Srbski huligani so nerede povzročali v Genovi, na stadionu Luigi Ferraris, tekma pa je bila nato po šestih minutah odpovedana in za zeleno mizo registrirana s 3:0 v prid italijanske reprezentance.

Bogdanov je bil sicer marca letos obsojen na tri leta in tri mesece zaporne kazni, vendar pa je kasneje sodišče v Genovi po pritožbi zaporno kazen spremenilo v deportacijo v Srbijo. Enako se je zgodilo tudi s preostalimi največjimi razgrajači, ki so bili sicer obsojeni na zaporne kazni, vendar pa jim je sodišče s sklepom izreklo deportacijo iz Italije.

Televizijski posnetki so razkrili, da je Bogdanov tisti, ki je prerezal varovalno mrežo, ostali huligani pa so pred in po tekmi na igrišče metali pirotehnična sredstva in dimne bombe. Bogdanova je italijanska policija prijela, ko se je skrival v prtljažniku avtobusa, s katerim so se srbski navijači vračali domov. Čeprav je bil med neredi zamaskiran, so ga prepoznali po značilnih tatujih na rokah.

Neredi so se začeli že pred srečanjem v centru Genove. Poškodovanih je bilo 16 ljudi, nemiri pa so se nadaljevali tudi po tekmi. Evropska nogometna zveza (Uefa) je srbsko nogometno zvezo kaznovala z denarno kaznijo 120 tisoč evrov, italijansko nogometno zvezo pa s 100 tisoč evrov.

Kot je poročala srbska radijska postaja B92, bosta Bogdanov in Nikola Kličković, ki je bil prav tako deportiran, po prihodu v Srbijo nemudoma spravili v pripor zaradi nevarnosti za ponovitev nasilnih dejanj oziroma ponovitvene nevarnosti kaljenja javnega reda in miru. Proti obema v Srbiji potekajo postopki zaradi oviranja dejanja uradni osebi oziroma nasilja na tekmah.