Na tekmi v Houstonu je bila odločilna tretja četrtina. Gostje so ob polčasu še vodili za točko, tretji del pa so gostitelji dobili s 27:18 in razliko nato še povečali. Najboljši v domači vrsti je bil Kyle Lowry z 32 točkami in devetimi asistencami, Luis Scola je dodal 26 košev in devet skokov. Za poražence je Al Jefferson s 23 točkami in 11 skoki dosegel takoimenovani dvojni dvojček, Paul Millsap je dosegel točko manj.

V New Jerseyju je bil ključni igralec Milwaukeeja Turek Ersan Ilyasova, ki je dosegel kar 29 točk. Zmaga gostov ni bila vprašljiva, saj so ti po treh četrtinah vodili že za 14 točk, a so gostiteljem na koncu dovolili, da razliko znižajo. Deron Williams je za poražence dosegel 26 točk.

"Pred dvema dnevoma smo igrali v Orlandu in izgubili v zadnji minuti. Tudi tokrat so se nam malo približali, ampak smo tekmo končali, kot je treba. Vedno je lepo zmagati. Jutri imamo spet Orlando, tako da ne smemo dolgo razmišljati o tej tekmi," je dejal Beno Udrih, ki je proti New Jerseyju igral malce dlje od njegovega povprečja v tej sezoni, ki je bilo do nedelje 16,5 minut na tekmo.

Udrih je skušal tudi pojasniti, zakaj letos igra precej manj kot v pretekli sezoni: "Še sam ne vem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Treba je ostati pozitiven. Bliža se rok za zamenjave klubov in ne vem, kaj bodo naredili z menoj. Lahko se zgodi tudi kakšna zamenjava. Sicer sem s svojim klubom zadovoljen, razen seveda minutaže, ki bi si je želel več."

Dosežek večera je uspel Kevinu Durantu, ki je za zmago Oklahome nad Denverjem po podaljšku s 124:118 dosegel osebni rekord in najvišji točkovni izkupiček v ligi NBA v tej sezoni - 51 točk. Durant je v rednem delu s trojko in zabijanjem poskrbel za podaljšek, odlično pa je nastopil tudi njegov soigralec, temnopolti španski reprezentant Serge Ibaka, ki je zbral 14 točk, 15 skokov in 11 blokad. Na drugi strani je Russel Westbrook za Oklahomo dosegel 40 točk.

Naslovnice športnih medijev v ZDA še naprej polnijo prerojeni košarkarji New Yorka, ki so tokrat znova po zaslugi Jeremyja Lina premagali aktualne prvake iz Dallasa. Lin je bil z 28 točkami in 14 podajami osrednja figura dvoboja, ki je povsem zasenčil 34 točk Dirka Nowitzkega. Lin je po tekmi javno prosil novinarje naj vsaj malo pustijo na miru njegove sorodnike v Tajvana, saj ti komaj prenašajo izredno zanimanje javnosti po njegovih izjemnih predstavah v New Yorku.

Vodilna ekipa lige je postal Miami, ki je z 27 točkami Dwyanea Wada in 25 LeBrona Jamesa premagal Orlando. Predstavo Heata, ki se je povzpel na 25-7 si je ogledal tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton. Najslabša ekipa lige pa je še naprej Charlotte, ki je v Indiani doživela že sedemnajsti poraz v zadnjih osemnajstih nastopih.