Siena je v Ljubljano pripotovala z dobro popotnico proti Olimpiji, saj je slavila zmago na zadnjih štirih obračunih obeh moštev, nazadnje pa so zmaji italijansko moštvo ugnali v sezoni 2004/05. Zaradi slabega finančnega stanja kluba in rezultatov košarkarjev trenerja Saše Filipovskega v letošnji sezoni gledalci na tekme evrolige ne prihajajo več v tako velikem številu in ne napolnijo dvorane v Stožicah, počasi pa jim zmanjkuje tudi volje za navijanje. Tako tokrat prvič ni bilo v dvorani navijačev Green Dragons, posamezniki Siene pa so ob predstavitvi na parket prihajali brez spremljave glasnih žvižgov, kar je bila v preteklosti stalnica. Tudi ob predstavitvi domačega moštva je redko kateri posameznik na tribunah v Stožicah svojim junakom namenil aplavz, so pa zato gledalci dlani ogreli, ko je na parket ob predstavitvi specialne olimpiade prikorakal poškodovani kapetan Goran Jagodnik. Vzdušje v dvorani so nekoliko popestrili navijači Siene, ki so pripotovali v Ljubljano in svoje moštvo spodbujali od prve do zadnje minute.

Začetna peterka Ćapin, Murič, Green, Markota in Varda je obračun začela skladno z razmerami v klubu, saj je semafor po uvodnih treh minutah že kazal 0:10 in kazalo je, da se bo petkratni zaporedni italijanski prvak sprehodil skozi gostovanje v Stožicah. Po prvi trojki je nenameren komolec v obraz s strani Varde prejel McCalebb, ki je nekaj časa ležal na parketu, nato pa le zmogel priti do klopi za rezervne igralce. Američan z makedonskim potnim listom se je na igrišče vrnil v 11. minuti, ko je bilo stanje na semaforju že nekoliko drugačno – njegovo moštvo je vodilo le še za štiri (21:17). A tudi to ne za dolgo, saj je Olimpija v 12. minuti po zadetih prostih metih Markote prvič izenačila (21:21), v 17. pa že vodila s 30:26. A prednost gostiteljev ni trajala dolgo, saj so gostje do glavnega odmora zaigrali bolje in v slačilnice odšli s prednostjo štirih točk (37:33).

V tretji četrtini si gostitelji niso privoščili padca v igri, kot se jim je pojavil proti Unicsu in Barceloni, temveč so držali korak s Sieno in v zadnjih deset minut krenili z zaostankom štirih točk (49:53). Po izenačenju na 53 so se močno razživeli tudi gledalci v Stožicah, ki pa na koncu vseeno niso mogli preprečiti šestega poraza Olimpije v letošnji sezoni evrolige.

Green: Pogrešal bom soigralce in navijače