Tekma je potekala pri temperaturah pod ničlo, v težkih razmerah pa je dolgo kazalo, da se bolje znajdejo domači, saj so imeli nekoliko več od igre in lepše priložnosti.

Rubin je prvi polčas dobil z golom Nachota, ki je od daleč zadel v 43. minuti, Handanović pa bi lahko bolje posredoval, saj je žogo v gol pospremil le s pogledom.

V drugem polčasu so Mariborčani poskušali spremeniti potek dogodkov, a se jim je poznala odsotnost najboljših dveh napadalcev, zato so le stežka prihajali do priložnosti. Ko je že vse kazalo, da se jim v petem nastopu obeta še četrti poraz, pa je Mezga zadel z roba kazenskega prostora in poskrbel za izenačenje. Vijoličasti so na tekmi sprožili le en strel v okvir domačih vrat, a je bilo to dovolj za točko, ki jih vsaj do 23. ure, ko se bo končala druga tekma v skupini, ohranja v igri za drugo mesto in napredovanje. Za ohranitev teh možnosti Wigan doma ne sme premagati Zulteja.

V zadnjem krogu bodo Mariborčani gostili Wigan.

Rubin – Maribor 1:1 (1:0)


Strelca: Natcho 43.; Mezga 86.



Postavi:


Rubin: Rižikov, Mavinga, Marcano, Šaronov, Natcho, Torbinski, Kisljak, Eremenko (M'Vila 74.), Kulik, Rjazancev (Rondon 61.), Prudnikov (Mukhamečin 61.)


Maribor: Handanović, Viler, Arghus, Rajčević, Milec, Filipović, Mertelj (Cvijanović 77.), Bohar (Zahović 83.), Dervišević (Črnic 64.), Mezga, Fajić



Drugi polčas:


90' – V zaključku tekme so Mariborčani brez težav odbili napade domačih in osvojili točko.


86' – 1:1 – Mariborčani se niso predali in so pet minut pred koncem igralnega časa prišli do izenačenja. Po podaji iz kota in posredovanju ruske obrambe se je žoga odbila na rob kazenskega prostora, kjer jo je pričakal Mezga in jo s takojšnjim udarcem med nogami številnih nogometašev poslal za hrbet domačega vratarja. To je bil prvi in edini strel Mariborčanov v okvir vrat Rubina na tekmi.


84' – Domači so imeli še naprej več od igre in v 84. minuti so uspeli drugič na tekmi zatresti mrežo Maribora, a zadetek ni obveljal, saj je bil strelec Rondon v trenutku podaje za pol metra v nedovoljenem položaju.


75' – Čeprav je Maribor potreboval zadetek za izenačenje, so pobudo prevzeli domači in nanizali nekaj obetavnih napadov, a v zaključku akcij niso bili najbolj zbrani. Je pa moral Handanović posredovati v 75. minuti, ko je Kulik dobro izvedel prosti strel z 20 metrov, a se mreža ni zatresla. Mariborski vratar se je izkazal tudi nekaj sekund kasneje, ko je ujel žogo po strelu Marcana.


62' – Zvezdnik ruske ekipe Rondon je le minuto po vstopu v igro prišel do velike priložnosti, ko je dobil žogo v osrčju mariborskega kazenskega prostora, z dobro obrambo pa mu je zadetek nato preprečil Handanović.


51' – Viler je z leve strani pred vrata Rubina poslal dober predložek, Fajić pa je z glavo znova streljal mimo vrat in zapravil najlepšo mariborsko priložnost v dotedanjem delu igre.


49' – Mariborčani so skoraj pol minute oblegali vrata domačih, izpeljali kar nekaj dobrih podaj, več njihovih strelov pa so ruski branilci uspeli vselej blokirati, tako da vratarju Rižikovu ni bilo treba posredovati.



Prvi polčas:


43' – 1:0 – Po nevarni akciji Rubina in zmedi v mariborskem kazenskem prostoru se je žoga odbila do Natcha, ki je s 25 metrov žogo poslal za hrbet Handanovića, ki jo je pospremil le s pogledom.

34' – Viler je prišel do strela z 18 metrov, a je tudi on ustrelil mimo ruskih vrat.


28' – Na zelo podoben način kot Mavinga pred njim je le pol minute kasneje poskusil na drugi strani Filipović, a je tudi on streljal previsoko.


27' – S strelom s 25 metrov je Handanovića poskusil ogroziti Mavinga, a je ustrelil prek vrat.


19' – Rusi so izpeljali hitro akcijo, ki jo je z močnim strelom od daleč zaključil Eremenko, a je žoga zletela mimo mariborskih vrat.


16' – Mariborčani so prvič ogrozili domačega vratarja v 16. minuti, ko je po dolgi podaji Vilerja v kazenski prostor, do strela z glavo prišel Fajić, a je streljal malo mimo vrat.


9' – Tekma se je v hladnem ozračju začela v precej počasnem tempu, igra pa se je odvijala predvsem na sredini igrišča. V uvodnih 10 minutah je edino omembe vredno akcijo izpeljala domača zasedba, Handanović pa je pravočasno stekel iz vrat in z obrambo preprečil zadetek.