Za zdaj je glavni sponzor še velika skrivnost. Menda je denarni vložek primeren za nemoten potek sezone, sodelovanje pa prinaša več ugodnosti. Neuradno je ena od teh igranje nekaj tekem EBEL v Stožicah. Direktor kluba Matjaž Sekelj napoveduje konkurenčno moštvo, čeprav so ta hip pod pogodbo le brata Pance in Anže Ropret. Ob robu sredinega sestanka EBEL v Celovcu je Sekelj namignil, da bi se v Olimpijo lahko vrnil "nekdo, ki je nedavno že navduševal v Tivoliju". Ugibanja pravijo, da gre za Franka Banhama, ki je po izteku pogodbe v Medveščaku tudi sam izrazil veliko željo po vrnitvi v Slovenijo. Ljubljansko vodstvo ima odprtih precej možnosti pri tujih igralcih. Potem ko je klub zapustila skorajda celotna tujska legija iz lanske šampionske sezone, so z nekaterimi že v stiku in tik pred podpisom sodelovanja.

Gotovo se bo ob Celovško cesto preselil tudi kakšen Jeseničan, saj so v Podmežakli vsi igralci ostali brez pogodb. Zelo blizu Olimpiji je branilec Žiga Grahut, dodano vrednost bi pomenila okrepitev napada z Matevžem Ermanom in Anžetom Kuraltom. Obenem so za državne prvake zanimivi tudi prosti slovenski reprezentanti, kot so Blaž Gregorc, Andrej Hebar, brata Rodman... Okoli vprašanja, kdo bo na klopi nasledil Finca Hannuja Järvenpääja, ki se je v zadnjem mesecu smukal okoli vodstva lige in govoril izrazito proti Olimpiji, za zdaj še ni odgovora. V Tivoliju so zelo naklonjeni Bojanu Zajcu, še vedno se govori o prihodu nekdanjega trenerja železarjev Heikkija Mälkiäja.

Sezona v EBEL se bo začela 7. septembra, teden dni kasneje pa Olimpijo čaka prvovrsten spektakel na Hrvaškem. Ljubljančani bodo namreč z Medveščakom igrali kar v puljskem amfiteatru na prostem. Tekma pred 7500 obiskovalci bo v nedeljo, 16. septembra, šele ob 22. uri, saj so meteorologi izračunali, da v tem času v zadnjih desetih letih temperature v Pulju nikdar niso padle pod osemnajst stopinj Celzija, kar je pogoj za uspešno pripravo ledu. Medveščak bo tudi prvi tekmec Olimpije med poletnimi pripravami, saj bo 12. avgusta gostoval v Ljubljani.