Priznanemu hrvaškemu trenerju, ki je pred sedmimi leti že premagal raka na prostati, so pred dnevi diagnosticirali kožnega raka, včeraj pa je prestal operacijo, s katero so mu odstranili znamenje na hrbtu. Blažević je danes že podal prve izjave po prihodu iz bolnišnice.

“Najraje ne bi preveč govoril o sebi in moji bolezni, ko pa je okoli mene toliko ubogih ljudi, ki jim je veliko težje kot meni. Ljudje imajo dovolj poslušanja o mojem zdravstvenem stanju in problemih. Počutim se dobro in vse je potekalo brez težav,“ je bil sprva v pogovoru za Jutarnji list kratek Blažević.

Priljubljeni Ćiro se je sedem let po premaganem raku na prostati znova znašel v boju s to zahrbtno boleznijo. Ko je pred dnevi izvedel za melanom, je bil zelo potrt, novico o bolezni pa je nekaj časa skrival pred družino.

“Zelo mi je težko in nerad govorim o tem. Verjemite mi, da sem bil v takem stanju, da prve dni o bolezni nisem zmogel govoriti niti s svojo družino. Ni mi vseeno in ob tem zelo trpim, a niti v enem trenutku nisem izgubil upanja, da se bo vse dobro izšlo. Ta melanom je lahko zelo nevaren, a je dobro, da so ga zgodaj odkrili, zato se nadejam, da bo vse v redu. Vem, da sem v rokah odlične zdravnice in prepričan sem, da bom dobil tudi ta boj,“ je 24 ur po operaciji še dejal znani trener.