Maribor - Braga 1:1 (1:1)

Ibraimi 14.; Elderson 44.

Postavi:

Maribor: Handanovič, Milec, Potokar, Arghus, Trajkovski, Mezga, Mertelj, Lesjak, Ibraimi, Volaš (Velikonja 85.), Tavares (Berič 74.)

Braga: Quim, Baiano, Paulo Vinicius, Ewerton, Elderson, Mossoro (Paulo Cesar 72.), Djamal, Hugo Viana, Helder Barbosa (Leandro Salino 67.), Lima, Alan

Drugi polčas:

90' - Do konca srečanja so več želje pokazali Mariborčani, a jim resneje vrat gostov ni uspelo več ogroziti. Z remijem so slovenski prvaki osvojili prvo točko v evropski ligi, kar pa je proti lasnkemu finalistu evropske lige tudi lep dosežek. Grenak priokus pa vendarle ostaja, saj so gostje edini zadetek dosegli iz zelo očitno nedovoljenega položaja.

87' – Danes eden najboljših igralcev na tekmi Hudo Viana je poskrbel za strah med domačimi navijači, ko je v 87. minuti streljal z glavo in zadel prečko. Če že švicarski sodniki tokrat niso bili dorasli svoji nalogi, je bila na njihovi strani vsaj sreča.

80' - Počasi se je bližal konec srečanja in vedno bolj je izgledalo, kot da so se gostje zadovoljili s točko, kajti njihov pritisk je pojenjal in do nekaj napadalnih akcij so prišli tudi domači, a dobre portugalske obrambe še niso uspeli izigrati.

70' – V nadaljevanju so gledalci gledali živahno srečanje, v katerem so se domači nogometaši dobro kosali s favoriziranimi Portugalci Na obeh straneh je bilo nekaj obetavnih napadov, a mreži resneje nista bili ogroženi. Še najbolj vroče je bilo po prostem strelu Brage, ko je Handanovića znova preizkusil Hugo Viana, a je bil mariborski vratar ponovno uspešnejši. Na strani Maribora je bil najnevarnejši Ibraimi, ki je proti vratom gostov sprožil še dva močna strela od daleč, a je obakrat zgrešil vrata.

52' - Na podoben način so jim vrnili domači nogometaši, saj je tudi strel Mezge zletel prek vrat.

50' – V drugi polčas so bolj odločno krenili gostje, ki so vse od prvega žvižga narekovali ritem igre v drugem polčasu. Prvo priložnost so si priigrali v 50. minuti, ko je po lepi podaji Barbose do močnega strela z 18 metrov prišel Viana, a je žoga zletela prek mariborskih vrat.

Prvi polčas:

44' - Ko je vse kazalo, da bodo Mariborčani v prvem polčasu odbili vse napade gostov, je Elderson izenačil. Braga je imela prosti strel približno 35 metrov od vrat, Viana pa je v kazenski prostor poslal nevaren predložek. Po večkratnem odboju je žoga prišla do Eldersona, ki mu z enega metra ni bilo težko žoge potisniti prek črte. Treba je omeniti, da sta bili pri zadnjem dotiku žoge, preden je ta prišla do Eldersona, vsaj dva igralca Brage v nedovoljenem položaju, a zastavica stranskega sodnika se tokrat ni nepričakovano ni dvignila in glavni sodnik je zadetek priznal, čeprav je bila sporna situacija ob zadetku precej očitna.

42' - Po podaji Mezge je Ibraimi sprožil nevaren strel z razdalje, a se je vratar gostov izkazal in žogo odbil v kot.

35' - Napade gostov so vsaj nekoliko prekinili domači, ko so v 35. minuti izvedli proti napad, po katerem je do strela iz mrtvega kota prišel Tavares, ki je iz težkega položaja zadel prečko.

32' – Pritisk gostov se je nadaljeval in Lima se je znova znašel v dobrem položaju, da ogrozi mariborska vrata. Po strelu z leve strani pa je ponovno dobro posredoval Handanović. Zadetek gostov je v teh trenutkih “visel v zraku“.

30' - Po zadetku Maribora se je Braga vse večkrat znašla v priložnosti za zadetek, domači pa so se v teh trenutkih večinoma le branili. Nova priložnost se je gostom ponudila v 30. minuti, ko so imeli Portugalci prosti strel približno 25 metrov od mariborskih vrat. Mossoro je močno streljal, a je pri tem zadel živi zid in nevarnosti za Handanovića ni bilo.

26' – Lima je imel novo lepo priložnost že dve minuti kasneje, ko ga je z izjemno podajo lepo zaposlil Hugo Viana, a je Brazilec z desne strani tokrat meril prek vrat. Le minuto kasneje je bil Handanović znova v težavah, ko je po kotu gostov do strela z glavo prišel Djamal, a je slovenski vratar žogo odbil prek vrat.

23' – Prva prava priložnost za goste. Po hitri akciji je Lima prejel žogo v prazen prostor, nato pa se je z roba kazenskega prostora Maribora zelo hitro odločil za močan strel, žoga pa je na srečo zletela za kakšen meter mimo desne vratnice.

19 - Tudi po zadetku so domači še naprej igrali dobro in v 19. minuti prišli do nove priložnosti. Za strel se je z desne strani kazenskega prostora odločil Lesjak, portugalski vratar Quim pa je tokrat dobro posredoval.

14' – V 14. minuti so v obetavno akcijo krenili domači nogometaši. Po neodločnem posredovanju portugalske obrambe na spolskem igrišču je na robu kazenskega prostora do žoge prišel Ibraimi, ki je z neubranljivim strelom po tleh premagal gostujočega vratarja. Obetaven začetek slovenskih prvakov je dal upanje, da bi lahko nocoj vsaj ena točka ostala v Ljudskem vrtu.

10' – V začetnih minutah sta bili moštvi enakovredni, edino omembe vredno priložnost pa so imeli v tretji minuti domači nogometaši, ko je po dvojni podaji do strela prišel Milec, a je meril previsoko.

________________________________________________________________

Preberite tudi:

Pogovor z Zahovićem pred tekmo z Brago

Portugalska obramba za učbenike