Carrick je v 56. minuti prišel do žoge na svoji polovici, nato pa je krenil v prodor, ki se je končal šele v nasprotnikovem kazenskem prostoru, kjer je za "piko na i" angleški reprezentant z natančnim strelom matiral domačega vratarja. Zadetek je navdušil navijače rdečih vragov, precej manj pa ga je bil vesel Alex Ferguson, ki je Carricku celo zagrozil, da ga bo denarno kaznoval, ker naj bi pri tej akciji neodgovorno zapustil svoje mesto na sredini igrišča in se brezglavo podal v napad.

“Njegova naloga je, da se zadržuje na sredini igrišča. Za takšen izlet v napad ga bom moral verjetno denarno kaznovati,“ je po tekmi z izjavo šokiral Ferguson.

Carricku pa takšna napoved strogega trenerja ni preveč pokvarila zadovoljstva ob prvem zadetku po dveh letih strelske suše. “Z veseljem vsakič plačam kazen, ko zabijem tak gol. Ko sem nazadnje dosegel tak zadetek, sem bil verjetno mlajši od 12 let. Odprl se mi je prazen prostor in vztrajal sem s prodorom, zakaj pa ne? Lepo je bilo videti, da je šla za konec lepe akcije še žoga v mrežo.“