S sodelovanjem z županom Zoranom Jankovićem so zadovoljni, saj jim je odobril prošnjo za priklop na električno omrežje, ki pa ga zaradi težav s sosedi še vedno nimajo.

Zoran Janković je v predvolilni kampanji napovedal, da bodo v njegovem mandatu tovarno adaptirali v sodobna stanovanja, v pritličju pa bodo lokali. "Obiskal nas je nekaj dni po izvolitvi in dogovorili smo se, da lahko do uresničitve teh načrtov ostanemo v tovarni," pravijo rogovci, ki računajo, da bodo v prostorih lahko ostali skoraj ves županov mandat. "Županovi načrti so v nasprotju s prostorskim aktom, ki tu predvideva kulturno dejavnost, zato je treba najprej spremeniti akt. Poleg tega se tovrstni projekti pripravljajo zelo dolgo," je povedala arhitektka Ivana Antolovič, ki deluje v Rogu. Drugi pa so vedeli povedati, da je župan obljubil, da lahko še najmanj tri leta ostanejo v Rogu. "Seveda so bili vsi ti dogovori neuradni. Uradno nismo v zadnjem času izvedeli nič novega," še pravijo v Rogu.

Podžupan Jani Möderndorfer je povedal, da za zdaj ne načrtujejo spreminjanja prostorskih aktov: "Dolgoročno gledano si na tem mestu predstavljamo evropski center kulturnih umetnosti. Prostor je eliten in takšen mora tudi ostati." Po njegovih besedah načrtov, kam se bodo preselili skvoterji, še ni. "Tisti, ki jim bodo novi kulturni programi ustrezali, bodo lahko ostali," je še dodal.