Vnovičen poraz Madridčanov na Santiagu Bernabeu proti Kataloncem ni pozitivno vpliva na Mourinhevo priljubljenost. Čeprav se lahko galaktiki v španskem prvenstvu na vrh vrnejo že v soboto proti Sevilli, je njihove navijače neuspeh na el clasicu pošteno potrl in ujezil.

Četudi je do konca sezone še zelo daleč in Real igra vse prej kot slabo, je zaradi številnih kritik v bran Mourinhu sedaj moral stopiti tudi predsednik kluba Perez. "Podpis pogodbe z Mourinhem je bila moja najboljša predsedniška odločitev do sedaj. Poleg že znanih vrlin je dokazal, da se ne predaja, ne glede kako velik je izziv. Po osmih letih razočaranj smo ponovno prišli v polfinale lige prvakov, Cristiano Ronaldo je osvojil zlati čevelj, Iker Casillias zlato rokavico, Mourinho je bil izbran za najboljšega trenerja leta in kar je najpomembneje, osvojili smo španski pokal,“ je uspehe kraljevega kluba po prihodu Mourinha naštel Perez.

Za končno sodbo o tem ali imajo prav kritiki 47-letnega trenerja ali Perez, je še veliko prezgodaj. Kdo je imel prav, bo tako bržčas znano šele po koncu sezone, usoda Mourinha pa bo takrat v veliki meri odvisna tudi od njegove priljubljenosti pri navijačih belega baleta.