen, vendar bo jutri že v redu,“ je manjšo nevšečnost pokomentiral nogometaš, ki ni skrival navdušenja nad prikazano predstavo."Sem izjemno vesel, da sem zadel na svojem debiju. Oba gola sta bila izjemna, na kar sem zelo ponosen. Ne zabijam pogosto tako lepih golov. Včasih mi uspe, a ne vedno."

Ob predstavi Oscarja ni ostal ravnodušen niti trener stare dame Massimo Carrero in mlademu Brazilcu namenil nekaj spodbudnih besed. "Njegov drugi gol je bil izjemen. Gre za zelo nadarjenega nogometaša," je dejal strateg in dodal: "Lahko bi zmagali, ali pa izgubili. To je nogomet. Veseli me, da smo dokazali, da lahko igramo na tako visoki evropski ravni."

Messi se je izenačil z Raulom

Veliko težje, kot je bilo sprva pričakovati, so na uvodni tekmi lige prvakov do zmage prišli španski podprvaki iz Barcelone. Na Nou Campu je moskovski Spartak do 72. minute celo vodil, nato pa je v razmiku osmih minut dvakrat udaril najboljši strelec pretekle sezone lige prvakov Lionel Messi in domačemu moštvu zagotovil tri točke.

"Ni lahko dobiti tekme, na kateri se nasprotnik ves čas brani. Imajo zelo hitre napadalce, zelo dobri pa so tudi v igri iz protinapada,“ je srečanje pokomentiral argentinski zvezdnik, ki je še na svojem 14. srečanju v ligi prvakov dosegel dva gola ter se tako na vrhu izenačil z napadalcem Raulom.


Lionel Messi ( Foto: AP)

Pique bo morda manjkal na el clasicu, a ima vseeno razlog za zadovoljstvo

Zmago Kataloncev je nekoliko pokvarila poškodba Gerarda Piqueja, ki je zaradi zvina desne noge igrišče zapustil že po dvanajstih minutah igre. "Velika škoda, da se je Pique poškodoval, je zelo pomemben igralec za našo ekipo tako kot Carles Puyol," je o poškodbi soigralca še povedal Messi.

Branilec bi lahko bil z igrišč odsoten od dva do tri tedne, kar pomeni, da bi utegnil manjkati na prvenstveni tekmi proti madridskem Realu 7. oktobra.

A vsaj v zasebnem življenju ima Pique razlog za zadovoljstvo. Njegovo dekle, 35-letna kolumbijsko pop zvezdnica Shakira, je namreč prek svoje spletne strani včeraj sporočila, da pričakujeta prvega otroka.


Gerard Pique in Shakira (Foto: Reuters)

Pedantni Heynckes

Vlogo favorita so sinoči na Alianz Areni upravičili tudi evropski podprvaki iz Münchna. Bayern proti Valencii ni imel pretirano težkega dela in je tekmo zasluženo dobil z 2:1. Zmagi navkljub pedantni trener Bavarcev Jupp Heynckes s predstavo svojih varovancev ni bil povsem zadovoljen.

"Skupno gledano, smo odigrali samozavestno. Kot ste se lahko prepričali, je Valencia zelo dobro organizirano moštvo. Ni nam bilo lahko, vseeno pa bi morali na sredini igrišča vršiti večji pritisk, prav tako pa bi lahko bili nekoliko bolj drzni v napadu.“

Preberite si tudi: Messi preprečil senzacijo na Nou Campu, Juventusu remi proti prvakom