Gostje so na Old Traffordu povedli v 66. minuti, ko je izjemen zadetek od daleč dosegel Ambrose, domači pa so izenačili že dve minuti kasneje, z bele točke je bil uspešen Macheda. Rezultat je ostal izenačen vse do konca 90. minute, tako da sta moštvi igrali podaljške, kjer pa so edini zadetek v 98. minuti dosegli gostje, ko je Murray po predložku iz prostega strela zadel z glavo in utišal 52 tisoč glavo množico.

Ferguson je po tekmi gostom priznal, da so igrali dobro, a je bil ob porazu bolj razočaran nad predstavo svojih varovancev.

“Moram se opravičiti našim navijačem, ker to, kar so videli danes, ni bilo niti podobno igri Manchestra Uniteda. Nočem zmanjševati uspeha Crystal Palacea, saj jim želim veliko sreče v polfinalu in upam, da se prebijejo v finale, kar so si z današnjo predstavo tudi zaslužili. Vsak njihov igralec je dal vse od sebe, jaz pa sem pač razočaran nad igro mojega moštva,“ je za klubsko televizijo povedal Sir Alex.

Crystal Palace je imel srečo tudi v žrebu, saj se bodo v polfinalu pomerili z drugoligašem Cardiff Cityjem, medtem ko je drugi par precej bolj "zveneč", saj se bosta pomerila Liverpool in Manchester City. Palace je včeraj do zmage in polfinala popeljal zadetek Murrayja, za katerega pa Ferguson misli, da je bil v nedovoljenem položaju.

“Ko smo šli v podaljšek, sem si mislil, da bomo že nekako zmagali, a ni bilo tako. Drugi gol gostov je bil, vsaj iz moje perspektive, neregularen. Letos pač nimamo sreče s stranskimi sodniki, a naj še enkrat povem, da nimam nič proti Crystal Palaceu. Trdo so se borili, da so prišli do rezultata, zato so si ga zaslužili. Mi smo igrali morda preveč mehko in si žogo le podajali ter si ob tem nismo ustvarili skoraj nič priložnosti. Kakorkoli že, izgubili smo in to je zelo veliko razočaranje za Manchester United,“ je še povedal Ferguson.