Koliko je Tottenham odštel za nekdanjega člana Fulhama niso razkrili, britanski mediji pa omenjajo znesek šestih milijonov funtov. Za Dempseyja sta se zanimala tudi Liverpool in Aston Villa, a na koncu je napadalec pristal na White Hart Lanu.

Lloris, ki je na Otok prišel iz francoskega Lyona, je z Londončani podpisal štiriletno pogodbo, 25-letnik pa je Tottenham stal osem milijonov funtov.

Blizu prihoda v Tottenham je bil tudi portugalski reprezentančni vezist Joao Moutinho. Njegov trenutni delodajalec Porto in vodstvo angleškega kluba sta se že dogovorila za višino odškodnine, a do prestopa ni prišlo, ker se nogometaš in kluba nista uspela dogovoriti o podrobnostih pogodbe.

Essien v Real Madrid, Diarro v Anži

Španski nogometni velikan Real iz Madrida je v petek svoje vrste okrepil z ganskim reprezentantom Michaelom Essienom. Slednji bo za kraljevi klub igral kot posojen nogometaš angleškega Chelseaja. Španci pa so prodali Francoza Lassano Diarraja, ki je nov član ruskega kluba Anži Mahačkala.

Devetindvajsetletni Essien je za londonski klub v sedmih sezonah zbral 247 nastopov in 25 golov, v zadnjih dveh letih pa so ga pestile številne poškodbe. Chelsea, aktualni prvak lige prvakov, je za Ganca avgusta 2005 Lyonu odštel 24,4 milijona funtov.

Španski prvak Real je na zadnji dan prestopnega roka prodal Diarraja, ki bo v prihodnje igral za ruski Anži Mahačkalo. Defenzivni vezist se leta 2009 iz angleškega Portsmoutha v Španijo preselil za 20 milijonov evrov, Anži pa je poročanju medijev zanj odštel pet milijonov evrov.