Lastniški vstop Vučićevića v Drogo Kolinsko je posledica dogovora, da Droga Kolinska od njega odkupi manjšinske deleže v hčerinskih podjetjih v družbi Grand Prom in Soko Štark, ki so del skupine Droga Kolinska. »Na podlagi pogodbe pa mora Vučićević del kupnine nameniti za nakup novoizdanih delnic Droge Kolinske. Gre za 735.447 delnic po ceni 16 evrov za delnico, kar je skupaj 11,76 milijona evrov,« razlagajo v Drogi Kolinski. Ker Droga Kolinska ne razpolaga z lastnimi delnicami, je bilo mogoče ta del plačila izvesti samo z izdajo novih delnic oziroma z dokapitalizacijo, dodajajo.

Spomnimo, da je Droga Kolinska leta 2005 za 75-odstotni delež družbe Grand Prom plačala Vučićevićevemu podjetju NCA Investment Group 58 milijonov evrov, pred kratkim pa je od njega odkupila še preostali delež Grand Proma. Za nakup tega deleža je konec lanskega leta izdala za 30 milijonov evrov obveznic, ki sta jih med 16 vlagatelji kupila tudi Kapitalska in Slovenska odškodninska družba.

V Drogi Kolinski še pojasnjujejo, da zaključujejo lastniško konsolidacijo vseh hčerinskih podjetij, ki se uvrščajo v skupino Droga Kolinska.