Skupščina, na kateri je bilo najprej premalo članov, zaradi česar je bila prestavljena za pol ure, v vrhu kluba ni ponudila svežih obrazov. Slavko Kanalec je od januarja iskal razrešitev po nepreklicnem odstopu, nato pa po zgolj petih minutah znova zasedel predsedniški stolček. Takšen scenarij smo napovedovali že po propadlem občnem zboru v začetku meseca, a je Kanalec takrat v naše uredništvo poslal popravek, češ da ni nameraval znova postati predsednik. Včeraj se je zgodilo ravno to, vse skupaj pa je dajalo vtis zelo dobro premišljenega scenarija, saj nihče ni imel plana B.

Kanalec se je v poslovilnem govoru najprej dotaknil glavnih spominov, ki jih je doživel v zadnjih štirih letih na čelu kluba. Kot odličen retorik je z diplomatsko všečnostjo skušal dajati vtis, da ni krivec za brezupno stanje, da je zaradi položaja v klubu trpelo njegovo družinsko življenje, da se je boril s številnimi nasprotniki, zato je že razmišljal, da bi napisal knjigo z vtisi, ki bi postala prodajni hit. Ko je več kot sto obiskovalcev v dvorani gasilskega doma hitel prepričevati, da je veliko kandidatov za predsednika Jesenic, se ni javil nihče. Le eden od članov je vstal in za novega šefa kluba znova predlagal Kanalca, ki pa se ni pustil prositi. S 16 glasovi za (prisotnih je bilo 19 članov) je hipoma znova prevzel vajeti, še enkrat dobil besedo in govoril o tem, da Jesenice čaka "huda sanacija, ki se ji reče prisilna poravnava".

Povrhu je Kanalec predlagal še nove člane nadzornega odbora, v katerem zdaj sedi tudi Mario Ivanković, sin Pava Ivankovića iz upravnega odbora. Častni član kluba Nebojša Stojaković je pri tem imenovanju opozoril na navzkrižje interesov, a so člani kluba zavrnili njegov predlog. Stojaković je kot klubska legenda po 32 letih v razočaranem tonu naznanil dokončno slovo od jeseniškega hokeja, ki je po njegovih besedah bolj ali manj pokopan. Kot kaže, je res tako, saj je Kanalec večkrat nakazal, da se v Podmežakli ne bo več igral EBEL. Predsednik Jesenic se bo jutri sicer udeležil odločilnega sestanka vodstva avstrijske lige v Celovcu, a ker na Gorenjskem še vedno niso našli 50.000 evrov bančne garancije, bodo Jesenice avtomatsko izločene iz tekmovanja. Ob tako visokem dolgu in brez članstva v medijsko odmevni ligi, ki prinaša sponzorje, je sanj o profesionalnem hokeju na Jesenicah dokončno konec. Klubsko sedmino gre tako pričakovati jutri v Celovcu.