Mariborski nogometaši so si želeli z zmago končati evropsko pot, toda to jim ni uspelo. V ne preveč razburljivi tekmi na stadionu St. Andrew's je dvoboj, ki za slovenske prvake sicer ni imel tekmovalnega pomena, saj so bili že pred zadnjim krogom prikovani na zadnje mesto skupine H, odločil gol Adama Rooneyja iz 24. minute. Iz te skupine sta sicer med 32 najboljših v tem tekmovanju napredovala Braga in Brugge, ki sta se na medsebojni tekmi razšla z 1:1.

Tekma v uvodnih minutah ni navdušila. Angleži so bili več pri žogi, vendar jim ni uspelo izvesti nevarne akcije. Še najbolj so zapretili po prostem strelu Davida Murphyja v 14. minuti, ko je žoga zadela živi zid, spremenila smer, a končala nad prečko mariborskega gola. Po tem so se odločneje v napad podali gosti, najprej je Marcos Tavares z 20 metrov meril preveč po sredini vrat, tri minute pozneje pa je Jovan Vidović z glavo malce zgrešil cilj.

V 24. v minuti so domačini povedli. Nathan Redmond je podal z desne strani, Adam Rooney pa je povsem neoviran iz bližine z glavo ukanil Jasmina Handanovića. Tudi po zadetku so bili Angleži za odtenek boljši tekmec, vendar v napadu niso bili posebej konkretni. V 44. minuti so po dolgem času zapretili Štajerci, toda strel Željka Filipovića z dobrih 20 metrov ni bil velik izziv za domačega vratarja Colina Doyla.

Uvod drugega polčasa spet ni bil prav nič spektakularen. Ekipi sta še bolj budno pazili na vrzeli, igra je večinoma potekala na sredini igrišča, kar je pomenilo igro praktično brez vsakršne nevarnosti za ena ali druga vrata. Trener gostov Darko Milanič je svojo ekipo za zadnjih 20 minut osvežil z Agimom Ibraimijem in Etienom Velikonjo, nato je vstopil še Dejan Trajkovski, toda niti to ni pomagalo h konkretnejšim akcijam.

V 74. minuti so imeli po dolgem času lepo priložnost gostitelji, ko se je po kotu pri strelu z glavo spet znašel dokaj neoviran Rooney, a se je izkazal Handanović, ki ga je v 86. minuti po močnem strelu Redmonda rešila vratnica. To pa je bila tudi zadnja priložnost na tekmi.

* Skupina H:
Brugge - Braga 1:1 (0:0)
Birmingham City - Maribor 1:0 (1:0)

- lestvica:
1. Brugge 6 3 2 1 12:9 11
2. Braga 6 3 2 1 12:6 11
3. Birmingham City 6 3 1 2 8:8 10
4. Maribor 6 0 1 5 6:15 1