"Upam, da bo glede temperature jutri globok minus," si je na vremensko napoved malce v šali zaželel Darko Milanič. Posebej je poudaril, kako moštvo deluje povsem drugače po reprezentančnem premoru, v katerem so se igralci spočili in mentalno razbremenili, zato so zaradi svežine glede tekaške pripravljenosti in realizacije v soboto v Domžalah zapustili zelo dober vtis.

Potem ko je Maribor izgubil v gosteh s Clubom Brugge (0:2) in doma z Birminghamom (1:2) ne skriva, da želijo osvojiti prve tri točke, s katerimi bi ostali v boju za drugo mesto, s katerim bi prezimili v Evropi. Ker je Braga po zmagi v Birminghamu (3:1) doma nepričakovano izgubila z Bruggeom (1:2), Portugalci ničesar ne bodo prepustili naključju, zato bodo v Ljudskem vrtu odločno napadli tri točke. "Nogometni vsakdan je lahko odvisen od ene predstave. Če zmagamo, bomo začeli razmišljati, da imamo lepo priložnost za drugo mesto," se je razgovoril Milanič, ki je igro Brage tako temeljito preučil, da bi tudi sredi noči zdrdral različne taktične postavitve Brage po igralnih mestih in številkah, ki jih igralci nosijo na hrbtu.

"Na sredini igrišča se vse vrti okrog organizatorja Huga Vina. Krilna napadalca sta izredno hitra in nepredvidljiva s preigravanji. Adut Brage je izredno organizirana igra v fazi branjenja. Igra obrambne vrste je primer za šolske učbenike, zato prejema zelo malo zadetkov, v organizaciji napadov pa so izredno potrpežljivi. Ker obrambni igralci puščajo zelo malo prostora, bomo morali biti natančni, poletni in predrzni z napadanjem v globino," je tekmeca analiziral Darko Milanič, ki je na vprašanje, če je to tekma sezone za Maribor, odvrnil: "Za NK Maribor je najpomembnejša vsaka naslednja tekma. Ker je bila Braga lani finalist evropske lige, je spoštovanja vreden tekmec. Če jo primerjam s tradicijo Rangersov, bi klub iz Glasgowa postavil še malo višje."

Milanič igralce vseskozi opozarja, da napake na tekmah v Evropi niso dovoljene, kar so občutili proti Birminghamu. "V Evropi so napake kaznovane. Ker so napadalci Brage sposobnejši od tistih iz Birminghama, bomo morali biti še bolj natančni pri podajah in hitrejši v razmišljanju ter reakcijah," je poudaril Milanič, ki pričakuje, da bo sodnik dovoljeval veliko igre, zato bodo morali biti čvrsti v dvobojih.