Premier Janša je takrat rekel: "Stvar je sporna sama po sebi, ker mobilne naprave za prisluškovanje mobilnim telefonom ni mogoče nadzorovati." Kasneje je predsednik vlade o napravi javno govoril še enkrat in rekel, da je 100-odstotno dokazljivo, da Sova s takšno napravo razpolaga, čeprav nima pristojnosti za prisluškovanje slovenskim državljanom. Iz tega bi lahko sklepali, da je Sova nelegalno prisluškovala slovenskim državljanom. Premiera smo prosili za dokaze, vendar jih ni navedel. Prav tako smo ga (glede na težo njegovih navedb) prosili, da javnosti razkrije, kateri državni organi razpolagajo s takšnimi mobilnimi napravami, in naj razkrije njihovo uporabo, saj je glede na povedano mogoče sklepati, da te naprave neposredno ogrožajo človekove pravice. Premier Janša je namreč posebej poudaril, da teh naprav ni mogoče nadzorovati. Iz kabineta predsednika vlade smo dobili odgovor, naj se obrnemo na Sovo.

Sovi smo nato poslali vprašanja, vendar so nam odgovorili, da je vse v zvezi s tajnim pridobivanjem podatkov označeno z oznako zaupnosti.

Nato smo uporabili zakonsko možnost in na podlagi izjav premiera Janše Sovo pozvali, naj z vseh podatkov o mobilni napravi umakne oznako zaupnosti, saj obstaja sum, da so z napravo (bile) nezakonito kršene temeljne človekove pravice. Direktor Sove Matjaž Šinkovec nam je včeraj odgovoril, da je ugotovil, da je stopnja tajnosti ustrezno določena.

Glede na to, da je o napravi na televiziji govoril predsednik vlade, Sova pa o njej ne želi dati nobenega podatka, ker so tajni, zdaj ni jasno, ali so bile navedbe premiera Janše pretirane ali pa Sova ne priznava njegovih ugotovitev, da je takšna naprava sporna že sama po sebi, ker je ni mogoče nadzorovati.