Nova razprava o Šumiju se je razvnela, ker je župan Zoran Janković na januarsko sejo mestnega sveta uvrstil Jazbinškov predlog, da urbanistično pogodbo za Šumi razveljavijo, saj naj bi vsebovala laži.

Jazbinšek trdi, da R. E. Invest ni lastnik vseh zemljišč, ta je zagotovil, da je kupil vse parcele, saj so tudi že "v zemljiški knjigi vknjiženi predlogi vpisa oziroma zaznamki lastništva zemljišč", je pojasnila Žorževa. Prav tako ni res, da je v urbanistični pogodbi zapisano, da bo breme manjkajočih parkirišč prevzela Mestna občina Ljubljana, saj "parkirišča sploh niso predmet te pogodbe, v prostorskem aktu za Šumi jasno piše, da mora investitor zagotoviti manjkajoča parkirišča", je še povedala Žorževa.

Svetniške skupine, ki bodo konec januarja znova odločale o usodi Šumija, se še niso odločile, ali bodo podprle Jazbinškov predlog. Odločilno vlogo bodo tudi tokrat imeli svetniki na listi Zorana Jankovića, ki imajo v mestnem svetu večino. "O podpori se bomo odločili sredi meseca na seji kluba," je povedal njegov vodja Aleš Čerin. Enako bodo storili tudi v SDS, LDS in SD. Politika je do zdaj podpirala projekt Šumija, medtem ko je stroka imela veliko pripomb. Arhitekti so očitali, da so kinodvorane samo dobra pretveza za gradnjo sto luksuznih stanovanj na idilični lokaciji v središču mesta, ki bodo stala več milijonov evrov.

Projekt Šumi bo investitorja R. E. Invest, hčerinsko družbo KD Group, stal okoli 50 milijonov evrov. Graditi naj bi ga začeli spomladi, saj bodo januarja vložili vlogo za gradbeno dovoljenje, je napovedala Žorževa. "Če bo vloga popolna, bo prosilec dovoljenje dobil najkasneje v dveh mesecih, postopek se lahko zavleče, če mora prosilec vlogo dopolniti ali če v postopku sodelujejo tudi stranski udeleženci," je pojasnila Tjana Matjašič - Prijič, vodja upravne enote Center.