"Nastopanje v ligi Evropa pomeni, da bomo morali to sezono igrati ob četrtkih in nedeljah. Na to se moramo sedaj privaditi, krivca pa je treba iskati v nas samih,“ je po porazu proti Baslu včeraj dejal Ferguson, ki je v skupini C s svojimo ekipo nenadejano končal na tretjem mestu. To za tako velik klub kot je Manchester United, ki je v zadnjih treh sezonah kar dvakrat nastopil v finalu najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi, vsekakor pomeni velik neuspeh.

"Izpadli smo zaradi neodločenega izida doma proti Baslu. Od takrat je šlo vse le še navzdol. Na omenjeni tekmi smo vodili z 2:0, rezultat pa bi bil lahko tudi 5:0, a smo bili preveč malomarni. Rekel bi, da smo izpadli neumno in nasprotniku dovolili, da se vrne v igro (tekma se je končala s 3:3, op. p.). Zaradi tega lahko krivimo le sami sebe,“ se je tekme na Old Traffordu spominjal Škot in nekaj besed namenil tudi sinočnjemu obračunu.

"Srečanja nismo dobro začeli. Gol smo prejeli v deveti minuti, kar nas je presenetilo. Pričakoval sem, da bomo od samega začetka prevzeli pobudo na igrišču, a so nato domačini povedli iz prvega pravega napada. Ko v gosteh zaostajate za zadetek, je vaše delo zelo oteženo. Po tem nismo več uspeli izkoristiti naših priložnosti,“ je svoje videnje poteka tekme sedmi sili podal vidno razočarani Ferguson.