Dejal je še, da naj bi o tem poročal nek časopis, ki vse od svoje ustanovitve zagovarja sporne metode tajnih služb. "Če bi bilo to res, potem se mi zdi, da bi to bil nezaslišan škandal. Predstavljajte si, da bi tajna služba prisluškovala pogovoru Boruta Pahorja s predsednikom avstrijske vlade. Ne vem, kaj bi opozicija počela v tem primeru," je dejal Janša.

Izrazil je tudi upanje, da prisluškovanja vseeno ni bilo, vendar pa časopisa, ki je poročal o domnevnem prisluškovanju, ni bral. Reagirati samo na časopisne članke, še posebej če gre za omenjeni časopis, je nesmiselno, je še dodal Janša.

Sanader: Janša se je le ujel v to mrežo

Predsednik hrvaške vlade Ivo Sanader je v Zagrebu danes zatrdil, da ne verjame, da je Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) prisluškovala njemu. Glede na informacije, ki so se pojavile v nekaterih slovenskih medijih pa pričakuje, da bosta bivša slovenska vlada in njen premier pojasnila takratno dogajanje.

Dejal je, da sta se z Janšo leta 2004, ko je bil še v opoziciji veliko pogovarjala, tako kot se pogovarjata tudi sedaj, ko oba vodita vladi. "Če so nama prisluškovali, potem je šlo verjetno za to, da so prisluškovali Janši in s tem tudi vse tiste, ki so z njim komunicirali. Dvomim, da so prisluškovali hrvaškemu premieru, Janša pa se je le ujel v to mrežo," je dejal Sanader in pri tem izrecno poudaril, da gre zgolj za informacije, da so to le njegove domneve in da ne želi nikogar obtoževati.

Vlada odpravila na stotine birokratskih ovir

Janša je še povedal, da je vlada od začetka mandata leta 2004 pa do danes odpravila na stotine birokratskih ovir. Prav tako je vlada uvedla korenito reformo davčnega sistema, ki je omogočila, da so se davki prvič v zgodovini samostojne Slovenije znižali in se bodo zniževali še naprej, je poudaril.

Pojasnil je tudi, da je slovenski davčni sistem pregleden in enostaven, vlada je sprejela tudi vrsto ukrepov, ki so izboljšali poslovno okolje, v katerem so nastala mala in srednja podjetja, ki opravljajo med drugim posle za ameriško Naso in evropsko letalsko industrijo. Po oceni Janše se je pocenilo tudi funkcioniranje države, saj se je prvič v zgodovini samostojne Slovenije zajezilo zaposlovanje v državni upravi.

Opozicija brez alternativnega programa

Dodal je tudi, da je slovenska vlada že na začetku svojega mandata sprejela paket gospodarskih in socialnih reform, ki so omogočile gospodarsko rast. Vlada se je, tako Janša, lotila tudi decentralizacije države z ustanovitvijo pokrajin, ki bi morale biti po njegovem mnenju ustanovljene že pred desetletjem. Ker pa Slovenija ni imela pokrajin, so se določena območja države razvijala hitreje od drugih, je opozoril.

Meni tudi, da opozicija v času reform ni predstavila nobenega alternativnega programa, reformi trga dela pa je namenila le dve novinarski konferenci. Kot je dejal, stranka mora obdržati moralno linijo, ki jo jo imela ves čas svojega obstoja, ne glede na to, ali je bila v vladi ali opoziciji. Poudaril je tudi, da cilj stranke ni oblast za vsako ceno oz. zmaga na volitvah, njihov cilj je splošno dobro. Janša je tudi zavrnil očitke, da je SDS militaristična, nestrpna in revanšistična stranka, ki ne sprejema novosti in kritik.