Športni komentatorji na drugi strani Atlantika so za košarkarski fenomen, ki je obnorel cel svet, skovali tudi nov angleški izraz. Za navdušenje in manijo povezano s košarkarjem so skovali v slovenščino neprevedljivo skovanko "Linsanity" (priimek košarkarja in izraz za blaznost, angleško insanity). Sin tajvanskih izseljencev v ZDA in diplomant Harvarda je bil še nedavno skorajda popolni neznanec. Po sedmih zaporednih tekmah s prek 20 točkami, ki so vodile v sedem zmag New York Knicks, je 23-letnik zablestel kot nov košarkarski zvezdnik.

Svojo priložnost bo dobil tudi v sklopu spektakla prihodnji teden ob tekmi vseh zvezd lige NBA v Orlandu. Lin bo igral v košarkarskem izzivu mladih zvezdnikov (Rising Stars Challenge). Na zdaj zelo znanega rojaka so ponosni tudi v domovini njegovih staršev Tajvanu. V tamkajšnjem okraju Changhua, iz katerega izhajata Linova starša, so se odločili Linu podeliti naziv častnega občana. "Lin je ponesel slavo Changhuaja po svetu in je ponos Tajvana," je v obrazložitvi pojasnil tamkajšnji lokalni veljak.

Na Tajvanu ter tudi na celini na Kitajskem je liga NBA dobila nov val priljubljenosti. Številna tajvanska podjetja zdaj želijo čim prej unovčiti veliko priljubljenost športnika. Po njemu so začeli poimenovati športne pijače, porast vplačil pa je doživela tudi tajvanska športna loterija, ko Tajvanci kot nori vplačujejo stave na zmago New York Knicks.