Podobno so v MOL napovedali že pred letom dni, a je vse ostalo le pri besedah. Tudi v proračunu so velik del od 540.000 evrov velike pogače za obnovo kulturnih objektov namenili za Kino Šiška, a očitno bo denar ostal neporabljen v mestni blagajni.

Projekt prenove kina Šiška, ki so ga med prvimi kinodvoranami v Ljubljani zaprli že pred petimi leti, so v MOL prijavili tudi na razpis Norveških skladov. Nekdanji vodja oddelka za kulturo MOL Tomaž Brate je poleti napovedal, da bodo najkasneje oktobra izvedeli, ali so za projekt dobili evropska sredstva. Na začetku decembra pa v MOL še vedno niso vedeli, ali so jih, saj jih o tem "še nihče ni uradno obvestil", je pojasnila nova načelnica oddelka za kulturo Jerneja Batič. Konec decembra pa je Batičeva povedala, da je projekt prenove zdaj na poti v Bruselj, saj ga je služba vlade Republike Slovenije za evropske zadeve uvrstila na prednostno listo projektov, ki so jo posredovali uradu za finančne mehanizme. Rezultati tega razpisa naj bi bili znani v drugi polovici aprila 2007.

Kljub nejasnostim v zvezi z evropskimi sredstvi naj bi se prenova začela in končala leta 2007, saj je Center sodobnih umetnosti, ki bo gostil glasbene in plesno-scenske kulturne dogodke, eden od projektov, ki jih je v predvolilnem programu obljubil župan Zoran Janković. Koliko bo prenova stala, v MOL še ne morejo povedati, saj še niso pripravili proračuna. Prav tako še ne vedo, kdo ga bo vodil, saj bodo za programskega upravljavca objavili javni razpis, je še dodal Kos.